Cu joaca la toate păcănelele

M-am vaccinat și-a doua oară, de data asta a fost un succes, m-a durut mâna un pic, da-s băiat deștept și mi-am lăsat dreapta liberă. Cum zice meme-ul …

Ca să ajung să mă vaccinez a trebuit să se întâmple unele lucruri. Primul dintre ele, pentru care vă mulțumesc tuturor celor care nu v-ați vaccinat, că vă e frică sau că nu credeți în vaccin, sau că nu are nimeni dreptul să vă forțeze, a fost absența voastră.

Fără asta făceam eu planuri din UK degeaba, că-mi luam doar muie și coadă, îmi venea rândul mai repede acolo. Apoi a trebuit să fac planuri de zbor și să îmi asum niște restricții la întoarcere și niște costuri. Nu, nu biletele de avion, ălea, dus întors nu au ajuns nici la 350 de euro pentru două drumuri. Testele covid au costat 480 de lire până acum și mai am de ”investit” vreo 290 de lire.

În particular rezervasem bilete pentru toată familia de întors săptămâna asta pentru vacanța copiilor în caz că poate bagă UK România pe lista verde ( UK era în lista verde pentru România ). Dacă băgau, eram pregătiți să se suim direct în taxi și pe avion, că update-ul se face vinerea la ăștia, iar noi aveam zbor vineri seara. Aveam și zbor separat dar eu, sâmbătă dimineața, toate flexibile. A trebuit să le anulăm pe ălea cu toată familia.

Că ce s-a întâmplat? Știam eu că trebuie să te testezi , o dată înainte de întoarcere și minim de 2 ori după ce ajungi în UK, altfel iei amendă. Dacă vrei să stai doar 5-6 zile izolat, nu 10, mai decartezi pentru un test.

Ce nu știam a fost că cu 2 zile înainte de a mă întoarce la rapel, România a declarat UK zona galbenă, de frica tulpinei indiene. Și un test PCR la urgență costă 190 de lire și e dificil de programat, dar l-am programat.

Așa că am ajuns în România și am fost liber. După ce am aterizat Arafat s-a răzgândit și a pus UK în zona roșie, iar soția va avea niscai probleme să se întoarcă pentru rapelul ei, dar le rezolvăm.

Toată chestia asta ne costă pe amândoi la 2000 de lire. Pe un vaccin care e gratis. La fel cum e și educația gratis. 35,000 de lire în doi ani. În principiu, e un preț corect pentru dreptul omului de a fi liber.

Liber să nu se vaccineze, să nu creadă în covid, să facă ce vrea pula lui. Doar că e cu restricții – libertatea se calculează la tine acasă, vecinii nu-s obligați să te primească. Pentru mine e un preț mic.

Știu că știți că sunt zgârcit și în secret, când mă trezesc dimineața, plâng după banii ăștia, că puteam să fac ceva mai bun cu ei, dar pula mea, pe de altă parte, noi i-am făcut destul de repede, nu vă spun cât să nu vă plesnească vreo venă. Noroc că am câștigat la păcănelele cu GME, 50 de dolari, că altfel era pierderea prea mare, lol.

Eu aș vrea să numesc ceea ce fac planificare, dar sunt păcănele. Motivul e că fac eu planuri și contraplanuri pe măsura bugetului, dar dacă doar eu fac asta, iar restul merg ”la bulan”, mă opun unui factor de incertitudine destul de mare.

De exemplu:

  • Dacă lumea se vaccinează e foarte probabil ca restricțiile să fie înlăturate. Durează mai mult vaccinarea întregii populații, e nașpa să stai la rând, ca în UK, dar măcar ai o idee când îți vine rândul, când o să fii liber etc. Da, suntem mai ușor controlabili, ahem, ne pun ăștia cipuri să afle unde suntem, ca și cum v-ați lăsa telefoanele din mână vreodată, ne bagă cipuri ca să nu mai facem copii , de aia în 2020 ați făcut copii de ați rupt normele. Dar , mai previzibil, mai controlabil, înseamnă, pe undeva că poți schița un viitor. Ma rog, eu, restul lumii presupun că nu se gândesc toți la ziua de mâine, o trăiesc încă o dată pe aia de ieri.
  • Dacă lumea poartă măști, ia metri, se spală pe mâini te poți uita la graficul ăla cu cazuri , la ăla cu morți, la știrile cu tulpine și poți avea încredere că tulpina indiană n-o să ne afecteze, că noi suntem educați nu stâm bot în bot, ne spălăm pe mâini, nu mâncăm de pe jos. Desigur, „ăștia de la butoane” vor să nu mai vorbim între noi, să nu-i vedem ce fac, jos masca de pe ochi, etc.

Exemplele evident că sunt științifice, lumea funcționează acum, mai ales în România, cam ca la păcănele, de aia eu trebuie să pariez pe toate rezultatele posibile, ca să câștig și eu ceva.

Din fericire, am ajuns, cred, la un platfus de predictibilitate și în România. Nu o să vă vaccinați și gata.

Știm asta, ăia ca mine vom putea călători cu adeverința de cipare, restul dați și voi bani pe teste PCR ca mine, că aveți. Opțional, concediile la mare în România au fost mereu o idee bună, că se știe că e ieftin și bun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adrian Ion
Adrian Ion
2 years ago

Tot in ro am facut vaccinul si eu..faza este ca la cateva zile dupa ce am facut prima doza am primit sms de la nhs Wales sa ma prezint fuguta si la ei…si imi trimit si ceva scrisori ca e bine sa ma vaccinez..de contactat am incercat sa ii contactez..nu se poate. Om vedea..

Stropic
Stropic
2 years ago

Dar dura extra asa mult sa te vaccinezi in uk?

0040
0040
2 years ago

Graficul ala arata altfel pe coinmarketcap.
Nici nu mai stii pe cine sa crezi… nu numai la cripto.

Amenda
Amenda
2 years ago

Opțional, concediile la mare în România au fost mereu o idee bună, că se știe că e ieftin și bun.

Ironia are picioare scurte. Restrictiile testat/vaccinat se reduc pe zi ce trece. Din iulie pana in octombie se va putea calatori fara restrictii, cel mai probabil. Din noiembrie posibil sa vina valul 15.

Stropic
Stropic
2 years ago

Poti merge in bulgaria. 🙂 au scos restrictiile.

sigur, ar fi dragut sa ai si unde te intoarce. :)) uk-ul nu le va scoate prea curand.