Electrocasnice fabricate în UE. Nu Indesit

S-a futut mașinoaga de spălat rufe din UK. Nu de tot, dar așa în sensul că pe ciclul de centrifugare huruia pe la 73 de decibeli, nu mai mult.

I-a cam luat dracu’ rulmenții.

Știu că se repară dar nu mai merita, după părerea mea efortul. Mașina are spre zece ani , era a proprietarului și i-am zis simplu: “boss, eu cumpăr alta, zi-mi daca ți-o păstrez sa o repari” , dar nu, n-a vrut, a zis că cumpără el alta. Ok, sărmana, interesantă schimbare de optică. Nu știu dacă e legea lui om sau legea lui “am belit pula cred că tre’ să țin de chiriaș că mai vine pulea pe vremurile astea” . Mi-e totuna.

Și a cumpărat una cea mai ieftină, nu că am ceva de reproșat, și eu tot una ca aia aș fi luat, mai ales că întrebasem dacă mai știe cineva electrocasnice ( în UK ) produse prin UE, sau UK, dintre astea mai ieftine , nu chiar Miele sau Siemens. Indesit a fost digestia , Indesit a venit și mașina, doar că nu e fabricată în UE. Și m-am uitat de curiozitate pe forumuri pe la alții prin… Nu prea mai sunt.

Asta e făcută în Turcia.

Nu că ar fi ceva in neregulă cu ea. Merge, deși am cumpărat ceva Beko ( turceasca de la mama ei, în România , până să vând apartamentul, și mergea mai bine). Candy-ul pe care îl am la țară e făcut în Rusia și merge și ăla ok. Plm, nu e asta cine știe ce, dar funcționează chiar și fabricată în Turcia, nu împunge.

Dar pula mea, păcat . Astea se puteau face lejer ( încă se mai fac ) și prin Romania, Bulgaria, Polonia, dacă pentru UK sunt prea ieftine să fie profitabile. Zic asta în ideea in care se fabrică Arctic și ceva componente pentru Electrolux în România, iar Arctic e ” Mai ieftin de atâta nu se poate”. Dar alea nu se vând aici.

Cu următoarea ocazie o să mai caut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
3 years ago

Eu am Gorenje dar fabricata la ea acasa. Daca se duce( sa nu zic intr-un ceas rau) o voi repara. M-am gandit mult la asta. Prefer o masina cu butoane mecanice.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Oricând un Artic cinstit decât Indesit bășit!

Stropic
Stropic
3 years ago

Dar de ce vrei sa fie produse in eu? Ca sa sustii economia sau e vreun alt motiv?

Am dat un search de curiozitate….mai produc si ei vad in uk – ebac. 🙂

Catalinx
Catalinx
3 years ago

As prefera sa fie facute unde muncesc eu si in general in UE se fac de calitate mai buna.