Culmea navetei și altele

Culmea navetei este să-ntârzii o oră și ceva la serviciu, blocat în trafic, când lucrezi de acasă.

Care mi se întâmplă ( perfect simplu, accent pe ă) mie azi.

Mă trezesc de dimineață – pe la 5 în pula mea, că mă cam adia un frig p’la nas.

-Bă, ce dracu, zice mintea mea, iar am mutat centrala pe program , pe off, pe pula mea? Cobor din turnul castelului până la parter pe scări, scârțâind la fiecare pas să văd că centrala merge în morții ei.

Bine aș fi putut constata același lucru dacă puneam mâna pe calorifere în dormitor, da’ io când mă trezesc la 5 dimineața sunt alt om – unu’ care se pregătește pentru o zi proastă/ prost – nu-s sigur cum se face acordul corect.

Dar n-aș fi văzut că-i ușa de la intrare deschisă, nu aia care dă afară, aia care dă în sasul de la intrare, unde e frig ca afară, pentru ca case englezești, ținute cu și pentru chiriflenderi ca mine. Ce pula mea o fi deschisă, nu știu, trebuie că astora le place când eu sângerez bani pe facturi, o trantesc și plec înapoi să mai dorm. Se deschide după mine, bag pula în ele de fantone, o închid la loc și văd că e curentul care intră, altfel prin gaura cheii, de poți umfla baloane cu el, dacă le pui acolo, care o deschide. Care curent, dracu știe unde se duce că ușile sunt închise prin casă și are ceva termopane – dracu’ știe de ce calitate or fi și alea. O mai închid de vreo două ori, caut în pula mea cheia s-o închui. Cheile mele sunt in blugi, care sunt în dormitor, taman în turn, carevasăzică.

Baag pula, mă dau bătut, urc iar scările scârțâind din toate încheieturile și eu și ele și mă culc, ce pula mea. Când se trezește soția mă întreabă că de ce am lasat ușa la ceva dulap/ spațiu de stocare din peretele dormitorului – au ăștia așa ceva la case, să-i fută Rex de ce, ca numai frig vine de acolo și mie nu-mi folosesc la nimic. Și nu, n-am lăsat eu ușa aia deschisă, că n-o deschid vreodată, dar s-a nimerit un vânt azi noapte de credeam că ia toată țigla cu tot cu ferestre. Cred că așa s-a deschis și de aia și curentul ăsta – vorba aia, la ăștia trebuie să încui ușa și să lași cheia în broască să nu intre frigul peste tine.

Și pentru că n-am mai avut mare poftă de somn, i-am zis soției că duc eu copiii la școală, proastă idee, deși când am plecat mi-a părut bună, că nu era pic de gheață pe parbriz, ca deunăzi, cam calduț afară ( penru vremea asta) frumox. Până am ajuns la circa 1k de școală, pe care am facut jumătate de oră cu mașina, și datorită unor decizii destul de proaste de încadrare, că aveam ceva opțiuni.

Mă căuta boss pe la 9:00 , adică 10 – ora lui , să mă întrebe dacă am ajuns la serviciu. Nu, boss, mai am juma de oră până în birou, au ăștia casele mari in UK. Vrăjeală, că la 10:00 am ajuns. Că după ce am ajuns la școală a trebuit să scuz copiii pe rând să mai stau 10 minute ca să pot să întorc și pula mea, moarte pe M4. Cică locuiesc la mai puțin de 3 mile de școală.

#nicăieri #nicicum #nuebine

4 Replies to “Culmea navetei și altele”

 1. Pai pe #europa cam peste tot zici ca s-au intrecut geniile in fluidizarea traficului precum Firea cum sa faca strazile mai strambe mai ondulate mai plm… Bag seama si pe #uk :))

  Asta imi place la americani, desi n-am fost pe acolo decatt cu google street view… marea majoritate a oraselor au strazile in patratzele. Si apoi patratzelele alea impartite in stradute de acces pentru cum sunt ordonate casele. PAR ceva mai ok pentru fluidizare….desi….fiind multe patratele sunt mai multe stopuri… Si sunt si suficient de late pe suburbii incat daca vrei sa eviti ceva… ai loc unde. Ma mir cum reusesc aia sa aiba accidente cu ditamai benzile alea…

 2. Si eu privesc frigul din case ca un paradox neinteles inca … in uk oamenii par sa fie obisnuiti sa stea cu blanuri, paturi, caciuli in case … daca il tii pe un roman in frig te injura ca naiba de sarac ca nu ti permiti caldura. Pt mine e din categoria … blocuri cu ‘ground leasing’, scump halatul

 3. @0040
  Eh, America ‘s a descoperit’ nitel mai tarzior la multe sute de ani dupa ce europenii inventasera orasele sau universitatile…. (in fine, ca paranteza s a descoperit adica a intrat unul la tine in sufragerie si a zis: pai, asta e a mea, am descoperit o!)

 4. Pai pe #europa cam peste tot zici ca s-au intrecut geniile in fluidizarea traficului precum Firea cum sa faca strazile mai strambe mai ondulate mai plm… Bag seama si pe #uk :))

  Nu e (neaparat) pentru fluidizarea circulatiei, e pentru reducerea vitezei, care are ca efect si fluidizarea circulatiei – iar cu treaba asta sunt de acord si in Bucuresti si in oriunde. Si e asa pentru ca oamenii suntem maimute si trebuim tratati ca maimutele.

  Strazile sunt mai sigure ( inclsiv cu mine pe ele) daca le faci mai stramte si mai strambe si mai ondulate sa nu poata merge toti gibonii blanao. Cum as cam merge si eu. In cazul asta blocajul a fost (de)generat de o problema pe autostrada, unde merge toata lumea la munca. In mod normal apar probleme minore de maxim 30 de minute dar se cam merge. Ca vii de pe o strada pe care mergi incet, din oras, intr-o artera unde poti merge tare si e evident ca se descongestioneaza.

  Totusi destul de des lunea si/sau martea e mai aglomerat decat de obicei , iar uneori e omor, ca acum , aproape mereu din cauza unor accidente care blocheaza autostrada asa ca toata lumea merge catre un loc unde nu pot inainta, gen GG!

  Iar a doua e ca la astia nu exista politisti d-aia godinosi, de fac vant in intersectie sa “fluidizeze” traficul, sau eu nu am vazut pana acum. Nu, taica, te descurci cu marcaje si cu bunul simt, si nu, nu prea blocheaza nimeni intersectiile adica sa stationeze in zona aia hasurata, ( am poposit eu azi, dar nu ma astept sa imi iau amenda ca era -INTRE- sensurile de circulatie, se putea trece lejer pe doua benzi si altfel nu puteai trece intersectia, decat cu popas la mijloc, popas in care incapea o masina, ma rog , doua in paralel.

  Dureaza 15 minute sa treci de o intersectie? ATATA stai, nu te bagi, nu te-nfigi nu te pula mea, ca te trezesti direct cu cat pula mea e amenda acasa si puncte luate de pe permis. Nu vreau sa aflu.

  Prin urmare Am plecat de acasa la 8:17 si am ajuns la scoala cu copiii de mana la 9:30. In mod normal ajung la 8:35.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.