Picardu’

Aștept de mi s-au lungit ochii după sezonul 3 din Star Trek Discovery și, căutând după el, văd că au lansat deja Picard pe Amazon Prime și am din ăla.

Am izgonit copiii de la televizor și i-am dat drumul.

Doar primul episod. Nu pot să judec dacă filmul e bun sau rău și n-o să pot niciodată.

Și am o vagă impresie că niciun startrekist nu o să poată vreodată.  Pentru cei din generația mea Patrick Stewart e tatalor, iar Picard e cam cel mai popular personaj, pentru că a fost, cred, cel mai bine desenat ca om, altfel nu mi se pare nici cel mai important din poveste, nici cel mai brav .

Ar putea să ne fi făcut ăștia un film mediocru cu el, ne-am fi așezat în fața ecranului și ne-am fi uitat spășiți până la final, fără comentarii.

Dar să văd cum începe filmul cu o partidă de poker dintre el și Lt. com. Data, iar apoi cu moșu’ ieșind frumos cu câinele la via din fața conacului sau din Franța – plm, clasic și emoționant. Nu știu cum ar fi putut începe mai bine. Tocmai când voiam să anulez prime, că estimăm că vreo două luni nu mai vreau să cumpăr nimica de pe Amazon.

Este clar un film făcut pentru noi, fanii Star Trek, fanii lu’ Picard.

Habar nu am ce simte și ce pricepe un om random care nu are nicio treabă cu Star Trek-ul, posibil nimic, dar eu nu am mai fost atât de emoționat să văd un serial de – niciodată, și nu mai sunt un copil.

4 Replies to “Picardu’”

  1. off o sa astept sa apara mai multe episoade, ca simt ca o sa ma apuce chinul daca vad doar unul. am mai fost emotionat cand au reinceput X-files acum cativa ani, dar mi-a trecut dupa 6 episoade. Sir Patrick Stewart insa a ramas in constiinta publicului prin seria X-Men, iar in Logan a fost crème de la crème

  2. Interesant, am vazut vreo trei filme x-men in total, nu-s fan filmele alea si daca il stiu pe Patrick Stewart in Star TRek am avut asa o impresie ca nu se potriveste in filmele alea, gen nu m-am invatat cu el acolo. Dar da, in Logan joaca bine rolul de bosorog. Ala mi-a placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.