Pietre scumpe: Stonehange

Cică să ieșim din casă . Ieșim, hai. Că să mergem la Stonehange, că e unul din cele mai importante 10 locuri pe care trebuie să le vezi pe insula asta.

E o pulă, dar zici că să nu fim ignoranți la 5000 de ani de istorie din care au rămas niște firimituri pe care taxează ăștia de zici că-s minim lepidoliți de aceeași mărime.  76 de lire să ne zgâiem la ele.

Nu zic numa’ io, jidanu’ , că e scump, de aceeași părere sunt ăia care vin cu rulotele și se proțăpesc dincolo de gardul care delimitează proprietatea “English Heritage” de restul. Și se uită și ei de acolo , că se vede.

Se vede și de pe strada din vecinătate, un fel de “națională” , unde toți gură cască încetinesc ca să se uite și să facă poze. Râs și alta nu. Îmi zisese cineva că așa fac, dar credeam că exagerează.

Drept care pietrele astea ar trebui dărâmate. Stau acilișea de 5000 de ani și încetinesc circulația de dracu știe când.

Meh.

Observ că ăștia te invită să te înscrii în clubul lor, gen să plătești o taxă anuală și te plimbi pe unde vrei prin site-urile lor.

O să întreb soția ce planuri mai are, pe mine unul nu mă mai interesează nimic din Anglia. Mai vreau să merg în Scoția la niște whiskerii și la Inverness și cam atât.

10 Replies to “Pietre scumpe: Stonehange”

 1. In mare site urile de la heritage sunt cam basinute, mai mult reclama cat sa puna semnul pe harta. Deranjul sa conduci pana in shitland e mare …oban, mull, skye sunt misto, coasta de est mai nimic, prin wales ar merita un drum.

 2. 76 lire sa te zgaiesti la bolovanii aia timp de jumatate de ora?
  da-o in p**a mea de treaba, astia sunt prea excroci.

  pe acelasi principiu si millenium wheel e scumpa ca dracu.
  am vizitat-o in 2008 cand pretul era mai mic, dar acum vreo 2 ani cand am ajuns pe acolo si am vazut ca tb sa dau 25-30 lire sa ma plimbe aia 15 min cu roata am zis pas, sunt roman si sunt prea zgarcit.
  in schimb era coada de turisti la intrare, asa ca se vede ca nu duc lipsa de turisti…pardon fraieri.

 3. 76 lire sa te zgaiesti la bolovanii aia timp de jumatate de ora?
  da-o in p**a mea de treaba, astia sunt prea excroci.

  Poti sa stai vreo 2-3 ore daca vrei sa te uiti de toti banii.
  *Sunt si niste muzee/ expozitii pe acolo. Nu cine stie ce interesant – dar sunt.

 4. “76 lire sa te zgaiesti la bolovanii aia timp de jumatate de ora?” – da inteaba si cate persoane au fost, nu te arunca direct sa calculezi cate paini iti iei in romania de 76 de lire

 5. Ma tot intreb – pietrele alea chiar au fost ridicate de oameni?
  Nu zic ca au venit niste alieni de la sute de ani lumina doar ca sa ne trolleze, dar…..plm, sunt prea grele si prea mari ca sa fie cioplite si transportate nu stiu cati km si apoi asezate. Au incercat niste ingineri intr-o gramada de documentare sa ridice pietrele alea si n-au putut, nici cu macaraua. Se intreaba cum dracu au putut aia din epoca de piatra sa le ridice si sa le transporte.

  Eu am trei variante:
  1. fie au existat niste giganti cum scrie prin Biblie si prin multe mitologii ca cea greceasca/egipteana/sumeriana/celtica, o specie de oameni giganti, care au disparut precum neanderthalienii sau hominizii aia de 2 metri si jumatate

  2. fie sunt formatiuni naturale cam ca toate stancile din Utah care arata de zici ca sunt niste castele sau turnuri sculptate de oameni. Sau cam ca Sfinxul din Bucegi.

  Problema e ca monumente stranii ca astea mai sunt: statuile de pe insula Pastelui, templul de la Gobleki Tepe, Sacsayhuamán, Pumapunku, piramidele de la Giza, piramidele din Albania, piramidele maiase din Mexic.

 6. Eu as pune la indoiala intentiile inginerilor alora. Nu ai nevoie de giganti, nici de biblie sa ridici pietroaie – gen ai vazut piramidele? Stonehenge e minciuna.
  Tata muta si ridica de unu’ singur porumbare ( cu tot cu porumb in ele) care cantaresc asa 5-6 tone.Mai cu un cric, mai cu parghii, mai cu plm.
  Nenea asta a construit catelul de coral fara unelte moderne si de unu’ singur. Cand ai o gramada de oameni motivati nu iti trebuie prea multa tehnologie, doar un pic de minte.

 7. a facut un nene de unul singur un stonehEnge, demonstrativ asa, cu blocuri similare, si le-a carat pe pozitie cu parghii si role si le-a si ridicat pe verticala, in timp ce se holbau aia la el cum face. si asta in cateva saptamani, np.

  ce macarale? cu o macara de 100 de tone, iti bati joc de stonehenge intr-o singura zi, pana pe la 5 asa.

  pe mine nu m-a impresionat cu nimic (in afara de pret, cam mare), era pe lista lu nevasta, a trebuit sa mergem. ma rog, a fost ok cafeaua la bardezi ala acolo, in rest meh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.