Un deal bun de Brexit. Toată lumea e fericită

Gata, au au semnat acordul, l-au aprobat britanicii in parlament, cu juma’ de gură, că am urmărit un pic luările de cuvânt, majoritatea se arătau nemulțumiți, dar pozau în “decât nimic e bun și ăsta”, iar din când în când apărea câte un optimist care îi trăgea cu “acum că UK a dovedit că se poate , probabil și alte țări vor urma” .

Bine , nu contează că nu au dovedit încă că se poate nimic, mai e până la dovezi, dar ceva au dovedit ei. Că o alianță se poate și subția nu numai coagula.

Și a re-început sesiunea de prohoade. Despre cum Europa se dă dracu’ acuma că a ieșit Marea Britanie, aceasta forța împăciuitoare din cadrul Europei, reperul tuturor națiunilor membre, care a dat direcția și le-a ținut împreună atâția ani.

Și din partea ailaltă despre cum se alege pula și bahaosul de Marea Britanie, că o să se despartă și le pleacă Nord Irlandezii și Scoțienii. Unde? In Europa asta care e in derivă? Nu e clar.

Oare, ce-ar face Putin în situația asta?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Pai Putin scoate vodka ai bună cu urs maro pe etichetă și trage o dușcă in cinstea europenilor și a faptului că îi fac viața ușoară

Alex
Alex
3 years ago

Reper e Eminem

Mike
Mike
3 years ago

S-au futut in cur singuri…

Stropic
Stropic
3 years ago

Pai geee, ce sa se intample, mai nimic. Comertul merge fix la fel, regulile din ue merg fix la fel ca deh, tre sa vinzi la standarde europene, de cumparat cumperi tot din ue ca e colea si e ieftin. Nu mai dau bani la ue, dar nici nu mai primesc subventii de la ue – va trebui sa dea guvernul subventiile direct sa nu le sara aia in cap, deci 0 economii. nu pot baga vize ca speranta de turism, deci infractorii circula liberi si fericiti, in calupuri de cate 6 luni. acordarea cetateniei se va face printr-un blue… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Comerțul NU merge FIX la fel. Nu de alta dar ma ocup de implementarea unor protocoale speciale pentru Irlanda de Nord într-o soluție de business. E la fel partea cu fără taxe vamale. Atât. Dar au control vamal acum , se verifică calități și hârtii , au ieșit din zona intracomunitară de TVA, care schimbă un pic niste mecanisme de comerț. Nu e deloc la fel. Serviciile financiare fac tot parte din comerț, alea sunt departe de “la fel”. Au băgat deja vize, doar că nu pe perioade turistice și nu pentru activități turistice. Infractorii circula liberi și fericiți până… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

E la fel pe partea de furnizori, si asta conteaza mult in impactul vizibil. Poate e mai mult red tape, dar nu se compara cu un acord cu sua sau india sau ma rog, toate scenariile vehiculate pre-brexit. Se cumpara tot de acolo, se vinde tot acolo si cam la acelasi pret, chit ca s-au creat niste extra locuri de munca la vama. La servicii financiare chiar nu stiu cum sta treaba, auzisem ca nu au fost acoperite de acord. Dar cum nu a aparut nicio stire (soc!), banuiesc ca la fel. Doar 60 de infractori avem in uk??? :))))… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Doar 60 de infractori avem in uk??? :)))) Ideea e ca infractorii prinsi nu au fost niciodata o problema. Ca sa le interzica intrarea in tara trebuie sa fie judecati in uk si condamnati. Nu, ca nu ii expulzeaza pe toti, unii executa pedepse. In londra citisem ca au fost anul trecut 800 de romani arestati (nu condamnati). Deci nu cifre wow. Sunt cifre destul de wow sa ai 800 de arestati intr-un an intr-un oras, in conditiile in care populatia de romani din tot UK e undeva intre 1 mil si 2 mil -> estimativ. si aia o sa… Read more »

Buruc
Buruc
3 years ago

“ Pentru cetățenie din ce citesc vor mai mult decât salariul minim.”
Unde citesti?

Pana si roamingul merge la fel uk/ro si eu am cea mai cacao cartela lebara de 10£/luna (dar mi au dat bonus 5GB ca sunt de 5 ani la ei:)))

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Lebara sunt specializați în genul ăsta de dealuri de roaming de dinainte de roam like home.
Eu am pachet de 8 lire la Giffgaff :))

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Mă uit pe cerințele pentru imigrație pe puncte care e posibil să se translateze în condiții de ILR și cetățenie.
https://www.gov.uk/government/publications/the-uks-points-based-immigration-system-policy-statement/the-uks-points-based-immigration-system-policy-statement

Buruc
Buruc
3 years ago

Linkul de mai sus e pt schimbarile dupa brexit. Pt cine era deja aici cu settlement scheme nu se aplica, deocamdata… Ramane de vazut cine dintre europeni accepta sa plateasca pt viza intre 600-1000£ pe an, plus inca 600£ pt nhs. (daca n as fi fost deja aici nu cred ca mi ar fi trecut prin cap sa vin, acu daca tot am avut o viata de cacat 5 ani am zis sa mai stau pana in toamna sa aplic pt cetatenie si dupa aia … mai vad) Regulile pt cetatenie erau 5+1, 5 ani pt rezidenta permanenta si inca… Read more »

Buruc
Buruc
3 years ago

Pff, i am ratat pe astia, dar daca tot ai adus vb vad ca lebara are plan super ok de 5£ :)))) ma bag din feb!