O țară de cerșetori ipocriți

Scurt: Din totdeauna am auzit marota cu muie pensionarilor , adică părinților noștri, pentru unii sunt bunicii, că votează PSD pentru pensii mari. Că toți banii țării se duc pe pensii și că nu e normal să te împrumuți să plătești pensii – huoo.

Nu, nu prea e normal.

2017, proteste muie la pensionari , că numai din cauza lor face PSD-ul ce vrea cu justiția , își bate joc de o țară întreagă, huoo.

PSD : Hai coaie, că vă dăm și astora mai tineri, iote na, gratis pe tren la studenți. Studenți care au luat trenurile la București ca să muie Dragnea.

2021: Nu prea sunt bani, hai să tăiem gratisu’ la tren, că nu se poate să facem deficit și să-l spargem pe pomeni, pula mea, gratis la tren dar facultatea e online, trebuia tăiat în pula mea de anul trecut? Unde pula mea s-au dus studenții ăștia?

Huoooo, muie PNLUSRPLUS, apropo, pe ăștia i-au votat ei, dragii moșului.

Și e amuzantă asta:

Drepturi coaie, deci biletul de tren gratis e un drept acuma, nu o pomană, nu o subvenție, nu: e un drept și e câștigat, probabil la belciuge.

Frumos, elegant, dreptul la pomană.

Întrebarea mea retorică este : Că altfel ce? Or să voteze PSD?

Imagini pentru gif raising eyebrows
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
3 years ago

Reflex pavlovian, cand o tara saraca e condusa ani la rand de guverne gen PSD devine o tara de pomanagii. America e pe acelasi drum si nu m-as mira ca cecurile primite la covid sa devina tot un drept ( bine ca au de unde spre deosebire de noi ). Problema cu pensionarii e ca sunt retarzi majoritatea si voteaza cu burta.

danT
danT
3 years ago

Cand esti sarac, votezi cu burta.

Stropic
Stropic
3 years ago

Pai si ma doare in cot de politica, dar nu e de bun simt sa spui ce faci cu banii aia?

Gen taiem ajutoarele de tren si marim numarul de locuri la buget, renovam caminele, echipam salile de curs bla bla. Chiar si marim pensia lu’ bunicu. Nu “vesti proaste, nu avem bani”.

Nu, nu altfel voteaza pds, altfel nu mai voteaza. Nici nu au nevoie sa voteze psd, daca stau masiv acasa votantii pnl-usr, castiga psd singur.

Ronnie
Ronnie
3 years ago

eu mai circul cu trenul pentru ca pe ruta Buc – Cta se merge brici. problema mea era ca mai mereu locurile erau ocupate de studenti care se plimbau la mare la soare si mai stateau si in picioare aglomerand inutil vagoanele. faptul ca le dai gratis pe ruta casa-facultate mi se pare suficient, si nu gratis oriunde in tara. basca ca ei rezervau in zile diferite, ocupand fictiv locurile din tren, pentru ca se razgandeau si nu mai faceau calatoria. gratis la noi inseamna abuz. stiu ca banii erau decontati de ministerul invatamantului catre ministerul transporturilor, dar aia e… Read more »

Stropic
Stropic
3 years ago

@Catalinx: si a scazut rata de indatorare? se imprumuta mai putini bani acum ca pe vremea psd? habar nu am, dar banuiesc ca nu, ca altfel abia asteptau sa faca cotcodac cu “ba, imprumutam cu 20% mai putin ca pe vremea psd, ne gospodarim din banii astia, tre sa taiem calatoriile gratuite”. daca nimeni nu zice nimic e pt ca nu s-a redus nimic. nu am mai mers demult cu trenul, dar complet de acord – nu e nevoie de gratis nelimitat. un numar limitat de calatorii spre casa sunt arhisuficiente + numar limitat de 50% reducere pe alte rute.… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

De la gratuit la 50% ar fi fost mai usor de inghitit pentru studenti, macar in primul an sa se adapteze si pe urma hai la 100% cu plata ca oricum biletul de tren nu e scump gen 60ron ( cta-bucale city ). Am pretentia cu guvernul asta sa fie brici cel putin o autostrada in 4 ani gen bucale city – oradea sa o tai mai repede din tara si fara nervi cand plec in vacanta.

Stropic
Stropic
3 years ago

Pai nu – pensionarii abordau problema “ne dati 50 lei si va votam”. Adica isi vindeau constiinta pe pomeni, intelegi? Ei abordeaza “ne dati calatorii gratis si ne mai gandim daca va votam.” :))

Asta cu schimbat paradigma e ca aia cu mancat cozonac in loc de paine. Sigur ca nimeni nu vrea sa plateasca taxe, dar nu mereu se poate.

Mike
Mike
3 years ago

Constanta-Bucale City 60 ron approx, 2 ore conditii decente spre bune. Londonistan-Manchester ajunge spre 150 eur biletul, 3 ore conditii bune.
De analizat.

Fery
Fery
3 years ago

“Londonistan-Manchester ajunge spre 150 eur biletul, 3 ore conditii bune.” du-te ba de aici cu lirele tale, Euston – Manchester Piccadily e 42 de lire one way 2 ore si 8 minute cu Avanti. Daca vrei cu caruta 3 ore jumate cu West Midlands scade la 34 de lire. De analizat, evident, ca pe distanta echivalenta e aproape la fel in tigania, iar de conditii n-are rost sa discutam, ca faci 160 de mile in 2 ore si zece minute, in tigania pe o ruta echivalenta faci minim 6 ore daca ajunge trenul la timp, si platesti 120 de lei… Read more »

Fery
Fery
3 years ago

“In general da, dar ce zicea Mike – Bucuresti – Constanta = 140 de mile, iar 60 de lei inseamna 11.5 lire.” da pula, singurul tren care face ruta in 2 ore sharp (cf orarului oficial, ca nu ne bagam la intarzieri), e Interregio Tomis expres perpulis, din care sunt 2 pe zi si unde un bilet la clasa 1 costa 90 de lei, fara alte suplimente and shit. Si nu opreste niciunde intre buc si constanta. Si-s 135 de mile. Si si si. Deci nu. Si corect, e singura ruta care e cat de cat ok in tigania, nu… Read more »

Mike
Mike
3 years ago

Londonistan Euston to Manchester Picadilly ON peak ( clasa I ) ajunge si la 300 ieuroi !!! ( sursa : Trainline ). Ok, exista variante sa mergi mai ieftin ( cumparare anticipata de ex, abonamente ) dar totusi aproape 1500 RON pe un bilet de tren ( cam aceeasi distanta Constata – Bucale ) e de pe alta planeta.
Nu stiu cum sunt alte trenuri in romulania dar Cta-Bucale e decent, intarzieri ocazionale dar minore.