Scurt: Înapoi în UK/Lockdown/Brexit

Ăștia, ai dracului, voiau să înceapa al treilea lockdown fără mine. Păi cum fără mine, că eu am lăsat tot ce-aveam de făcut când am auzit că se închid școlile din nou și se intră iar în lockdown , că vreau și eu să stau pe izolare până la jumătatea lui Februarie, haida.

Ei nu și nu, că să nu viu eu la lockdown-ul lor. Că dom’ne ce căutați p-aici știți că e lockdown? Dom’ne , locuim și noi p-aici prin țara voastră, o vreme, na.

Pula, că aici nu mai e Uniunea Europeană , că ei vor să le arăt blue card – nu se mai emit, dar vameșul vrea ( și alți vameși făceau gură , era o coadă de 1 o oră la pașapoarte la Luton). Că n-aud eu că toată lumea în jurul meu are? N-am văzut măcar unul, lol.

N-auzi, vere, că sunt aicișea ”presettled”? Că el nu mă crede. Cu pașaportul meu în mână și cu un calculator el vrea hârtii, coaie.

Ca să știți, care n-ați ajuns în UK – e vremea dosarului cu șină. Veniți pregătiți cu tot ce aveți nu cu mâna în cur. În mod normal ai voie să stai 3 luni.

Dar cel puțin o perioadă o să fie cu frecuș în cur , cu resentimente, cu autorități care au angoase personale pe temă și își fac datoria cum știu ei mai prost. Plus că depinde și cu cine ești în avion, mă gândesc. Noi am aterizat la Luton, unde vin #valorile.

Când am venit in 2020/ Iunie, de puteau intra numai rezidenții ( atunci aveam dosarul cu șină) vameșii din UK puteau vedea în calculator TOT. Acuma, gata, au orbit un pic, e joc de glezne, vine iarna, le e frică că am venit să le fur tulpina aia nouă de covid.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Rox
Rox
3 years ago

Deci as putea sa vin și eu, că am blue card de prin 2013-2014, absolut nefolosit, pe undeva, într-o magazie.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Eu se poate și mai rău! Am fost primit la bord cu urarea Bine ai venit la bord român împuțit! Și la cafea m-au întrebat cum de sunt așa de alb că ei au văzut țigani la fel de colorați ca indienii! Primul român după aprox 7 ani de echipaj full british! In 4 luni am avut 2 avertismente verbale și unul scris. După care în aproape 8 ani zero. Partea și mai fun când au înțeles ce urmează m-au cerut după alte două contracte înapoi că british nu mai aduceau iar ce a venit după mine era pur asiatic,… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Chiar te rog! Înseamnă progres. Esticii sunt bun încasatori dar nu prea știu cum să lovească înapoi.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Te rog sa scrii dacă primești feedback la plângerea ta. Se pare că și pe polaci îi delectează cu același tratament. Văzând că vor să facă deportări in condițiile in care intră în lockdown deși legile internaționale spun cam invers tind să cred că e mai mult decât ceva animozitate britanică și că e cam venit ordinul de sus dar nu și cadrul de aplicare.