Laptopul de la munca. DeLL

Dupa doar un an si jumatate mi-au dat astia la care lucrez un laptop de la ei. Ca m-a mancat in cur sa cer. Iar acum ma bat la cap sa il si folosesc :/

Foarte bun. Am zis cand mi l-au trimis. M-au intrebat daca am pretentii. Ca un fraier am zis nu. Asa ca mi-au dat de pe Targu Ocna. Au zis ca au un Dell (Latitude 7390) si ca mi-l trimit pe asta. Stiam ca astea noi de la Dell arata dragut – in comparatie cu alea pe care le folosesc eu cu forma colturoasa de servieta/ tigla. Si chiar asa si este. Arata dragut.

Initial am zis ca o sa fie naspa ca e de 13″, iar eu n-am ajuns inca asa de low. Sunt la 14.3 “acum. Nu, nu e nici prea mic. De fapt cam e, rezolutia e full HD, dar chestiile sunt superscalate si nu prea imi place cum se vad pe ecran. Daca le descalezi mai vezi pula mea la microscop, aia.

Altfel, e deosebit de usor, am impresia ca lucrez pe o tableta. Si de-aici se duce dracului totul, ca are si puterea de procesare a unei tablete. Astea sunt specificatiile de baza.

Dupa cum vedeti scrie acolo ca are 8 CPUs, de fapt 4 core x HT. Si 8 GB de RAM. Bai, nu vreau sa fiu pricinos – el asa merge, adica, uite, sa scriu articolul asta, nu am nicio problema. Sa ma uit la un YouTube, sa citesc un blog, sa scriu un document Word sa deschid un Excel, astea.

Dar, de exemplu, daca deschid rahatul de SAP GUI cu 4-5 sisteme si deschid un excel mai marisor si cateva taburi de web – gata, s-a dus pe pula, se misca in dubla reluare si nu-i scot mortii din pula.

O.Mizerie – nu va cumparati asa ceva daca faceti mai mult decat munca de birocrat contopist, serios, ca va blestemati copiii.

Nu am mai vazut jeg asa sinistru de la laptopul lu’ frate-meu pe care mi l-a imprumutat acum 2 ani si ceva pe un proiect, pana mi l-am cumparat pe al meu. Dar al lui e ceva low-low cost si vechi.

Apoi, ( asta nu are treaba cu hardware-ul ) au astia de la firma o politica de update-uri de mi-l restarteaza de doua ori pe zi ( cate 1 o ora minim ) sa puna update-uri, dracu’ stie ce pun pe el, poate de ai se misca ca un cur.

Apoi, iar nu are legatura cu hardware-ul , sincronizarea cu One Drive e lirealmente o-di-oa-sa. Fereasca dumnezeu de furia lu’ Microsoft. Dupa ce ca au niste probleme cu update-urile de te ia cu parkinson ( la al meu am scapat misculand prin registri sa nu imi mai restarteze el calculatorul cand vrea pula lui, sa aplice update-urile cand zic eu) mai au si sincronizarea aia debila. Toata ziua laptopul asta fute date in si din cloud. Si cand nu le muta, verifica daca are ceva de mutat, deci practic rontaie intr-una, dracu stie ce protocoale si ce logica ruleaza One Drive-ul pizdii. Ca sa ma lase in pace tre’ sa il fut cu minciuni gen setez reteaua de WiFi ca “metered network” ca si cum ar fi pe hotspot si nu se mai sincronizeaza ca sa nu ma coste – altfel sunt fiul ploii.

Pacat, tastatura se simte misto, in sfarsit au facut si astia o tastatura cu feedback ca lumea. La dell imi place incarcatorul lor cu cercul ala albastrui luminat, sa il gasesti si pe intuneric, imi place ecranul cu margine mica, imi place ca e mereu rece ( de aia se si misca asa, e mort probabil), calitatea ecranului e net mai buna decat la Thinkpad-ul meu, chit ca are problema asta cu rezolutia. Se vede mai sharp asa, mai aproape de e-ink, cand citesc.

Dar nu, n-o sa-mi cumpar niciodata o aschimodie ca asta, nici macar pentru copii. Atentie mare sa nu fiti pacaliti de cele 4 nuclee de CPU, cred ca frecventa de 1.7Ghz ( de telefon mid range ) e problema. Altfel nu stiu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zgriptorul
Zgriptorul
4 years ago

Chiar dacă Thinkpad au mai scăzut la calitate, eu n-am găsit ceva comparabil.

Marius
Marius
4 years ago

Thinkpad zic sa im iau si eu next

0040
0040
4 years ago

Asus ZenBook Pro 15 😉

peska
peska
4 years ago

Salut. M-ai pus putin pe ganduri cu review-ul acesta. Ma tot uitam dupa un leptop nou, si as fi vrut sa iau tot un Dell. Am un Inspiron 1720 de vreo 12 ani, de cand am inceput facultatea, si m-a tinut saracul nu zic, merge. Apropo, facut in Irlanda, asta m-a uimit. A inceput sa schioapete de la un timp, ba s-a dus tastatura, ba condensatori si semiconductori arsi in alimentator, care mi-au prajit memoria de la riplu, dar mna, varsta, asta e. I-am mai facut eu cate un upgrade de ce s-a putut (CPU, RAM, SSD, Wifi), dar parca… Read more »