Perversa cu motiunea

L-am scris miercuri dar l-am amanat pana luni, ca nu scriu articole electorale de campanie, de aia o sa vi se pare anumite fraze nelalocul lor.

Habar n-am cine trece de turul unu si nici nu mai modific. Lasa asa.

Pula mea, le-a dat-o PSD-ul la fix. Au votat si motiunea, pe susta asa. Au votat si guvernul cu juma de mana, cu amenintari ca dat afara din partid si plm.

Si-au venit astia si dupa asigurarile ca totul e ok continua pomenile, etc, prima concluzie e ca ” nu mai avem bani”. Cum, boss? Asa repede?

Probabil ca o afecteaza pe Dancila la alegerile prezidentiale de anul acesta, oricum nu-i pasa ca ea vrea sa le castige pe alea de anul trecut.

Zic de filmul asta cu greaua mostenire pe care il tot aud. O sa fie cu “au tocat pesedeii toti banii, iar acuma noi nu mai avem, e vina lor, au distrus economia, etc.”

Bai, da, nu zic nu, dar lumea stii ce vede? Lumea vede ca AIA AU AVUT BANI, nu s-au vaitat. Au facut mare lucru, au ba – e o discutie separata – evident ca nu au facut, dar e mai vizibil ca tu primul lucru pe care il faci e sa te asezi pe scaun si sa spui n-avem bani, tre’ sa taiem.

Iar pe aia taiatii o sa ii doara in pula, cum m-ar durea si pe mine. La modul – ce pula mea imi spui mie, coaie , ca n-avem bani? Pai ce, nu mai sunt taxe in tara asta sa te tragi pe cur? Du-te in pula mea si imprumuta-te daca nu mai ai bani, sau mars la cacat. Desigur, e o gandire toxica, dar cui pula mea ne pasa? Mie sigur nu, iar eu sunt un pic mai responsabil decat cetateanul de rand. Un pic, nu mult.

Deja am un sentiment de deja vu despre cum isi vor taia astia singuri craca de sub cur intr-un an pana la viitoarele parlamentare, iar daca au bulan si iese Joianis presedinte, din 2020 o sa fie ca-nainte, ca ‘nainte era mai bine.

Daca nu, e si mai interesant. Sunt curios daca pentru proiectul asta mai au bani, sau se anuleaza si-i pierd si pe aia tineri.

Intre timp toate sindicatele de stat, care au inca combinatii pesediste sar la gatul guvernului ca ei vor rectificare bugetara, ca vor si ei mai multi bani, ca ce pula lor. Asa cum trebuie si cum se joaca meciul frumos.

E o chestie interesanta pe care am observat-o la PSD (FSN, PSDR, PDSR) in astia 30 de ani de viata. La putere au fost ei cum au fost, adica au sfarsit mereu fiind urati de restul partidelor si de majoritatea populimii, dar mereu s-au intors, pentru ca in opozitie au jucat beton si au maturat pe jos cu aia de la putere. Opozitie mai a dracu’ ca a lor nu am vazut la nimeni 🙂 . Dacat respekt pentru asta.

Si nu, nu cred ca ar trebui, ca populatie sa fim intelegatori, ca nu sunt bani , ca sa se taie. Bine, voi, mie nu-mi prea pasa.

Nu. Ar trebui sa cereti atat sa se faca mai multe, cat si reduceri de taxe, asa cu nesimtire, la modul ala jegos, daca nu ne dati/faceti nu va votam, futu-va-n gura, oricine ati fi, USR, PLN, PSD si daca nu reduceti taxele ( alea pe salatiu, 43%) plecam din tara unde taxele alea ne ofera ceva . Cam asa se face democratia si acum , cu upper hand – valiza la usa si stampila – poti sa si ceri mai multi.

Cam pana nu se mai inghesuie asa multi sa participe la alegeri zic. Pana li se pare ca, bai, populatia statului astuia prea e exigenta, prea vrea mult de la noi si nu prea putem face fata.

Luati in pula mea, exemple de la pensionari. Da, nu vreti voi pensii acum, da’ poate vreti salarii mai bune, servicii si asigurari sociale care sa fie bune la ceva si taxe pe salarii mai mici, nu? Nu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
4 years ago

In mod normal ar trebui sa-I futa un pic pe bugetari si pensionari, asa e normal. In rest totul se va rezolva mai usor prin inflatie decat taxe sau scaderi de salarii ( asta presupunand ca n-au uitat de ce si-a luat muie basescu ). In rest sa speram ca o sa se mai construiasca cativa km de autostrada pe ici pe colo si DNA-ul o sa-si faca treaba bine.

Ronnie
Ronnie
4 years ago

pot taia din pensile speciale. pot baga anafu la munca sa recupereze mai mult. pot pune politia sa dea amenzi la greu pt incalcarile vizibile ale codului rutier. pot taia din sporurile nejustificate ale bugetarilor. pot sa scada taxele pe salariu sa iasa si mai mult din economia neagra la albit. pot da lege pt recuperarea prejudiciului in intregime in fapte de coruptie

rox
rox
4 years ago

Pai pentru colectarea mai multor bani pot sa schimbe legea aia cu contraventiile care nu pot sa fie sanctionate (sau pot sa fie sanctionate dar sanctiunile anulate la contestatie) daca sunt inregistrate pe camere neomologate. Cred ca ar scoate bani gramada ca mai tot romanu’ are camera in bord. Referitor la fututul pensionarilor: daca as fi acolo sau macar aproape de varsta de pensionare tot PSD as vota, si fara nici o remuscare vazand ca ‘tinerii’ se cam pisa pe mine – ca multi gandesc ca Mike. Cat despre faza cu pensiile speciale, zic cazu’ cuiva din familia mea. A… Read more »

Mike
Mike
4 years ago

Nu am nimic cu pensionarii si parintii mei sunt pensionari. Ma deranjeaza doar aia care au devenit aroganti, indreptatiti, cu tupeu si care voteaza cu burta pentru beneficii minore de pe o zi pe alta. Masa de manevra a rechinilor din psd.

rox
rox
4 years ago

Catalinx, nu. Nu in orice situatie as agreea taierea de taxe. De fapt sunt in situatia in care chiar sunt scutita de taxe pe salariu si imi displace pentru instabilitatea care planeaza deasupra ei. Pare unreliable si imi lasa impresia ca poate sa dispara oricum, like poof, gone. Desi sincer Orban parea sa aiba o problema cu taxa aia mai mult ca PSDul. Dar nu bag mana in foc ca nu urmaresc stirile politice prea atent.

Mike
Mike
4 years ago

@ Catalinx, n-am zis nimic de taiat, nu o sa mai taie nimeni nimic niciodata ( ca s-au invatat de la basescu ) o sa-i futa pe toti prin inflatie ( probabil ca ai observat deja ce traiectorie are ron-ul in ultima perioada ). Sa vedem in cat timp ajunge eur la 5.

Mike
Mike
4 years ago

Ramane de vazut, oricum inflatia e deocamdata rezultatul manevrelor populisto-pomanagiste marca psd. Chiar ma miram cand am vazut dobanda de 3.5% la depozite pe 6 luni
( vezi oferta unicredit daca esti interesat ).
In rest cum am mai spus, care taie o sa aiba 0 voturi de la pensionari ceea ce e corect pana la urma. Sa vedem daca au coaie sa taie.