Vremuri noi: Familia decăzută din drepturi de membrii societății

Până acum, privind istoric la nivel global oamenii au luptat pentru și obținut noi drepturi și libertăți. Cel puțin în lumea care s-a dorit civilizată. Au mai fost anumite restricții privite ca civilizație, cum ar fi retragerea drepturilor civililor de a avea arme ( în Europa, cel puțin) , etc.

Din păcate dacă vrem coeziune și organizare cu eficiență superioară, astea nu prea se pupă cu libertatea. Individul nu mai poate fi propriul lui stăpân, acesta aparține societății, fii nu mai aparțin familiilor lor de ”frica” sclavagismului și a trădării intereselor individuale, laudați fie Lenin și Alexandra Kollontai, care-au fost cei dintâi ( nu chiar, doar cei mai populari) denunțători ai familiei, ca instituție capitalistă și toxică și sclavagistă: atunci se vorbea de drepturile femeilor care erau afectate, acum de cele ale copiilor. Obediența în fața statului nu se poate impune câtă vreme există un sistem paralel de organizare, numit familie, cu scopuri și interesuri proprii, ce-i asta nu poți avea stat în stat, nu poți impune ce se spune de la centru dacă fiecare face ce vrea el. Și să-ncepem cu copiii, că n-au drept de a decide singuri prin prisma incapacității, prin urmare, de ce să oferim acest drept aparținătorilor și tutorilor de fapt, când avem statul, tatăl tuturor copiilor unei nații.

Despre ce este vorba? Despre decizia istorică a Curții Europene pentru drepturile omului asupra obligativității vaccinării copiilor. Mai jos decizia, am copiat-o că e istorică.

În Cehia vaccinarea copiilor este obligatorie pentru un număr de afectiuni. Dar nu numai în Cehia, într-un număr de țări europene.

În România încă este recomandată – România încă e o țară cât de cât liberală, să țineți minte asta. În România familia e încă importantă.

Un proces a fost deschis la CEDO împotriva statului CEH care-și obligă părinții să vaccineze copiii, nu-i legat de COVID, e vorba de altceva, dar e vorba de principii. A se nota că Cehia e una din țările cele mai afectate de Covid DIN LUME. Știu că obișnuiam să scriu p-aici de Peru, Brazilia, Chile, dar în ultimul val cehii au venit tare din urmă și se bat la titlul mondial de morți la milionul de locuitori.

Ce e important e că au fost proteste în Cehia în iarna trecută și-au mai încercat și-acum , dar sunt cam sleiți. La fel cum sunt proteste și în România împotriva privațiunilor de la unele drepturi, la fel cum sunt proteste masive în Roma/ Italia, pe care nu prea le vedeți la știri pentru că se îneacă în retorica lui ”voi n-auziți, bă, că moare lumea pe capete, ce tot protestați acolo pentru drepturile voastre, proștilor?!”

Lăsând preambulul la o parte, ce a decis CEDO în cazul ăsta? Că obligația de a vaccina copiii nu se încrie în violarea dreptului la o viața privată , că interesul copiilor e mai presus de dorințele părinților, că vaccinarea este considerată benefică conform comunității științifice și, prin urmare, poate decide în locul părinților ce-i mai bine pentru copiii lor.

Și că , OK, fizic nu se poate impune vaccinarea forțată, recunosc încă o parte din drepturile omului, dar e OK pedepsirea cu amendă pentru neconformare și cu excluderea din grupurile sociale publice ( grădiniță școală).

Aici sunt două aspecte. Excluderea din grupurile sociale publice are sens, că grupurile ălea trebuie să te accepte mai întâi, pe criterii agreate public, școala și grădinița nu-s familia ta. Limitarea accesului într-un grup spune că nu te califici să intri în grupul ăla. La fel cum nu poți merge la facultate daca nu ai luat BAC-ul, la fel nu poți merge la școală nevaccinat, în sensul că să împarți un spațiu cu alții. Decât dacă ai motive întemeiate. Greu să ai, când vaccinarea e considerată sigură și obligatorie. Dar nu ți se atribuie nicio vină, doar o descalificare pe criterii neîndeplinite.

Amenda, nu prea e din același spectru. Când ești sancționat cu amendă ți se aduce o vină și o sarcină. Vina aceasta e incompatibilă cu dreptul la viața privată.

Din păcate, dreptul la viață privată devine incompatibil cu o societate organizată si civilizată.

Nu o spun ca antivaccinist, ne-am vaccinat copiii de tot ce ni s-a recomandat, uneori a trebuit să insist eu pentru asta, dar a fost decizia noatră de părinți, iar uneori am discutat-o cu copiii. Nu cu statul. Nu prea e OK altfel . Iar genul ăsta de doctrină în care ”interesul superior al copilului” e calculat de stat în detrimentul familiei lui, că știm noi mai bine ce-i bine pentru copilul tău, pe care îl crești tu, iar pe el nu-l întrebăm că e prea mic, e incompatibilă cu noțiunea de familie.

Nu suntem încă într-o distopie, dar de departe aș putea zări una. O lume în care nu vreau neapărat să trăiesc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
3 years ago

Dar stii, chiar daca nu primesti amenda pt nevaccinare si ramane doar neprimitul la scoala, primesti dupa amenda ca nu iti duci copilul la scoala. :)) apropo de drepturile familiei.

0040
0040
3 years ago

Intai cu vaccinul, apoi regula unui singur copil ca-n China… UE e pe directia cea buna
Adica…poti sa-l faci si pe-al doilea da te costa de-ti iese pe urechi. Am cunoscut personal un chinez care zicea ca el a fost al 2 lea plod al familiei, dar ai lui au decartat la greu pentru asta… inca o modalitate de a mai face rost de ceva banutzi. 🙂

0040
0040
3 years ago

Nu e inca nicio reglementare dar s-a cochetat cu ideea.

https://amp.dw.com/en/club-of-romes-new-book-reads-like-an-eco-manifesto/a-19549957

Tudor D
Tudor D
3 years ago

Aia e interpretare la interpretare. Europa vrea copii dar e mai greu cu costurile asa ca aduce imigranți. China nu vrea copii sau imigranți, populație saraca sau inghesuita ca în India.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Am vb cu cineva din domeniu. Cică le-ar fi frică de monstrul care s-ar naște în dulap și anume împingerea celor care ar refuză vaccinul către tot felul de organizații mai mult sau mai puțin ciudate/dubiose cu tot felul de agende. Și asta mi se pare o chestie la fel poate chiar mai periculoasă! Să aleagă statul pentru tine ce consideră el că e bun sau rău ca mediu în care te învârti. Evident cel care îmi explica asta era vestic și el nu vedea nimic rău în asta. Cică paranoia de Est european!

Iulian
Iulian
3 years ago

Normal ca e “paranoia”.
Pe ma-sa nu au luat-o cu japca sa o caute in pizda daca e gravida sau nu, ca statul are nevoie de copii.