Add-on cu școala. #3

Că de ce îmi trebuie mie casă în Reading, auzi, de ce nu în Basingstoke, sau altundeva.

Scopul meu aici e clar și plm, dacă am avut ceva bulan pe “educated guess-ul” pe care l-am jucat cand m-am stabilit pe chirie, nu schimb echipa câștigătoare aiurea, că am mai auzit eu că nici în UK nu umblă câinii cu covrigi in coadă și nu sunt chiar toate școlile la fel de mișto.

Aveam o reluctanță pe linie de chestii pe care le învață ăștia la școală. Cam semplu, taică, fără reproducerea la crocodili și fără istoria românilor cu anii de naștere și domnie ai tuturor fanarioților ?

Așa, ei fac la școală primară engleza și matematică și sumar ceva științe.

Dar au cluburi. Cluburi la care predau profesori. Sigur, unii se duc la chestii de sport, relaxare, de belit pula la crocodili , dar există și unul de programare.

Și a mers copilul cel mare acolo. Îi învață chestii. Băi, nu sunt chiar așa buni ca profesoarele mele din liceu și nici nu învață la școala generală limbajele de anvergură mondiala pe care le-am învățat eu in liceu, precum Borland/Turbo Pascal și Fox Pro, dar măcar mblock / scratch și Python.

Atât.

Și o întreb ( zic să nu o iau tare cu pitongu, că trag de ea de 2 luni să îi arat acasă funcții în numpy și nu are poftă) dacă înțelege și face temele alea cu scratch, ca e din ăsta vizual, intuitiv , ca pentru copii.

Are ceva probleme.

Cică mai are unele dificultăți să înțeleagă cum se pot face alea mai complexe cu variabile, vizual, dar “când mă încurc , mă uit în dreapta pe cod și imediat înțeleg unde e problema și modific direct acolo”.

Mic dropped, no further questions.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
Marius
4 years ago

Am intrebat de curiozitate ca nu prea stiu nimic de Reading desi am fost de vreo 3 ori acolo. Zona unde am fost era plina de musulmani, gen aveau o biserica acolo, imi parea ceva gen iesirea din Ferentari cu multa mizerie si tiganie si alte alea + vreo 2 magazine cu mancare romaneasca si hoarde de romani 15 in casa…. Imi zicea cineva ca au fost niste crime prin zona si ca deja la 8 seara umbla in gasca smecherasii. Nush cat de adevarat e si de-ai intre… Iti iei casa unde vrei traiesti cum vrei si poti, interesanta… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

@marius: cum de ai inteles ca e scarbit dintr-un text in care zice ca e mega multumit de ce au invatat copiii la scoala? :)))

: care e faza cu scratch asta ca am tot auzit la cunostintele cu copii mai mari. :)) la ce varsta l-ai recomanda? si ajuta sa faci trecerea la gen python sau meh, nici rau nu face?

Stropic
Stropic
4 years ago

Inteleg, e modalitate de a invata sa gandesti logic.

Cum ne puneau pe vremuri sa desenam algoritmul cu casute si sageti. :)) ehe, in epoca preistorica.

Da, e foarte util scratchul pentru un copil 🙂