Egipt. 16 . Ultrascurt Madinat Habu

Scenă de manele, cu faraonul care le dă fatala la #dujmani.

Tot Luxorul este închinat lui Amon Ra . Templul asta e ridicat de Rameses al III-lea. Care nu avea treabă cu Rameses al II-lea.

Este cel mai bine conservat templu, pe linie de culori și are o arhitectură unică.

Golaneala e la ea acasă , multe scene prezintă numărul dușmanilor omorâți ca fiind enorm, li se tăiau mâinile și pulile pentru recensământ.

4 Replies to “Egipt. 16 . Ultrascurt Madinat Habu”

  1. Frumos, se aude si vocea ghidului… cand ai dispozitie poate il intrebi pe amicu si de un pret corect asa pt ne-prieteni

  2. Foarte frumoase pozele. Imi aduce aminte de unele levels din Serious Sam 1st encounter :)) templul din Hatshepsut nu e pe aici prin poze? Ala chiar arata calumea asezat langa stancile alea din spatele lui. Mai ales la rasaritul/apusul soarelui din ce poze am vazut pe net, cand soarele iese/apune dupa stancile din spate. Ai dracu nu au mentionat si ei daca e apus sau rasarit….

  3. @Buruc. Nu știu când și dacă mai organizează tur in Egipt. Am zis că e ITst de profesie.

    @0040.Este templul lui Hatchepsut, nu “din”. Este în Deir El Bahari, lângă Luxor, dar nu am fost acolo

  4. Mda, sorry, am scris inainte sa citesc pe google. Nu stiam cine a fost ca nu prea ma pasioneaza aia morti doar arhitectura cladirii mi-a placut, dar acum ca tot am citit…. a fost piranda mare Hatshepsut aia. Cica fiica de faraon, sora, sotie, mama si in cele din urma faraoanca…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.