Niște filme

Am rămas impresionat de ”Wild Mountain Thyme”. E făcut după o piesă de teatru destul de contemporană ( n-am văzut-o, că nu-s prea dus la teatru, mai ales pe Brodway) – ”Outside Mullingar”, dar poți observa asta în caracterul dramatic al filmului și în dialocurile lirice și pline de simboluri. Filmul e comedie romantică și mi s-a strâns undeva până și inima mea neagră și mică.

Frumos, Emily Blunt face un rol extraordinar. Am văzut-o doar în vreo două filme , poare ar trebui să caut mai multe cu ea.

Am văzut ”The Father”, că e cu Antony Hopkins – și pentru atâta lucru merită văzut, altefl filmul e cam mic. Dacă nu cumva ești interesat de psihiatrie și geriatrie și vremurile ce vor să vină pentru noi, caz în care oferă un pic de introspecție în niște situații pe care inevitabil le vom trăi din minim o perspectivă cei mai mulți dintre noi. Lasă un gust un pic amar.

Am început să văd mai multe filme cu Mads Mikkelsen. Riders of Justice e bunicel și amuzant, mie mi-a plăcut mai mult Druk pentru ca are un aer realist pe alocuri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ROX
ROX
2 years ago

Dacă îți place Emily Blunt, uită-te la Sicario.

euglena
euglena
2 years ago

+1 la Sicario, nu e de evitat. Apar si niste militarosi pe acolo, dar nu-s soldatii clasici “sir, yes sir”, ci mai degraba special/covert ops, aka “fixerii” la care apeleaza uncle sam cand e nevoie de dirty work. Si oricum filmul nu e (doar) despre ei.
De fapt as recomanda tot ce a trecut prin mana scenaristului Sicario – Taylor Sheridan, si sunt destul de pretentios la filme de “actiune”.

rox
rox
2 years ago

, nici eu nu sunt fan filme cu bătăi / soldați, in principiu. Dar ăla e mișto (după gustul meu, evident).
Habar nu aveam de scenarist, de fapt nu îmi sună cunoscut numele deloc, dar probabil că @euglena are dreptate și că el contribuie la felul în care ‘arată’ filmul ăla.