De Weekend: Safari Longleat

A venit jumătatea lu’ octombrie, s-a dat dracu’ veața p-aici, nu mai ai ce să faci, decât să bei.

Nu e chiar ca-n Suedia și Danemarca, dar nici departe.

Dacă trebuia să dau NOSu’ la mașină să o desfund, a plănuit soția ceva drum la zoo la ăștia, că doar nu era să alerg de nebun cu rabla pe străzi.

Altfel, eu unu’ n-aș ieși din casă, nici copiii, și stăm pe telefoane și tablete tot weekendul, de ne cresc burți și mucegai.

Aicea ar trebui să scriu ce mișto a fost și cum e ceva ce trebuie să vedeți, nu se cade să ratați așa ceva *pârț*.

Am intrat în dispoziția de hibernare, ne vedem la primăvară, sau dacă ajung in Romania până atunci.

Nu știu care e treaba coaie, și în România mi se întâmplă asta, când vine toamna mi se lasă greu pe cap, încep să am ușoare dureri de căpățână și indispoziții și nu neapărat de la vinul tulbure. Nici nu e “reumatism” sau vârsta, că sunt așa de când mă știu. Dar în România e subțire așa. Am observat că la țările mai dinspre Nord, schimbările astea mă jenează mai tare. Asta la vista.

Animalele sunt mișto, copiilor le plac astea , pentru ei e chiar șmecherie. Nici eu nu zic nu, dar e doar o grădină zoo glorificată, cu câteva diferențe.

Una e suprafața destul de mare, alta ar fi că te plimbi printre animale, adică nu mai sunt in cușcă și tu afară, ești și tu în țarc cu ele. Nu e Safari-Safari, de-ăla wild, nu riști nimic, nu vine leul să te scoată din conservă și să te consume la cină, poate maimuțele.

Înainte de Safari, sau după, poate vrei sa vezi niste animale mai exotice într-un mini zoo. Koala și Panda roșii sunt chiar mișto.

Bine, eu sunt cu papagali alte ălea, mai mult .

Mai e un labirint din gard viu și tufe, la care se pot bucura copiii, dacă le-ai făcut rezervare anterior, dacă nu , cam nicio șansă.

Și niște locuri de joacă su’ formă de castel și alte medievalisme.

Traseul de Safari incepe cu un popas ( pauzele lungi și dese …) de unde poți admira și fotografia girafe. Cum noi avem alte convingeri ( călătorului îi stă bine cu drumul ) , i-am dat bătaie să vedem și alte ălea. Bovine și zebre.

Eu conduceam de aia nu am prea multe poze.

Atracția parcului sunt fără îndoială maimuțele.

Bă, scrie la intrare mare, că alea ți se suie pe mașină și fac stricăciuni. E așa in clar – “will damage your car”. Nu e cu “might”, “may”. E cu WILL.

Și sunt afișate acolo capace de roti și numere de înmatriculare și ce mai smulg alea. Și totuși toată lumea intră.

Și ies ca vai de ei. E o tanti care strânge într-una ștergătoare, duze de apă de parbriz , chedere și tot felul de plastice care nu stau bine pe mașinile oamenilor.

Adică , eu am scăpat ieftin , cu antena radio roasă un pic.

Ieeeftin.

Mai am unele poze și filme, le pun eu mai încolo, tre’ să mi le dea copilul din tabletă.

In fine, după ce contabilizezi pagubele , treci mai departe unde tot pe riscul tau treci pe lângă bovine cu coarne de 1 metru, pe lângă cămile , și intri la feline; tigri, lei, lupi, gheparzi. Din fericire astea nu se suie pe mașină ca maimuțele, că nu era a bună.

Era bun DSLR-ul cu obiectivul 70-200mm, dar e in România și nu e ca si când mă pot duce după el mâine.

In fine, mai o înghețată, mai o gogoașă, mai o poză, pacalești ziua și proasta dispoziție a unei zile mohorâte de toamnă.

Send to Kindle

3 Replies to “De Weekend: Safari Longleat”

  1. Mișto Longleat, daca mai mergi încearcă să faci o tura pe la sfârșitul programului, gen 4 jumate spre 5, scapi de aglomerație și se activează și toate felinele, win win.

    Pentru starea de toamna vitamina d, nu știu cum încă nu știi…

  2. am facut circuitul intre 14:30 si 16:00. Era ok, nu aglomeratia era problema,nici nu tin neaparat sa vina leul langa conserva, e ok asa mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.