Middle East / se re-aseaza piesele

Context:

Fundamentalistii ISIS strica smecheria in Siria si Irak. Sauditii si Iordanienii , cu tot cu regele lor razboinic  ( a se citi  – americanii) sunt calare pe ei cu aviatia , dar e oarecum dificil/ scump sa omori gherilosi cu aviatia. E doar de control sa nu se intinda aia prea iute.

Israelul e oarecum in control , dar doar ce-au termnat cu demolatul Palestinei si nu e exclus sa o ia de la cap , ca aia vor “stat” , in timp ce la astia tocmai a fost reales Netanyahu , iar Olaba nu-l prea place mai ales ca incearca sa ii forteze mana in negocierile cu Iranul , care nu e de comparat cu tari gen Siria sau Irak si nici aci n-a prea mers treaba.

Iranu’ face pasi marunti inapoi, pentru ca momentan isi permite si sta cu mainile pe butoane sa vada ce si unde e de apasat. Daca se dau cu ISIS, e cam belita treaba in zona aia.

Egiptenii sunt vai de pula lor , momentan, s-au belit singuri cu revolutia pulii. Asculta cuminti de unchiu’ Sam, ca n-au ce face.

Acu uite ca s-au suparat si Yemenitii, au intors curu’ de tot americanilor  si trebuie potoliti ca se pare ca nu se mai poate astfel.

Asa ca Sauditii ( a se citi americanii) , merg sa faca curatenie .

Nu-i simpatizez nici pe unii nici pe altii. Daca le iese treaba probabil ca peste doi ani pot sa vizitez si Socotra. Ca tot e in my bucket list.

Daca nu, aia e , Je suis Charlie, la fel ca voi.  Intr-un fel e normal sa nu poti sa ii  tot bubui  infinit pe unii si sa-i tii saraci si prosti cu forta , apoi sa te iei de ei ca sunt prosti si islamisti si sunt periculosi.  It’s just gonna crack , at some point.

Poate visati  interventie US in Iran, si pe unde o mai fi sa ii linisteasca pe ISIS. In caz ca nu e vizibil, buba in zona aia se largeste , nu se inchide.

Problema e vine si pe partea ailalta , Mali, Tunisia , Libia  , cum s-ar zice , ne ia de jos …:) .

N-am ce poze sa va pun ca astia sunt rai si interpreteaza gresit cuvintele. Nu vreau sa ma pun rau cu Alah, mai ales ca urmeaza sa plec prin partile lui.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments