AUR e un semn bun

Ha, surprinzător că partidul ăsta obscur iese cu [L.E. peste ]5% din alegeri ?

Băi, pentru mine singurul lucru surprinzător a fost că au fost destui români capabili să se desprindă de narațiunile de propagandă mainstream .

Serios.

PSD are un grup mare de acoliți ( hardcore ) și târăsc după ei pe alții .

PNL cam la fel, iar USR sunt un underdog care s-au stricat înainte de apexul lor.

Tipul ăla , Simion de la AUR, are o mină sinceră și o singură temă principală, fără mari planuri . Eh – in mod normal, într-o țară normală, ăsta e partid de 1-2%. Poate 5% în mult timp cu construcție și cristalizare.

Dar în țara asta oferta politică e căcat. Și nu-i nimic nou cu oferta, da’ e un mare lucru că un număr suficient de semnificativ de oameni și-au băgat pula într-un mod constructiv.

Nu, nu mă număr printre ei, de data asta m-a durut in cur, așa cum mă doare în cur și de ce alianțe se fac și cine face guvernul. Dar dacă mergeam la vot și eu tot AUR alegeam , serios.

Nu cred neapărat în partidul ăsta, sau altul. Dar cred că singura soluție ca muieturile astora de care ne-am cam plictisit toți ( serios, ăsta e sentimentul, nici nu mă mai enervează, sunt doar plictisit) să dispară e să se diminueze și să se dilueze într-o paletă largă de opțiuni , încât oamenii, aparatul lor de partid, camarilele – influența, să nu mai insemne nimic semnificativ.

Doar așa se pot cristaliza alții mai buni, sau mai utili. Dacă ăștia sunt dezmembrati bucată cu bucată.

Pentru un an atât de prost ca anul ăsta rezultatul ăsta merge.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
alex
alex
3 years ago

La prima vedere, pare un partid obscur nationalist, pro-unionist, conservator, ecologist, unul de tip Big Tent, un fel de reactie la neoliberalismul USR-ului. Nu e ceva fascist de tip PRM sau PRU, ci mai mult un partid populist ca PP-DD. Nu prea stiu multe despre George Simon, dar observ ca e un om cu studii la facultati umaniste. Insa daca cauti prin presa, o sa auzi ca e de extrema-dreapta, fascist, finantat de rusi, anti-vaxxeri, habotnici, legionari…… Nu stiu ce sa zic. Daca chiar e finantat de rusi la fel cum e FIDESZ din Ungaria, Frontul National din Franta, UKIP… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

Normal ca l-ai vota, e partidul diasporei :))

Pacat ca nu am avut ideea asta – e geniala. Un fel de UDMR care e mereu pe acelasi procent asigurat.

rox
rox
3 years ago

@Stropic, la sectia mea, astia au iesit pe locul 2. Cred ca s-a lipit ideologia lor pro familia traditionala, anti botnita, anti europeana si ultra nationalista ca timbrul de strisoare pe creierasele salahorilor din diaspora. Cred ca sunt aia puristi, pentru care PSD nu este suficient.

0040
0040
3 years ago

Eu am votat independent la parlamentare ca am avut unul relativ ok aici pe tarla la mine si oricum am zis ca votez numai independenti, sa fie politica pe persoana fizica de-acum… esti pe ciordeles, mandatul urmator nu mai prinzi. Dar la partide mai greu… As fi vrut sa vad o muie d-aia gen o mana de independenti sa ia 70-80% si restul de 7-8 partide sa se bata pe 20%, si fiecare sub prag. :)) Sa vedem atunci ce mai zic de legitimitate… Si cand deschid buletinul de vot pentru senat… numai dinozauri si un usr condus mai nou… Read more »

0040
0040
3 years ago

“Nu stiu ce sa zic. Daca chiar e finantat de rusi” Cred ca nici rusii n-au crezut in AUR ca trece pragul. Sunt pe net videos cu Simionel ala de la ei cerand ajutor din partea simpatizantilor… ca nu mai au bani de motorina la autocarul campaniei. :)) Macar atat le-or fi dat si rusii daca sunt cu ei… In timp ce ceilalti… “Partidul Social Democrat a primit o subvenţie de 28.614.798,63 lei, Partidul Naţional Liberal – 15.882.737,13 lei, Uniunea Salvaţi România – 4.240.642,59 lei, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – 3.471.490,71 lei, Partidul Mişcarea Populară – 1.908.289,16 lei, Partidul… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

@040: nu prea tine teoria asta. crezi ca pana acum nu a mai vrut nimeni sa faca ca tine? :)) la toate alegerile de pana acum? William Branza si partidul ecologist nu erau bune pt asta, impreuna cu tot pomelnicul de partide noi, partidul diasporei etc? cumva s-au gandit simultan aproape 10% din oameni fix la partidul aur pt treaba asta. :))) @rox: da si nu. adica alte partide au mai avut un discurs din asta, gen partidul romania mare, romania unita, si nu au avut rezultate asa. trebuie sa fie si alt factor. @Catalinx: nici chiar asa. cum au… Read more »

Livache
Livache
3 years ago

nici eu nu auzisem de nenea așa că încercând sa aflu ce e cu el, am dat peste “lupta piticilor” din săptămâna trecută:

https://youtu.be/W2qjkrpFsb4

Mad
Mad
3 years ago

PMP a intrat in parlament.
La AUR( de care nu am auzit pana acum= ca sa vezi cat e de echidistanta mass-media) am vazut cateva figuri interesante, mai ales Călin Georgescu

Mad
Mad
3 years ago

Sa vedem ce procente apar dupa redistribuire si ce aliante se nasc .
Binenteles ca Barna( care nu a votat pt ca izolare,covid si viza flotant)iar pune carul inaintea boilor

Mad
Mad
3 years ago

Binențeles că sună bine dar inflexibilitatea nu prea ajută în negocieri. Mai ales că e și PMP acum în cărți( și ei nu se înghit)

Mie nu mi-au plăcut cutrele (Barna) niciodată. Și votul meu nu-l mai văd pt că nu au putut desemna( deși nici ceilalți nu s-au obosit) un candidat bun la locale pt sectorul meu.

Livache
Livache
3 years ago

alt filmuleț, apărut azi pe tema
https://youtu.be/SAj0P3rDh2k

0040
0040
3 years ago

Ce trompeta are Sosoanca aia in video :)) Nu mi-as face griji pt AUR. Cum a aparut asa o sa plece. A fost pentru alegerile asteace a fost USR pentru cele de acum 4 ani. Noi veniti, s-au bucurat de valul de scarba generat de toti ceilalti. Ar trebui sa-si dea seama, ca si USR de fapt care a crezut ca lumea ii vrea PE EI, ca nu sunt decat redirectionarea de moment a tuturor care nu au gasit patratelul cu “sa-mi bag …. in toti candidatii, ca niciunul nu ma reprezinta pe mine” , dar totusi nu si-au anulat… Read more »

Ala
Ala
3 years ago

Ce bine a dat-o svr-ul. Sigur se lasa cu cateva avansari inainte de termen si decoratii.
Nu cred ca se asteptau neam sa calce asa serios in parlamentul unor rusofobi.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Chair eram curios ce or sa faca. To ce inseamna sudor, lacatus-mecanic, etc care dau cu sapa pe afara mi-au tot explicat valorile sustinute de nenea asta.

Livache
Livache
3 years ago

și sa vezi acuma conspirații vs Aur 😂

https://twitter.com/deraugustus/status/1336408177525616642?s=21

Livache
Livache
3 years ago

și completarea de azi in legătura cu povestea de ieri (dap, GSP.. dar spune acolo ceva frumos vs doctrina AUR) :

‘Reputația României e dată de modul în care această țară înțelege să facă lucrurile. Noi încă ne bazăm pe „White middle class Christianity”. Din păcate, tipologia asta de monocultură pe care România o desfășoară nu mai are corespondență în secolul XXI.’

https://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/coltescu-s-a-sinucis-profesional-interviu-cu-sociologul-gelu-duminica-618080.html

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Sunt niste idioti.