Educație financiară de sezon

Mă suna un consultant de imprumuturi ( mortgage advisor) la care am aplicat pe la inceputul lui septembrie. Pula mea, se vand casele ca pe banda, cica?!

Eu astept deja analiza dosarului de la o banca la care am aplicat direct, dar nu conteaza.

Acuma, eu nu sunt clientul standard si nici tipul platitorul de taxe standard – de tip salariat, cum nu eram neaparat nici prin Romania, decat pentru o scurta perioada din veata mea 2014 -2016. Veniturile familiei mele sunt complexe si au multe aspecte, in cazul de fata unele dintre ele taxate in Romania, unde inca sunt rezident fiscal si momentan asa si vreau sa ramana, unele in UK. Sunt un numar de contracte pe rol printr-un numar de companii pe care le operez/ detin, nu conteaza.

Ce conteaza e ca ma intreaba ala daca mai sunt interesat si ii spun ca da, dar sa vad ce poate ca sunt un caz particular.

Si in principiu se loveste de faptul ca cica platesc prea putine taxe in UK.

Coaie, asta e INTENTIA nu e un defect, esti nebun?

E al doilea consultant caruia trebuie sa ii explic asta. Mai multe taxe pentru statul englez inseamna mai putini bani disponibili sa-i platesc la banca ca rata de imprumut. Nu intelege.

Ca la prosti: Toti banii astia pe care vrei tu sa ii taxez eu in UK, doar ca sa iti fie tie usor sa verifici cifrele, creaza o diferenta ( offset) in suma taxelor platite de mine anual mai mare decat chiria anuala, care chirie e mai mare decat rata pe care intentionez s-o platesc la un credit oricum, ca de aia vreau sa imi iau casa, altfel, stau in pula mea pe chirie.

Daca offsetul taxelor in sistemul pe care mi-l propui tu e mai mare decat chiria in sine, nu am niciun motiv sa mai vreau sa scot chiria din ecuatie.

Si o iau iar ca la clasa a 3-a. Coaie, chiria mea e circa 1500/ luna. Rata la care vreau sa ajung e undeva sub 1000/ luna, ca sa economisesc si io macar 5 sutici, basca proprietatea pe numele meu, adica sa platesc banii aia in propria investitie.

Daca tu imi spui mie ca pentru ca sa imi dea banca credit, in afara de dobanda pe care o vreti voi io trebuie sa mai platesc circa 2500-3000/ luna la stat, doar sa va fie usor voua la verificarea trasabilitatii veniturilor ( adica sa se bazeze pe carca muncii HMRC – ca aia e, cine sta sa faca ei verificari, ca doar e de munca) io nu mai ies pe economie 500/ luna. Ies pe pierdere, minim 2000 pe luna. Hai, zici ca la imprumutul ala , din mia aia vreo 500 se duc in investitia la casa. Deci o pot deduce din pierdere dar tot ies in pierdere MINIM o chirie 1500/ luna, in schema asta.

Ma scuzi, dar in cazul asta nu mai bine platesc eu linistit chiria? Ca nu ies nici macar pe zero. Si diferenta de bani lasa ca gasesc eu sa o investesc altfel si nu mai am nevoie de ajutorul vostru cu creditul.

Asta paru ca intelege mai usor. Ala de data trecuta a dat-o la sentiment.

Ca ”bancile nu o sa priveasca asta cu ochi buni ( fucking lol ) si ca nu e normal sa ”avem” o atitudine de evitare a taxelor, ca de aste e tara asta (UK) impovarata de datorii si lumea sufera, ca de aia nu isi permit sa ajute TOATE persoanele si afacerile aflate in dificultate in perioada asta si asta MA POATE INCLUDE PE MINE”. M-am abtinut sa nu rad atunci si i-am dat una inapoi la sentiment. I-am spus simplu ca eu nu am nevoie de ajutorul statului, n-am fost niciodata pe beneficii in nicio tara si ca angajatii bancilor ar face bine sa se uite la problema altfel:

Daca imi refuza imprumutul pe motivul emotional si principial ca nu platesc destule taxe la stat pentru a sustine ajutoare sociale, inseamna ca prefera ca sursa de venituri ajutorul social, nu salariul, ca din moment ce-mi refuza imprumutul pe baza asta, nu pe baza ca nu l-as putea sustine, isi refuza lor business-ul prin urmare cineva va fi facut redundant si va ajunge cu mana intinsa la stat.

Ala nu a inteles, a zis ca nu ma poate ajuta. Sper ca il poate ajuta statul pe el, atunci.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

:))) cat patriotism a tipului ala. el cat plateste peste taxele stabilite de guvern?

o varianta e ca poti muta veniturile si dupa ce aproba dosarul si primesti banii le muti inapoi. ma rog, daca proceseaza si ei dosarul in o luna doua si nu un an.

Manowar
Manowar
3 years ago

Ca ala nervos ca se platesc bonusuri