Cum am provocat schimbarea regulilor de circulatie

Era o vorba veche pe care nu mi-o aduc aminte cu exactitate  , dar ceva de genul ca e bine sa lasi un semn pe oriunde treci prin viata . Presupun ca cine s-a gandit la aforismul asta n-avea in cap  gunoaie , inscrisuri pe ziduri sau pe copaci, nici ce urmeaza sa spun eu. Dar , oricum, acum simt c-am lasat ceva in urma. Ca de obicei, doar praf si fum.

Sunt pe proiectul asta de vreo 6 luni , iar colegii mei se-apropie de un an.  De 6 luni tot merg cu masina L-V  la birou. Pe ultima bucata de traseu se-ntampla sa fie  o cale ferata si bonus un semafor  dupa calea ferata , care aglomereaza traficul pe o portiune de 800 -1000m  intre orele 8:00 – 8:30. Da. La astia , doar atat tine rush hour-ul . Eh , pentru ca nu vrem sa  asteptam alea 3-5 minute in trafic , colegii mei au gasit o scurtatura in spatiu-timp ( e defapt o lungitura, dar poti merge mai repede) , pe un drumeag laturalnic  de o banda prin fata unor case mai dosite.  Si , zilnic , o scurtam pe acolo. Ocazional , mai vedeam si pe altii, dar in principiu eram doar noi 3, 4 masini. Sa fi fost in total 10 -15 masini care treceau in intervalul asta orar pe-acolo. Rareori te mai intalneai cu careva din sens invers si  nu era o problema. E loc destul in afara drumului. Toata lumea incetinea si se trecea usor.

Nu e limita de viteza pe portiunea aia ( ma rog e , 70km/h limita  de categorie de drum) , dar e tehnic in afara localitatii .Iar 70 e oarecum  si limita  cu care te poti deplasa. Totusi ,se merge in general decent pe portiunea aia (40-50) . Zic “se” , pentru ca nu ma refer la mine. Eu si cu un francez ( distributia responabilitatii / diminish the blame of self) facem mai raliu asa.Mai 70-80.   Mai cu viraje la limita derapajului, mai cu  iesit intentionat de pe sosea cand e balta pe margine , pentru efect. Stiti voi , cum le place copiilor sa sara prin balti… Mai ales cand e ploaie / ud / ( 70%  din timp). Faceam , adica.  De ieri, un  semn ca asta de mai sus interzice accesul masinilor  pe straduta aia din sensul in care e utila “scurtatura”.  Pentru un an de zile  au putut-o folosi colegi mei , iar acum…

Mothe’fuckers!

Interesant, totusi , cum intr-o tara civilizata rezolvi problemele simplu.

In alta ordine de idei , nu sunt sigur ca aia au interzis accesul strict din cauza mea , dar ma simt oarecum cu musca pe caciula si am sentimentul de “il peut etre”.

Da stiu, cititi asta si va ganditi la : “Ia uite bah, bulangiul!”. Simtiti-va liberi sa ma injurati. In alta parte, ca aici e proprietate privata  😛 .

 

DSC_0022

 

 

DSC_0024

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments