Unelte de calitate. Îndoielnică.#1

Dacă ai vreodată nevoie de un clește de țevi ( și te gândești să iei unul ieftin)  nu îl cumpăra pe ăsta. Decât dacă îți trebuie așa de maxim 10 ori într-o viață ( să sperăm că a lui ) . Pentru atâta lucru, da , e bun.

Mie nu îmi trebuia niciodată, momentan, dar așa am crezut eu la un moment dat, l-am comandat, că ce mai “ie” 5 lire în ziua de azi, maică , după care a venit și am observat atât problemele cât și, în același timp, faptul că nu aveam nevoie de el.

Problemele sunt două .

Una că otelul din care e construit e cam moale, de 5 lire așa ( e Mai ieftin decât cel mai ieftin în Dedeman Romania, cred. Dar și mai slab ).

A doua și din cauză de prima dar și din cauza soluției constructive se vede foarte bine in poza asta.

Scala aia de lagăre/sloturi determina deschiderea variabila a cleștelui, iar ca să funcționeze, semiaxa aia trebuie să fie poziționată fix într-un lagăr din ăla, nu intre ele. Dacă se poziționează între ele, în mod normal te-ai aștepta ca designul să fie de așa  natură încât axa să fie împinsă forțat intr-unul din ele. Și nu se întâmplă asta .

Nu numai asta, ci dacă forțezi , dinții ăia care delimitează o poziție se tocesc/strâmbă. Așa că tre’ să tot stai să o așezi cu mâna cam înainte de fiecare strângere.

L-am pus în cutie lângă celelalte unelte de calitate îndoielnică și aia e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Daca nu iti trebuia la nimic, inseamna ca isi face treaba. 🙂

0040
0040
3 years ago

Chrome & vanadium , super. Asa era sa mor de la un patent din asa ceva. Tot crom si vanadium era… deci am pus eu sanatos patentul pe firul de 220 si cand sa mut faza nu stiu ce dracu am atins pe acolo …. si pe langa flama si scantei, care trebuie sa recunosc au fost misto incepuse sa se sudeze patentul de faza cealalta si paremi-se s-a si topit un pic :))) Noroc ca avu cauciuc calumea pe manere, dar in afara de asta… n-as putea recomanda chrome & vanadium nimanui. Cica melting point 1700 grade… porcarie. Un… Read more »