Una amuzanta cu lovituri de stat: azi – Mali

Nu, nu e momentul să zic nimic de bieloruși, acolo meciul se joacă încă.

Citeam că a demisionat președintele ălora după ce l-a arestat armata. Mă rog, o facțiune din armată. Demisionat e un fel de a spune.

Partea amuzanta e ca ONU avea acolo o misiune de stabilizare, la care participa si brava armată română, desigur ( Carpathian Pumas, lol) , adică o misiune care trebuia să prevină posibilele lovituri de stat, întrucât anterior ONU încerca să forțeze Mali să nu fie guvernată militar, ci politic, practic, îl cam susțineau pe proaspătul ”demis”.

Acuma armata o arde in figuri, normal. Iar au sărit ăștia de pe fix, din schemă, ONU îi protejează, armata română își face treaba , totul merge ca uns.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George
George
3 years ago

“The soldiers behind the coup – calling themselves the National Committee for the Salvation of the People”
Mai lipsea să îl împuște pe președinte de Ramadan și era ca la carte 😲

Mad
Mad
3 years ago

“Detașamentul românesc are ca atribuții misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC / CASEVAC), transport de trupe și de materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.”
https://m.romanialibera.ro/actualitate/epidemie-si-terorism-militarii-romani-au-plecat-in-africa-823994
“Detașamentul trimis de Armata Română în Mali nu are misiunea de a proteja autoritățile acestui stat african ci asigură supravegherea aeriană, precum și transportarea și escortarea unor reprezentanți ai ONU.”
https://m.romanialibera.ro/actualitate/a-fost-lovitura-de-stat-in-republica-mali-ce-se-intampla-cu-militarii-romani-829226

Stropic
Stropic
3 years ago

pai asta nu e lovitura de stat, e vocea poporului. :)))) armata intervine doar la lovituri de stat. adica la alea care esueaza, ca restul sunt toate revolutii pt libertate. 🙂