Analfaboși de UK

Încerc de vreo 4 luni sa fac niște modificări pe la contul de gaz și curent electric deschis la Scottish Power. Dacă ați auzit de nebunia asta cu switch orice serviciu, care e acuma prin UK, să te tragi pe cur de la unii la alții pentru două lire în minus pe lună la curent și la gaz și nu știi la cine să te duci, îți spun eu: Nu la ăștia. Am fost înainte la unii Avro ( când m-am mutat, așa era casa și mi-a zis landlordul să fac switch, taică, să nu îmi ia ăștia lirele degeaba). Nici la ăia, dar ăia erau mai buni.

În fine, că ce am eu cu ei. Am zis să trec în plm și soția pe contul ăsta să aibă și ea istoric de facturi și plăți și pula mea.

Și am sunat acum vreo 6 luni să îi trec numele. Au zis că pot din contul online. Ok. Normal că nu merge. Am sunat iarăși și au zis că fac ei efortul ăsta s-o treacă acolo.

Au zis că pot în aplicația lor. Asta. Aha.

Le-am zis că s-o pună și pe direct debitul de la curent ( să și plătească dacă vrea titluri nobiliare pe facturi, păi ce facem aici) și-au zis că să sune ea sau altfel să fac modificarea din cont că se poate.

Cam cu îndoială am zis că bine, că fac de pe cont. Ajuns acolo am văzut două lucruri.

  1. Că i-au trecut numele greșit deși l-am pronunțat pe litere folosind alfabetul fonetic NATO, pe care l-am învățat dracului de când m-am mutat aici ( îl mai învățasem o dată când lucram în support)
  2. Că pot să schimb contul, ceea ce am și făcut, dar nu a funcționat, în rest totul OK. Asta am văzut peste o lună.

Am mai sunat o dată la ei să corecteze numele , l-am spus iarăși pe litere, au zis că corectează imediat.

Azi era fix la fel. Am sunat din nou le-am cerut să corecteze, le-am dat soția la telefon să pună dracului contul ei pe direct debit la curent, că mai e puțin și se face anul și ne mutăm și de la ei (switch! ftw) și l-au pus. Dacă o merge văd luna viitoare.

Au corectat și numele, dar l-au scris cu litere mici.

Bă, când vedeți voi că în România sunt 40% analfabeți funcțional la tot felul de rezultate de la niște teste, ok , nu vă îndoiți de asta, așa e. Dar funcționali așa, ăia care lucrează pe jocuri din astea ( sau așa cred eu, experiența mea) cam știu să scrie și să citească.

Pe aici mi-au scris numele greșit cam în absolut toate șansele pe care le-au avut s-o facă, adică la telefon sau transcrieri din scrisul altora de mână gen. Pe foaia de la NIN, pe V5-ul (certificatul de înmatriculare) de la rablă, și altele mai puțin oficiale, care nici nu mă mai preocupă. Mai bine să mă aivă greșit.

Acuma, eu știu că sunt nesimțit că am prenume d-ăsta lung din 7 litere, putea să mă cheme și pe mine Kyle, John, Niles, maxim Dick și gata , mă scriau corect, cred. Deși, în unele cazuri au greșit și numele de familie, care e mai scurt, că deh, familie mică. Dar în România treaba cu numele e mai fluidă, nu e ca aici. Oamenii sunt obișnuiți cu nume mai lungi, mai altfel, mai multe. Poate de aia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Da, dar in romania le spuneai un nume roman. Aici le spui o balmajeala de litere pe care nu o pot intui ca nume. 🙂

Fery
Fery
4 years ago

Avro am eu si sunt f OK, le dau indexurile, imi baga direct debit, diferentele le rezolvam in urmatoarele luni, totul on-line, cu grafice and shit, 85 de lire gaz si curent. E complicat sa ai 2 titulari de contract pe un furnizor, nici nu prea are sens. Eu am pus gaz+curent pe unul, internetul pe altul, asa avem amandoi. Dar oricum suntem amandoi pe contractul de inchiriere si ca atare pe council tax bill, ala e sfant. Duma asta cu ‘switch’ e o laba trista, ca dupa ce schimbi de la british gas, urmatoarele switchuri nu-ti mai aduc beneficii.… Read more »