Filme: Care’s dubioase

Am văzut mai multe filme recent, printre care ”The Gentlemen” despre care n-o să comentez nimic, că e prea bun, să trăiască familia lu’ Guy Ritchie.

Da’ o să spun câteva cuvinte despre altele:

E unu’ ”Eurovision” (numele complet ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga ” – credeam că-i documentar, lol) , da, despre concursul cu princina. Tema e evident că e tâmpită, la fel și personajele , cică niște islandezi care participă la concursul ăla – interpretați de doi americani ( mă rog , Rachel McAdams e canadiancă cred) , pe Will Ferrell, pe care nu prea îl suport eu ca actor, dar omul e talentat. Filmul e plin de penibilități, din când în când mai scrollam pe telefon, dar am și răs cu lacrimi la unele faze și are și unele glume nu neapărat în low key , ca restul.

Chiar e un film muncit, care nu se ia în serios.

Al doilea de menționat e ”Kesari”; bollywood, da. Eu și mama, ne uităm la filme indiene, lol.

Ăsta e o propagandă istorică despre bătălia de la Saragarhi, una din cele mai eroice pentru indieni din istoria recentă. Ceva similar cu asediul polonezilor din 1691 asupra cetății Neamț ( ca dramatism literar și impact folcloric , vezi ”Sobieski și Românii”), doar că atunci romulanii s-au predat ca niște găini, ăștia nu. În fine, evenimentul e important din mai multe motive, cu care nu voi să plictisesc, iar filmul e destul de bine realizat pentru un film indian.

2036 Origin Unknown” e un film foarte low budget și prin urmare de calitate foarte slabă. Putea fi lejer o piesă de teatru modern îmbogățită cu CGI-uri dar actorii joacă slab și foarte slab, necum dramatic , ca pe o scenă de teatru. Filmul e atât de prost cât e cotat pe IMDB, nu neapărat pentru o poveste proastă cât pentru subrealizare. Altfel, am văzut filme cu o poveste mai proastă și o structură mai inconsistentă, făcute de Hollywood cu bugete mai mari care au reușit să peticească neajunsurile într-o realizare aproape de decență. Ăsta putea fi un film de 7-8 cu un buget care să permită niște actori credibili, mai multă muncă și adăugare de ceva elemente de substanță care să creeze mai multe armonii în peliculă decât linia simplă mainstream. Dar nu e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
3 years ago

Gentlemen am vazut si eu chiar mi-a placut.

Dintre indiene… mi-a placut A Wednesday desi e din 2008. Si daca tot vorbim de vechituri si seria Dhoom sau comedia 3 Idiots asta din urma mi se pare cel mai ok film indian, desi nici asta nu scapa de dansuri si cantece.

Si zici ca e bun Kesari asta? Merita cumparat de la magazinul autorizat din colt?

Ronnie
Ronnie
3 years ago

nu e indian, emotionant si dupa poveste reala
https://www.imdb.com/title/tt3741834/?ref_=nv_sr_srsg_7

Catalinx
Catalinx
3 years ago

@0040 – Mie mi-a placut un pic. Nu stiu daca l-as fi cumparat de la magazinul autorizat, dar e gratis in Netflix. Daca as fi indian mi-ar placea si mai mult, dar nu-s 🙂 .

Mad
Mad
3 years ago

ai vazut noises off?

Mike
Mike
3 years ago

Iti recomand The Favorite