Ultrascurt: Avionul de Elveția

Aproape jumătate din coada de îmbarcare din avionul de Elveția plecară ‘napoi să își facă test rapid de corcovid , în aeroport.

Că cică nu îi lasă să intre fără. Nu cred că e ceva nou, treaba e așa cel puțin din 28 mai.

Să nu știe e de înțeles. Cum au ajuns la îmbarcare nu e clar. Prin contrast când pleci in UK ( cel puțin cu Wizz) nu mai poți obține cartea de îmbarcare online , trebuie să mergi la biroul de check-in , le arăți testul negativ de covrig, formularul de înregistrare , faptul că ai cumpărat teste de zilele 2 și 8 și după aia primești belet.

5 Replies to “Ultrascurt: Avionul de Elveția”

 1. Ai nostri ca Brazii: au impresia ca odata vaccinati le este suficient pentru a calatori si ii doare in cur de reguli.
  50% Sunt analfabeti functionali, cand faci check-in online iti spune sa te asiguri ca ai toate documentele necesare intrarii in tara
  “Rules for entering Switzerland by air
  If you enter Switzerland by air, you must be able to show proof of a negative test at two different times: firstly on boarding the departing flight in the foreign country, and secondly at the Swiss airport (when crossing the Swiss border). Note: The tests accepted, and the exceptions to the test requirement, will be different at the two controls.

  1. Boarding control: The airlines systematically check your negative coronavirus test result prior to boarding. The results of the following tests are permissible for this control:

  A PCR test carried out within the last 72 hours
  A rapid antigen test carried out within the last 24 hours”

  Tu chiar ai pretentii la conationali? II suspectezi de inteligenta?
  Regula mea de calatorie e simpla: test PCR cu ~48 de ore inainte de a urca in avion in Engleza si romana

 2. Nu am pretentii, atata ca pentru a primi cartea de imbarcare spre UK trebuie sa mergi la check-in, iar aia de la ghiseu iti dau muie, daca nu ai documentele.

 3. Da dar nu! Elvetienii sunt maestrii facutului de bani din nimic, mai abitir decat israelienii.
  Daca iti refuza check-in poti cere/recupera banii inapoi pe bilet, in schimb daca iti refuza Imbarcarea (in prima faza) sau intrarea in tara (in etapa a doua) poti spune adio la rambursarea cheltuielilor plus ca deja cheltui ceva in aeroport (o maslina un covrig o alte alea, poate hiar la pacanele in OTP) sau in avion (un parfum un sensis o cuca cuola).
  Vezi ca Elvetienii NU sunt in Uniunea Europeana: regulile alea cu rambursatul in functie de aia si ailalta sunt un pic mai altfel cu ei.
  Eu pentru Paris (Prima oprire in drum spre Africaaa Africaaa) le arat test PCR, viza, carnet de vaccinare (febra galbena), carnet de “mariner”, scrisoare de “misiune” (nici James Blond nu mai e ce era) si totul e ok.
  In Iunie 2020 Capitanul Zborului Czech Airlines dinspre Paris spre Praga a zis niet la mine: nu aveam test PCR desi nu era scris nicaieri ca trebuie. Asa mi-am adus aminte ca nenea Capitanul e Sef peste coliba lui.

 4. Vezi ca Elvetienii NU sunt in Uniunea Europeana: regulile alea cu rambursatul in functie de aia si ailalta sunt un pic mai altfel cu ei.

  Nici Marea Britanie nu mai e – operatorul insa era Wizz, companie europeana , si oricum, opera si in UK si catre Basel, vezi poza.

 5. Compania te ramburseaza pentru zbor anulat/intarziat dar in nici un caz pentru documente cerute de catre tara de destinatie si/sau tranzit.
  Tu zici ca pentru zborul de UK au facut control la check-in iar la cel de Basel doar la imbarcare: pai UK cere control la check-in si Elvetia la imbarcare. Zic si eu: sunt inginer nu doctor in stiinte politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.