Un atac la conceptul “on premise”

Motivul pentru care atacul ăsta e nasol nu-i legat de pagubele comise sau de faptul că Microsoft a scăpat găuri de securitate  în serverele lor de exchange .

Ci pentru că  organizațiile alea nu vor fi împinse către o altă soluție de email, să zicem una hostată in premise pe o altă platformă decât Microsoft.

Mai degrabă vor fi împinse înspre cloud, pentru a externalizat parte din bătaia de cap și riscurile legale ce diverg din expunerea datelor și comunicațiilor.

Ceea ce e de căcat, întrucât vom fi toți în cloud relativ același cloud, probabil împărțit inegal între vreo două corporații: Microsoft și Google.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
3 years ago

I uitat si de Amazon 🙂 . In rest am vazut ca ar fi mai multe zeci de companii care ofera servicii cloud, dar nu stiu pe nimeni cu ceva hostat pe acolo (posibil firme mai mici).

MikeWrong
MikeWrong
3 years ago

“Mai degrabă vor fi împinse înspre cloud, pentru a externalizat parte din bătaia de cap și riscurile legale ce diverg din expunerea datelor și comunicațiilor.”

Yep. (cel putin la Micro e chestie “stiuta”). Haideti in cloud. Cand se impute treaba, baga-i la client in fata certificarea X si spune-i sa se certe cu noi, noi trimitem avocati, totul e ok, problema rezolvata. 🙂 🙂 Welcome to the new world where all it matters is to blame someone else 🙂

ld
ld
3 years ago

Fiind attack uri zero day, nu cred ca i-ar fi ajutat cu ceva daca erau in cloud in loc de on premise.
Pe de alta parte, sunt convins ca ai dreptate si niste sales de la Azure stau acum pe net si se uita dupa niste iahturi mai smechere.

Ai vazut insa asta?
https://www.bleepingcomputer.com/news/technology/ovh-data-center-burns-down-knocking-major-sites-offline/
https://twitter.com/playrust/status/1369611688539009025