Un deal bun de Brexit. Toată lumea e fericită

Gata, au au semnat acordul, l-au aprobat britanicii in parlament, cu juma’ de gură, că am urmărit un pic luările de cuvânt, majoritatea se arătau nemulțumiți, dar pozau în “decât nimic e bun și ăsta”, iar din când în când apărea câte un optimist care îi trăgea cu “acum că UK a dovedit că se poate , probabil și alte țări vor urma” .

Bine , nu contează că nu au dovedit încă că se poate nimic, mai e până la dovezi, dar ceva au dovedit ei. Că o alianță se poate și subția nu numai coagula.

Și a re-început sesiunea de prohoade. Despre cum Europa se dă dracu’ acuma că a ieșit Marea Britanie, aceasta forța împăciuitoare din cadrul Europei, reperul tuturor națiunilor membre, care a dat direcția și le-a ținut împreună atâția ani.

Și din partea ailaltă despre cum se alege pula și bahaosul de Marea Britanie, că o să se despartă și le pleacă Nord Irlandezii și Scoțienii. Unde? In Europa asta care e in derivă? Nu e clar.

Oare, ce-ar face Putin în situația asta?

12 Replies to “Un deal bun de Brexit. Toată lumea e fericită”

 1. Pai Putin scoate vodka ai bună cu urs maro pe etichetă și trage o dușcă in cinstea europenilor și a faptului că îi fac viața ușoară

 2. Pai geee, ce sa se intample, mai nimic.

  Comertul merge fix la fel, regulile din ue merg fix la fel ca deh, tre sa vinzi la standarde europene, de cumparat cumperi tot din ue ca e colea si e ieftin. Nu mai dau bani la ue, dar nici nu mai primesc subventii de la ue – va trebui sa dea guvernul subventiile direct sa nu le sara aia in cap, deci 0 economii.

  nu pot baga vize ca speranta de turism, deci infractorii circula liberi si fericiti, in calupuri de cate 6 luni. acordarea cetateniei se va face printr-un blue card ceva, care iti cere sa stii engleza si sa castigi salariul minim pe economie – adica ca si pana acum, ca stiu de la cunoscuti ca cereau oricum dovada locuintei si a venitului, nu e ca si cum dadeau cetatenie la intamplare. euro negociasera deja sa nu aiba…

  eu nu vad nicio dar nicio diferenta de la brexit. :)) adio dar raman cu tine…

 3. Comerțul NU merge FIX la fel. Nu de alta dar ma ocup de implementarea unor protocoale speciale pentru Irlanda de Nord într-o soluție de business.
  E la fel partea cu fără taxe vamale. Atât.
  Dar au control vamal acum , se verifică calități și hârtii , au ieșit din zona intracomunitară de TVA, care schimbă un pic niste mecanisme de comerț. Nu e deloc la fel.
  Serviciile financiare fac tot parte din comerț, alea sunt departe de “la fel”.

  Au băgat deja vize, doar că nu pe perioade turistice și nu pentru activități turistice.
  Infractorii circula liberi și fericiți până îi prind, până le găsesc dosare, după care își rezervă dreptul să îi deporteze , sau să nu îi primească, după caz.
  Ia uite ici ce liberi circulă ei , dar înspre România. #seintorcvalorile.
  https://www.air24.ro/news/avionul-condamnatilor-vine-spre-romania-marea-britanie-trimite-infractorii-acasa-9184
  Desigur , ei sunt liberi ( după ce termină sentințele) să încerce să se întoarcă în UK, dar probabil că nu vor fi primiți.

  Pentru cetățenie din ce citesc vor mai mult decât salariul minim.

 4. E la fel pe partea de furnizori, si asta conteaza mult in impactul vizibil. Poate e mai mult red tape, dar nu se compara cu un acord cu sua sau india sau ma rog, toate scenariile vehiculate pre-brexit. Se cumpara tot de acolo, se vinde tot acolo si cam la acelasi pret, chit ca s-au creat niste extra locuri de munca la vama.

  La servicii financiare chiar nu stiu cum sta treaba, auzisem ca nu au fost acoperite de acord. Dar cum nu a aparut nicio stire (soc!), banuiesc ca la fel.

  Doar 60 de infractori avem in uk??? :)))) Ideea e ca infractorii prinsi nu au fost niciodata o problema. Ca sa le interzica intrarea in tara trebuie sa fie judecati in uk si condamnati.

  In londra citisem ca au fost anul trecut 800 de romani arestati (nu condamnati). Deci nu cifre wow.

  Aia multi neprinsi sunt problema, cu cersit, furat un portofel…si aia o sa circule in continuare, ca are si politia capacitate limitata, ca altfel ii aresta pana acum. Wow, intra cu pasaport…si pana acum intrau tot cu buletin, mare scofala. De parca inainte de libera circulatie nu se descurcau oamenii.

  Si nu, nu deveneau cetateni.

  Se poate sa ceara peste salariul minim, nu te contrazic. Vazusem ceva cu peste 30k dar nu mai retin.

  Pe scurt, da, e o schimbare logic, dar nu una cu un impact asa devastator cum se vehicula initial cu take back control. :)) Astept sa vad daca chiar vor da contributia pt ue sistemului medical.

 5. Doar 60 de infractori avem in uk??? :)))) Ideea e ca infractorii prinsi nu au fost niciodata o problema. Ca sa le interzica intrarea in tara trebuie sa fie judecati in uk si condamnati.

  Nu, ca nu ii expulzeaza pe toti, unii executa pedepse.

  In londra citisem ca au fost anul trecut 800 de romani arestati (nu condamnati). Deci nu cifre wow.

  Sunt cifre destul de wow sa ai 800 de arestati intr-un an intr-un oras, in conditiile in care populatia de romani din tot UK e undeva intre 1 mil si 2 mil -> estimativ.

  si aia o sa circule in continuare, ca are si politia capacitate limitata, ca altfel ii aresta pana acum

  Nu chiar. Nu-i arestau neaparat ca era cam munca de pomana.

  Wow, intra cu pasaport…si pana acum intrau tot cu buletin, mare scofala. De parca inainte de libera circulatie nu se descurcau oamenii.

  Se descurcau, dar mai mult prin alte tari .

 6. “ Pentru cetățenie din ce citesc vor mai mult decât salariul minim.”
  Unde citesti?

  Pana si roamingul merge la fel uk/ro si eu am cea mai cacao cartela lebara de 10£/luna (dar mi au dat bonus 5GB ca sunt de 5 ani la ei:)))

 7. Lebara sunt specializați în genul ăsta de dealuri de roaming de dinainte de roam like home.
  Eu am pachet de 8 lire la Giffgaff :))

 8. Linkul de mai sus e pt schimbarile dupa brexit. Pt cine era deja aici cu settlement scheme nu se aplica, deocamdata… Ramane de vazut cine dintre europeni accepta sa plateasca pt viza intre 600-1000£ pe an, plus inca 600£ pt nhs. (daca n as fi fost deja aici nu cred ca mi ar fi trecut prin cap sa vin, acu daca tot am avut o viata de cacat 5 ani am zis sa mai stau pana in toamna sa aplic pt cetatenie si dupa aia … mai vad)

  Regulile pt cetatenie erau 5+1, 5 ani pt rezidenta permanenta si inca 1 an dupa, in total sa nu fi fost in afara uk mai mult de 90 de zile pe an in aia 6 ani. N am vazut sa se schimbe (inca) dar posibil sa avem surprize. (nu era vreo conditie legata de salariu)

 9. Pff, i am ratat pe astia, dar daca tot ai adus vb vad ca lebara are plan super ok de 5£ :)))) ma bag din feb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.