Ultrascurt cu plasma în dosar cu șină

Citeam de vreo două săptămâni cum România e în urmă la ultimele descoperiri în materie de tratamentul covidului, ca nu donează românii plasmă.

După care vezi că din nou problema e dosarul cu șină.

””1. Donatorul este obligat în continuare să prezinte dosarul cu șină, care să conțină documente medicale de atestare a istoricului bolii și a dispariției riscului de transmitere a bolii

Și restul de birocrațeli, le găsiți în articol. Tot ce pot să spun e că dacă sunt solicitat să donez plasmă sau orice, ca să ajut și după aia sunt luat cu ”da’ veniți dumneavoastră cu roaba de acte și faceți nu știu câte drumuri, cum ar veni calitatea mi se schimbă din donator în inculpat, ca de obicei în relația cu statul, eu unul îmi bag pula și ascult manele. Scurt așa.

De unde concluzionez că fie ăia care totuși donează plasmă sunt idioți, fie în cazul lor poate au parte de ceva angajați de-ai statului cu capul pe umeri care nu-i trec prin căcaturile ăstea.

Nu, nu-i vorba ca suntem in urma ci că nimeni nu judecă rațional, în mintea lor pulifricii la care apelează ei că au nevoie de ajutor sunt toți angajați ”la stat” și ar trebui să dea două pule pe figurile lor de birocrați.

Aha, muie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
3 years ago

Păi să derulăm:

Dacă înainte vreme se sancționa faptul că nu ai gândit( gen tovarășe de ce nu ai avut inițiativă/ de ce nu ai acționat ?) acum se pedepsește ieșirea din rând

Nenorocitele de proceduri ( venite din vest și implementate pe bani mulți) au anihilat creativitatea profesională. Toată lumea respectă și nimeni nu mai gândește. Toți vor acoperire în hârtii.

E adevărat și faptul că la controlul Curții de Conturi, hârtiile sunt baza.

În afară de asta mai e și lipsa unui sistem informatic care să permită să vezi situația unui pacient(fost) dintr-un spital.

Stropic
Stropic
3 years ago

Daaaa, pai numai pt cardul de sanatate s-a dat vreo 200 de mil de eur. Chiar ma intreb cat ar costa sa poti sa ai si tu un istoric de pacient acolo, probabil 10 mii de miliarde.

Mad
Mad
3 years ago

De-a lungul celor 30 de ani au tot aparut destepti cu faza “sa facem si noi ca afara” Si pt accesare de fonduri si pt furat bani publici. Si s-a inceput cu procedurile. Incetul cu incetul. Ajungandu-se acum la obtuzitate. Tine si de Curtea de Conturi sau de Corpul De Control al ministerului( ca ei cer hartii). Tine si de prostia celor de la varf care nu fac norme usoare. Tine si de IT. Aia de afara fura altfel: prin marirea pretului si a ceea ce fac, materiale etc. Ca exemplu aiurea: in loc de facturare o injectie, factureaza un… Read more »