Starea de limitare a libertăților la zi, pe bază de covid

Trebuie să ajung în România să mă ocup de niste activități de toamnă.

Au băgat iar izolare pe ambele părți.  Asta e poza cu statele din care dacă vii tre’ să te izolezi la intrarea in România.

E acolo harta lumii. Teoretic , dacă stai doar trei zile și faci un test înainte de ajungerea in țară te lasă în pace. Dacă stai mai mult izolare 2 săptămâni, sau minim 10 zile dacă faci un test in ziua 8 și ieși negativ la ăla.

Cum faci testele alea în condițiile în care ești izolat, în termeni practici, presupun că e interesant de văzut.

Văd că au închis iar restaurantele, habar nu am care e atmosfera în teren dar am o vagă impresie că iar câștigă PSD-ul alegerile în iarnă, că-s cam multe sacrificii gratuite la libertățile cetățenilor.

Satul meu e de data asta fruntaș pe județ și probabil pe țară la incidența per populație. Plm.

În UK, e obligatorie izolarea , oricum nu prea au capacitate de testare.

Nu știu care e starea in țară dar știu că nu prea se stă pe izolare. Noi am stat.

În timpul săptămânii la bar, nu aș spune chiar că nu au clienți.

Pe centru în weekend, nu aș spune că e gol.

În general, regula adunărilor de maxim 6 persoane se respectă . În particular mai vezi că mai vin pe la cineva un grup de persoane, mai ai o sindrofie, un grătar, if you won’t tell, I won’t.

Când și cum ajung in Romania să îmi rezolv problemele? Dracu’ știe.

Când și cum plec și eu cu copiii într-o vacanță ceva ? Dracu’ știe.

Au pus niste prieteni o poză haioasă pe un grup de chat. Nu știu dacă e pe bune, dar ilustrează starea de fapt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

Pana la vacanta de iarna mai e stai linistit , in rest sper ca mosii votaci psd sa se inghesuie la sf paraschiva sau alte anomalii si sa se curete mai repede pana la alegeri.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Eu sper sa apuce să mai voteze măcar o tură înainte să se curețe și să le-o dea ăstora la temelie :)) că m-am saturat de figuri pe dreptul meu la circulație pe motiv de evitarea răspândirii bolilor.

Mike
Mike
3 years ago

Daca vrei libertate de circulatie iti recomand trumpland. Mergi repede ca cel mai probabil din noembrie se schimba macazul.

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Nu sunt sigur ca se schimba macazul si am niciun motiv sa merg acolo. Nici nu ma primeste, lol, ca n-am viza. Cre’ ca intelegi ca exercitiul democratic se bazeza pe multimi si majoritati. Nu-i neaparat intelept si util sa fie asa, dar, plm, se prezuma ca poporul are intotdeauna dreptate. De ce ingradim “noi” ( nu noi doi, dar statele) libera circulatie in cazul asta? Sa protejam 1) sistemul – sa nu se vada din avion ca sistemele de sanatate sunt de cacat si consuma banii degeaba 2) persoanele vulnerabile (in principiu aia in varsta si cu comorbiditati). Ce… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Democratia e buna in stari de normalitate, in situatii de urgenta se pare ca autocratia e de preferat din pacate. Intamplator in cazul asta batranii sunt mai vulnerabili dar la urmatorul virus se poate schimba si tinerii sa aiba probleme iar cei in varsta sa fie ok ( cum a mai fost ). Sistemul medical nu are cum sa faca fata in caz de pandemii la fel cum sistemul bancar colapseaza imediat la un bank run. Crestere cu 40% la pensii ( ma doare in pix ca sunt pe eur/usd ) dar ca pensionar in ron cat de retard poti… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Ne permitem acum sa strambam din nas cand virusul asta are o mortalitate scazuta. Sun curios reactiile populatiei la o mortalitate de 10-20%, cred ca nici cu forta nu mai scoteai pe nimeni din casa.

Stropic
Stropic
3 years ago

Pai din cate am auzit tre sa te izolezi doar daca nu faci testul. Daca faci testul si esti cu patlamaua la mana, poti merge voios peste tot. Sau ma rog, unde se mai poate. 🙂

Mad
Mad
3 years ago

Din ce in ce mai multi oameni se revolta/demonstreaza: Spania, Germania, Anglia.
“De ce ai voie în aglomeraţia de la vot şi nu ai voie să intri în acelaşi mod în restaurant sau în biserică? Nu te poţi da cu dezinfectant la intrarea în biserică, nu se putea purta mască sau o anumită distanţă? Sunt ferm convins că BOR s-ar fi organizat mai bine decât la alegeri.”
https://m.adevarul.ro/news/politica/dublul-standard-politicienilor-duce-confuzia-generala-legata-coronavirus-1_5f846a0c5163ec4271cf0ab9/index.html

Fery
Fery
3 years ago

“Din ce in ce mai multi oameni se revolta/demonstreaza: Spania, Germania, Anglia.” Si pe buna dreptate. Au americanii o vorba: “don’t through out the baby with the bathwater”. In toate tarile s-au luat niste masuri grav disproportionate cauzate de frica de virus / reactia opiniei publice / lipsa de informatii concrete din partea who-oameni de stiinta. Acum o sa platim cu totii pretul pentru lockdown-urile vietii. Si inca nu e nici pe departe gata filmul cu lockdown. E gata insa episodul asta din serialul economic. Sa vedem ce aduce seria urmatoare. Hindsight is always 20/20, dar niste oameni realisti ar… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Chestia asta cu economia care e afectata datorita lockdown n-ar trebui sa ne afecteze prea mult pe noi ( sclavetii ) cel putin pe aia care nu traiesc de la salariu la salariu. In plus mi se cam rupe ca nu-si face planul la vanzari volskwagen altii ca ei. Virusul asta e un fel de black swan pentru sistemul capitalist/consumerist si cand esti sacrificat ( ca esti sclavete ) nu mi se pare normal cu atat mai mult cat majoritatea tarilor dezvoltate is permit ceva de genul UBI ( universal basic income ). In trumpland business is business ( pentru… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Prostii. Nu ii afectează momentan pe ăia care trăiesc de la salariu la salariu că primesc ajutoare de la stat să închidă gura. Acolo unde primesc , că nu e Peste tot așa. Pe ceilalți, cam da. Nu trebuie să fii corporație ca să îți afecteze cincinalul sau să te lase în faliment, depinde de modelul de business. Pentru mine, momentan, e cu câștig să muncesc remote. Momentan, dar mă deranjează alte probleme mai mult. Alea de mobilitate și faptul că toate statele au pus un pic democrația și transparența în cui, “că acuma e pandemie și facem cum se… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Unii pierd unii castiga , pierderi sunt in aviatie, turism, hotelarie, restaurante insa castig in corporatiile care in loc sa cheltuiasca banii pe business meetings fac toate aranjamentele pe zoom. Uita-te pe bursa, unele corporatii au explodat la profituri iar altele se aseaza la coada la bailouturi in ideea ca daca nu primesc bani de la guvern concediaza in masa sclavetii. Inca odata mobilitatea e importanta dar nu mai importanta decat viata in sine si cum lumea e plina de idioti care unii desi stiu ca sunt infectati se plimba liberi eu prefer lockdown cu forta ( amenda ) decat… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Impresia mea e ca mosii, votaci psd si in prima linie covid la dat coltul “apreciaza” mai mult lockdownul si viata decat mobilitatea si cosciugul. Oricum pentru ei e si o chestie si de nostalgie. Ramane de vazut la alegeri daca votacii screlozati o sa fie pro psd pe motiv ca i-a sechestrat iohanis cu forta si n-au mai putut sa se plimbe gratis cu autobuzele si sa participe la mitinguri cu mici si bere.
Ramane de discutat daca coreea de nord e mai buna decat in cosciug.

alex
alex
3 years ago

Nu stiu ce te face sa crezi ca PSD o sa castige. 🙂 La alegerile locale de anul asta, PNL a luat 30%, PSD-23% si USRPLUS- 9%. Pe langa asta, PSD a pierdut multe judete: Suceava, Maramures, Timis, Caras Severin, Iasi, Vrancea, Prahova, Constanta, chiar si Giurgiu, si vreo 2 sectoare si primaria Bucurestiului. PSD-ul nu mai are nicio forta de cand Dancila l-a facut de rusine, iar Dragnea si alti mafioti care tineau partidul au ajuns la puscarie ori au ajuns niste nulitati ca Ponta. Mafiotii , baronii locali si interlopii provinciali au abandonat PSD-ul si au inceput acum… Read more »