Codul PIN al buletinului de la numărul de telefon suspendat într-o roată

Pare un titlu dement scris de un om cu retard dovedit, dar să știți că nu. E o colaborare de familie și circumstanțe neatenunate, cât disonante.

Înainte să plec din țară tre’ să cumpăr cafea și alte ălea ca să am când mă întorc, că cine știe pe ce izolare vin și tre’ să fim planificați. Făcut comanda la eMag și văzut de treaba mea. Așteptam să vină azi,dar a venit ieri, când aveam treabă.

Soția plecase cu mașina, nu contează unde , dar dura ceva.

Dacă la cafea am planuri clare, când vine vorba de elemente pentru un sistem de irigații ( altul) la care mă cac pe mine de jumătate de an , îmi mai lipsesc niste piese, nipluri și alte ălea , altele le mai pierd…

Și îi zic tatei cu care tocmai mă apucasem de treabă că tre’ să ne oprim destul de repede, gata munca pe ziua de azi după două filete desfăcute, că îmi trebuie două nipluri și n-am cu ce mă duce după ele.

Ei nu am cu ce, păi nu are tata două mașini în curte ? Are  dar mi-am uitat și portofelul cu actele și banii in mașină la soție și am io cardul in telefon , dar mai ușor cu cardul pe scări la magazinele de materiale de construcții de prin sate.

Are și bani, că e pensionar. Așa le mănânc eu pensia alor bătrâni.  Mă întreabă cu care rablă mă duc , a veche sau a nouă ( din 2005 e aia nouă ) . Unde ai actele? În aia veche , că cu aia merge el, să nu o uzeze pe aia nouă sau ceva.

Eh, atunci cu aia și eu. 4 kilometri i-aș putea face și cu bicicleta , dacă aș mai avea una. Bine, nu chiar cu 80 km/h ( viteza ilegală în localiate ) , dar totuși.  Ajuns acolo și minunandu-mă că încă mai merge rablamentul ăla, deși i-am spus anul trecut să mai pună niște ulei in cutia de viteze că pot să aud toate pinioanele, chiar și pe ăla micul , cum urlă “mi-e sete, mi-e sete”, nu găsesc niplu și tre’ să merg 100 de metri mai încolo la alt magazin, dar planul îmi e întrerupt de tata care mă sună . Zic, o mai vrea să cumpăr ceva.

Nu vrea, mi-l da direct la telefon pe curierul de la eMag care îmi cere PIN-ul. Luat ca din oală ii spun că nu am, neică, niciun PIN. El nu poate livra altfel. Păi, și eu ce să îi fac. Cică să mă uit in telefon. M-aș uita eu in el, dar e la soție în mașină.

Păi și nu pot să o sun pe ea să o întreb? Pot eu să o sun, dar nu cred că răspunde când conduce.  Dar curierul mă întreabă că dacă mai am numărul ăla că a sunat el și e blocat pentru apelurile de sosire.

Aaa, pula, a expirat creditul și în cazul ăsta ,aia de la Telekom , pentru aia care au planuri tarifare speciale, adică cu roaming, valabile in afara țării, taie tot. Deci nu am ce PIN să iau de nicăieri.

-Păi atunci, hai că ne întâlnim pe drum și îmi dai buletinul.

-Nu pot dom’ne , că e și ăla la soție.

-Atunci să îmi dea tatăl dumneavoastră buletinul .

-Sa vi-l dea.

Îl aud pe tata cum îi spune că îi dă datele , dar omul nu, vrea buletinul să îl vadă. Vrea el…

Pula, buletinul lui tata e la mine in mașină. Îi spune să se întâlnească cu mine, să îi arăt eu buletinul lui tata. Nu. Omul vrea, normal, un om cu actul lui de identitate.

Dar tata se duce și se întoarce cu mama și buletinul ei.

Plm, la țară merge. Presupun că și-a luat curierul câmpii și a plecat urlând. Eu, în locul lui, nu livram.

În locul meu mă doare în pulă, comanda era plătită, dacă nu livrează aia e, mai încerc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mars
Mars
3 years ago

Asta e nigeriana toata ziua.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Vrei să spui niggereală.