România, cea mai căutată destinație de Crăciun

Nu știam că târgul de Crăciun de la București și ăla de la Sibiu sunt așa de căutate, dar sunt, serios că sunt, sau uitați-vă cât costă un bilet de avion, nu numai din UK/Londra, de unde am eu treabă, dar chiar și din Franța, Germania, Belgia, Spania, Olanda, Danemarca, Norvegia către București în perioada aia și uitați-vă și cât costă invers.

Pe scurt, mă costa circa 2500 de lire ( aproape 500 de lire de persoană) un dus-întors pentru toți în România de sărbători – doar avionul. Și băi, o fi România țara mea de glorie, țara mea de dor, dar nici chiar așa de tare nu-i simt lipsa, serios. De banii ăștia io nu.mă.duc, restul să facă ce vor( și să-și platească biletele, normal 🙂 ). Astea sunt relativ cele mai ieftine, asa că am pleca (în teorie, că nu sunt nebun) de joi seara, etc.

Nu există bilete mai ieftine din Londra in alt oras din Romania ( unde imi e cat de cat la îndemana, adica Sibiu, Craiova, Cluj) sau din alt oras din UK (unde sa pot sa ajung in 2-3 ore cu tren/ taxi/ rabla) in unul din astea de mai sus.

Nu exista optiuni cu escala, sau macar sa conduc pana in Franta, sau pana la văru’ în Germania și să fie mai ieftin. No, fucking way. Târgurile de Crăciun din România, sau poate tăierea porcului se bucură de popularitate crescută. Probabil printre români. Vrem să venim toți acasă de Crăciun, că porcul ăla pe care îl cărăm în bagaje pe avion nu se taie singur, nu?

Așa aș da eu definiția casei, nu ca neofiții ăștia cu ”home is where your WiFi connects automatically”. Nope.

Acasă e unde te întorci de Paște și de Crăciun, futu-i casa mă-sii.

Acasă e unde tai porcul.

Acasă e acolo unde biletele de avion in vacanțele anuale costă mai ceva ca ălea care te duc în Tenerife.

Și nu, nu fiți căcănari să credeți că am lăsat eu asta ”pe ultima sută de metri”. Nooo, caut de 6 luni iar prețurile erau nu chiar 250 de lire pe o direcție, ca acum, dar pe la 180-190 ( acum 6 luni). Că nu banii sunt problema, am 2500 de lire , dacă mă caut atent cred că și hârtii, nu numai în bancă. Dar pula mea.

Am sperat că poate ies englejii din UE , ca tot românu’,- să nu mai aibă fraierii curaj să se întoarcă acasă de Crăciun și să se ieftinească. Urlu ”hard-brexit” ca un apucat de 1 an și ăștia nimic, bă, dar nimic nu-s în stare. En gin, că fin-ul nu știu când e.

Am găsit o opțiune, mă mai gândesc, mă mai calculez, că și aia e scumpă, dar include o vacanță/ city break de vreo 2 zile undeva, nu vă spun unde că pe urmă luați bilete și se scumpește, că vă știu eu, și voi căutați să vă întoarceți acasă de Crăciune, undeva de unde nu zboară români, mai mult de 2-3, că n-au ce pula mea să caute românii acolo.

Dacă nu, să-mi bag pula de nu fac ca tot romulanu’ clasic și merg acasă cu rabla, că și așa – gata, m-am învățat să conduc și pe stânga și pe dreapta, deja mă plictisesc , e cazul să trec la pasul următor, să conduc pe dreapta cu volan pe dreapta . O să conducem, presupun, toți în coloană din Londra până în Româania și ne întâlnim să ne urăm sărbători fericite la Nădlac, unde o să fim jumătate cu volane pe dreapta , jumătate pe stânga , că mai vin și din Italia, Germania . Mai stăm juma de zi și în vamă, că suntem mulți și aia e, pe urmă fiecare la cășile lui.

Nu prea e comod, că rabla asta nu e de făcut turul Europei în 5 inși, dar diferența e de vreo 1500 de euro și-mi trece prin cap s-o fac, că acasă e acasă. Iar dac-o fac pe asta, când vin, dacă nu vând rabla în România, că se cere, o vând aici și-mi iau o mașina cu care chiar pot să fac turul Europei, mai pe relax așa. Păi ce pula mea facem aici, aruncăm cu kerosen în lăutari?

Iar dacă nu, Crăciunul și Revelionul la Londra, taică, că e mai ieftin decât în România, de 500 de lire plimb 4 oameni in sens invers, adica de venit încoace inainte de Craciun si de intors in România după. Chiar și mai ieftin dacă îi țin toată vacanța.

O să se întristeze puțin părinții mei și nu-i vreau triști că-s ai mei, dar pe de altă parte nu știu cum să le explic că PSD-ul a scumpit biletele de avion de întors acasă de sărbători, că poate nu înțeleg legătura. Pe de altă parte, le-a mărit lor pensiile , acum și mamei și-s pe bună dreptate bucuroși și ștampiloși , și presupun că-și permit costul biletelor de avion, mai ales că e ieftin în direcția ailaltă. Tot răul spre bine, partidul le permite să vadă și ei lumea, să-și viziteze nepoții, hai că nu e rău!

Acesta nu este un articol electoral chit că în ultimul paragraf fac o legătură politică; asta-i pentru că-i indubitabil acolo, deși nu numai PSD-ul a trimis romulanii la muncă unde-or vedea cu ochii. Chiar nu îmi pasă cu cine votați, cu cine câștigă alegerile în România , e doar de amuzament pentru a ilustra niște mecanici social-politice.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

Mda am aceeasi problema, eu tb sa ajung neaparat in ro … decontez biletele dar tot plang dupa bani

Parbriz
Parbriz
4 years ago

Da, am vazut si eu. 500 eur dus intors la wizzair. La Swiss e 350.

Sa speram ca le merge bine celor de wizair si nu se apropie de faliment, ar fi pacat.

Daca nu se vand la pretul asta, e posibil sa mai scada…

Stropic
Stropic
4 years ago

Nu mai bine iti inviti parintii la vreun targ de craciun de banii astia? 🙂

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Fă și tu ca toți românii cu vechime pe afară. Cumperi niste bilete spre tine și restul îi pui la bugetul vacanței prin țări mai calde.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@Stropic: Ba da. Dar nu vin ei au treabă acasă :). Animale , chestii. Și “nu pot” să le lase . Povestea vieții lor.
@Doru Vlad: Pot să fac asta. Dar aveam in plan sa plec în vacanță doar cu soția.

Buruc
Buruc
4 years ago

Wizz 350£ flexi-tickets (+18£ taxa de ‘anulare’ … pot sa fac refund si sa schimb biletele)
Urmaresc, eventual cancelez si schimb daca gasesc altceva (putin probabil)

Buruc
Buruc
4 years ago

Ultimii 4 ani am facut revelioanele in uk si programul era sa zbor 18-19 dec spre tara (mijlocul saptamanii de dinainte inainte de BUM) – ma intorceam 26-27 dec, cam pe la 200£, biletul de dus era scump dar intoarcerea ieftina pana in 20-30£ acu stau mai mult prin ro plec la caldurica la arabi si prind dus-intors uk pe preturi mari

Stropic
Stropic
4 years ago

Pfff, nu iesi mai ieftin sa platesti vreun vecin sa aiba grija o saptamana de animale? Sau mai greu cu forta de munca in romania? :))

Ronnie
Ronnie
4 years ago

azi, wizz are 20% reducere la zborurile din si catre uk 🙂 poate te ajuta

fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Eu plec imediat după Crăciun la Londra și mă întorc în țară la câteva zile după anul nou. 600 euro trei persoane, BA, am luat biletele In septembrie. Pe contrasens. 🙂

fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Pai mă costă mai puțin decât anul trecut la Râșnov. 😀 plus Christmas at Kew, bâlciuri, poate o plimbare pe la Oxford. Mă duc și eu pe unde e mai ieftin.

Alex
Alex
4 years ago

cu cat vinzi hyundai-ul ?
🙂

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Umm, pe ăla nu îl vând ,că-i prea bun. Încă
Ziceam de Meriva din Uk.