Liberte, egalite și consumerism romanesc

Am dat deja share la articolul asta pe Facebook,  dar mai dau o data, pentru ca asta e tot ce pot sa fac, din moment ce nu lucrez în presa ( nici nu mi-as fi dorit asa ceva), nici polițist nu sunt ( la fel), nici în administrație publica nu activez.

În general, care ma știți,  știți și ca îmi vad în general doar lungul pulii mele și cam de atât îmi pasa. Și poate va surprinde solidaritatea cu oameni pe care nu ii cunosc. Pentru ca, recunosc, am citit articolul pana pe la jumate și ma gândeam ca “ete pula, d-aia nu mai pot eu”,  după care ma pocnit instantaneu faptul ca locuiesc într-un bloc comunist la bulevard care la parter are spatii comerciale…  Fix ca victima din articol. Iar la mine e mai bine doar pentru ca am bulan și  n-au ajuns țiganii de la Dristor Kebap în zona. Știu, aia nu sunt țigani, dar turcii și arabii pe care ii cunosc eu,  sunt oameni de omenie.

Da, la mine e liniște. E un non-stop la parter. Cand lucram noaptea ( focus pe lucram),  mai auzeam un bețiv care spărgea vreo sticla pe la trei dimineața, dar hei, locuiesc în București nu în Sibiu.

Și ma gândeam la doua chestii. As putea sa zic ca eu nu mai mănânc de la aia. Chestie fără impact ca nu mâncam  oricum. Gen am mâncat odată acum 11 ani și era saorma mare și buna si-am mai mâncat odată prin 2010-11 și era nașpa,  mica,  iar sclavetii care o prepara încercau sa ii imite pe aia de la McDonalds, doar ca,  din pula coordonare, din pula management, din pula spațiu utilat corespunzător pentru asta. Asa ca erau ca o grămadă de handicapați,  surzi ( harmalaie acolo la Dristor) și marlani care mai mult m-au enervat decât sa îmi facă saorma. Nici nu maoi știu dacă am avut răbdare sa o facă. Nu, nu am gasit nimic foarte nașpa în haleu,  nici nu îmi place sa mint aiurea, doar ca ma dispera chestiile overrated. Pentru mine e simplu. Gen, ok n-am sa mai mănânc nici de-acum încolo de la ei, indiferent ca fac saorma bună sau nu, doar ca nu vreau sa le treacă prin cap sa se extindă pentru ca au success în zone în care n-au prezența.

A doua chestie la care ma gândesc e ca dughene de genul asta și deranjul asta își au locul în București peste tot, ca lumea cere asa ceva și consuma asa ceva . Și nu ma refer acum la saormarii, ca sunt peste tot prin Europa.  Ma refer la dughene non-stop. Paris, Berlin, Madrid, Istanbul, Atena, Frankfurt, Munich. Cam astea sunt orașele mari din Europa unde am fost eu. Doar în Istanbul sunt ceva mai multe non stopuri și cu cerere.Desi nu sunt sigur, dar impresia asta o am.  În rest nicăieri nu cred ca am văzut atât de multe non stopuri, care sa aiba și clienți. Necum sa vad o coada,  noaptea la ora 2,  intr-o zi “de munca”,  cum am văzut la shaormaria ălora. Și nu. Shaorma nu e ATAT,  de buna sau de rara, sa stai la coada la ora 2AM pentru ea. Gen,la mai multe dughene din oraș.E bună, dar motivul real e tipul clienților. În București se lucrează mult noaptea, sau foarte târziu. Motivele le știți voi, lumea a 3a, spus pe scurt.

Vicierea calității vieții pleacă de aici și ne afectează pe toți.

Înțelegeți ce spun? De aia în alte tari civilizate ( nu, nu US – aia nu e tara civilizata,  după părerea mea) se lucrează,  în principiu, pana la 6-7 seara.

Ca oamenii se respecta unii pe alții.
Gandeste-te ca de fiecare data când îți cumperi o saorma la 2 noaptea dintr un bloc, unu de deasupra localului e deranjat de hota, frigidere și ce-o mai fi. Tu îl deranjezi, ca tu vrei saorma la ora aia și plătești pentru asta. Deranjul însă nu îl plătești. Știu, te doare în pula, tocmai ai fost trezit de o bormasina, de un câine de apartament,  sau de unu care-si fute nevasta doar după ce o bate în prealabil.

Dar, cam asa merg lucrurile în tara asta. Keep up the good work. Sau pe înțelesul proștilor, genul asta de situații vor continua sa fie comune atât timp cât voi toți le alimentați. Gen, sa aveți pofta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
9 years ago

Apropo de problema respectiva nici o autoritate nu va face nimic cu demersuri si petitii si actionari in judecata gen NADA, NIENTE. E pierdere de vreme si de nervi.
Clica aia de patroni trebuie cotonogita si locul distrus cu bate. Ca sa rezolvi iti trebuie bani.
Sau destula mila publica cat sa obtii donatii sa angajezi niste MMA ceva. Daca-si deschide cont donez. Nu exista alta solutie.

IM
IM
9 years ago

Dap. stiu emotionala doar ca nu. Cunosc situatia unui club din Mamaia in care s-a intrat cu fumigene, s-a distrus tot si dupa ceva vreme patronul a fost nevoit sa fuga din tara. Club select, badigarzi, relatii suspuse si tot asa INTANGIBIL. Doar ca s-a pus de-a curmezisul cu niste baieti mai de la periferie care n-au fost lasati sa intre. Si cam asta a fost tot. Daca strangi de la popor vreo 50 k si vorbesti cu cine trebuie, io zic ca nu e nici o problema. Si btw, nu se mai pune problema razbunarii ca-ti distruge apartamentul si… Read more »