Amânarea creșterii plafonului cu TVA 5% la case

Este o decizie strategică.

Criza ne-a afectat diferit. Pe ăștia ca mine ne-a plesnit cu mai mulți bani în portofel. Serios . Și nu sunt numai eu, hai nu va căcați pe voi, că știți că e așa.

Dar nu pe toți, nu. Pe cei mai săraci ia procopsit cu ceva somaje, cu diminuări ale economiilor, cu vai de pula ta să mai găsești un job in perioada asta. Ăștia de pe urmă nu intră, în România, în targetul celor care trag la case noi peste suta de mii de euro. Cred eu.

Ăia că mine, poate da. Dacă ar fi să îmi cumpăr mâine ceva nou prin București pentru ca să locuiesc eu acolo, m-aș uita de la 150,000 în sus. Dar poate majoritatea sper să găsească ceva până în 150,000. Cu TVA mic.

Iar imobiliarii speră să ridice preturile la imo un pic și să vândă mai ușor apartamentele și casele alea noi și mai scumpă. Sper’mata da’ treaba e că sarakii ar suge-o dacă ar crește acum prețurile la case, singurii care poate s-ar bucura ar fi aia care au tras ceva foloase pe criza asta și le-a mers cât de cât bine. Pula mea, cinstit așa, nu ăștia sunt in nevoie de o scutire de TVA.

Așa că domnu’ Câțu’ a gândit-o bine. Și-a dat seama că nu e momentul să folosească acuma stimulentul și dacă piața tinde să o ia in jos mai încolo să mai aibă doar pula in mână ca mijloc de intervenție.

Las-o așa, că momentan și așa prețurile trag ușor în sus. Când e cazul, o dă atunci.

Sigur, surpriza e mare , jucătorii sunt un pic supi, dar merge.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Da mă de acord cu tine
Dar arată cam cat de stabil e mediul de afaceri și ce preț se pune pe lege în Ro. Să de asta vin alții care fac afaceri cu o marjă de adaos la produs mult mai mare decât ar normal.

0040
0040
3 years ago

Ma uitam sa mai iau un cotetz prin Buc si trag aia cu dintii de pret, zici ca le bat cumparatorii la usa ca turci. De exemplu pt cerut 80k am oferit 50 platibili maine, fara banca, si ma lua ala gen… ma luati la misto, nu vedeti ca e zona buna, pretul pietii etc :)) Pana mea cu pretul “pietei” ca sta cu anuntul de luni bune… Mie mi se pare ca piata e inghetata, preturile mari nu duc la vanzari, dar au inceput si aia cu cocioabe infecte sa ceara mult pe motiv ca “pretul pietei”. Cu alte… Read more »

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Înțeleg că tu urmărești o reducere de preț de aproape 40% . Eu nu îți judec oferta că habar nu am ce vrei tu să cumperi la 50k (euro, bănuiesc ) , dar dacă prețul pietei chiar e ăla pentru tipul de coteț pe care îl cauți tu, nu o să îți reducă niciun om sănătos la minte 40% că ai tu cash și vrei mâine . Bancă sau cash e tot aia pentru un om care nu are nevoie de bani ieri. Am primit și eu oferte cash , în 2019, cu circa 12,000 sub prețul de vânzare obtinut… Read more »

0040
0040
3 years ago

No, am uitat sa mentionez ca anuntul e cu “vand urgent”, iar sandramaua mai necesita ceva investitii pentru a-l face ok pentru inchiriat. Singura chestie buna era zona, doar ca banuiesc omul se asteapta la pret de imobil nou pentru ceva vechi care necesita renovare… in rest il tot vinde urgent de vreo 6 luni de cand l-am pus la favorite, altfel era clar ca nu e dispus sa scada din pret si n-avea rost sa ma bag in seama. Am crezut ca avea omul nevoie de bani maine, da se pare ca nu…

Cata
Cata
3 years ago

” Vand urgent ” poate insemna multe pentru vanzator – are datorie de 50k..vinde cu 80k sa ii ramana 30k o gasoniera – are datorie 80k la camatari… 🙂 Pentru altii inseamna ca elibereaza repede apartamentul.
Unii chiar nu inteleg de ce un apartament distrus ar trebui sa aibe pret mai mic fata de unul renovat si tot insista ca zona buna…
Acum atasamentul emotional fata de o proprietate face ca vanzatorul sa aibe asteptari nerealiste dar eu tot nu inteleg raspunsurile de genul: ma jigniti sau faceti misto cu o asemenea oferta.

Adrian S.
Adrian S.
3 years ago

Să nu uităm bișnițăreala din jurul imobiliarelor, mai bine zis țigăneala. Aștept o profesionalizare și o ridicare a calității produsului final. Din fericire, de câteva luni, s-a interzis orice forma de racordare la utilități a ansamblurilor nefinalizate (nerecepționate), deci nu prea mai merge schema vânzării apartamentelor “la gri”, în coșmelii făcute 80% cu un cablu de curent tras peste bloc și o țeavă de apă comună de la te-miri-ce puț învecinat “complexului rezidențial”. Dar se vor găsi subterfugii. Acum două zile m-a rugat un prieten să trec pe la el în “ansamblul” Theodor Pallady. Era seară și mi-am pus GPS-ul,… Read more »