Unii se distrează și alții muncesc

Bătură “ai noștri”. De când incheiarăm noi cu munca pe ziua de ieri, că bătu gongul de miezul nopții , până când ajunserăm acasă se duse scorul de la 2 la 4 zero pentru britanici, de îi trimiseră acasă pe underdogii aia, care înghesuiau în ei toate așteptările romulanilor, că să îi bață pe engleji. Și nu apucai să văz și eu măcar un gol. Eu pariasem oricum pe 3-1 pentru englezi, dar nu am distribuit corect golurile. Visam că ucrainenii ăștia sunt mai talente decât fuseră în seara asta .

În fine, problema mea “mare” fu că nu mai găsi loc să parchez că era plin pe toate părțile. Ăștia de la mine de pe stradă au invitat fiecare pe care cineva să vadă meciul iar vecinii de peste două curți , au petrecere direct , cu cort, muzică reggae și karaoke ( la beție). Ăștia nu se joacă.

Nu de alta, dar e 1 noaptea iar ăștia o ard in microfoane și la volum blanao. In țara asta fie nu există poliție, fie e toată lumea de comitet și tolerează zurbagii, fie e un eveniment special și se iartă.

Nu o să fiu eu reclamagiul lunii, că deja făcui o reclamație că era unul parcat pe stradă unde nu avea voie mai peste drum de casa mea și încurca traficul. Nu de trafic îmi era mie , ci că toți handicapații care nu aveau loc de el claxonau, fenomen destul de rar în țara asta încât atunci când se întâmplă tot la 1 minut , două să mă ia capul și să iau măsuri și mai ales fotografii, dimpreună cu completat un formular de sesizare la consiliu. Da, de azi sunt turnător, or să mă găsească copiii în arhivele securității, păi ce pula mea facem aici.

Unii muncim alții se distrează? Mă și gândeam când dau tapetul jos de pe perete intră la hobby, chiar dacă nu îmi place ?

E amuzant un pic o treabă. Ține de faptul că sigur fac eu ceva greșit , nu îmi dau seama ce. Râdeam acum un an și ceva (2019)cu soția , că ăia care câștigă cât noi, în țara asta cam huzuresc, trăiesc în pic altfel de viață. Casă posh , foarte probabil două mașini șmechere vacanțe mișto și petreceri ( zic așa, când nu era pandemie ).

De atunci și până acum noi câștigăm in perioada asta cam dublu ( față de atunci ) , nu contează cât, contează că oamenii care câștigă sumele astea au și ei bani să plătească pe cineva să le renoveze casa. Nu ajung la limita bugetului. Cred.

Bine , între timp multe s-au scumpit in UK, nu știu cine ce bani mai are :/ noi trebuie să ne cojim singuri tapetul jegos și sa și văruim.

Nu știu cum să zic , dar dintr-un motiv care-mi scăpa nu prea mă simt burghez, middle class, deși dacă întrebi pe cineva random pe stradă raportat la venituri cred că ridică o sprânceană și mă întreabă unde pula mea mi-e S-klasse-le, manșonul și ce e cu figurile astea de salahor pe mine.

Poți scoate țăranul din țară, dar țara…

Sau poate o fi altceva.

8 Replies to “Unii se distrează și alții muncesc”

 1. Si, au facut ceva cu reclamatia, au mutat masina? 🙂

  Ridic si eu o spranceana. Nu de alta, dar nu or sta chiar in tapet jegos 90% din populatie. Vorba aia, daca la voie e asa, altii ce fac? :))

 2. cam tarziu, dar poate mai e util comentariul asta. Cauta ceva solutie de inlaturare a tapetului la magazinele de DIY – combini cu apa calda si speli peretii. Peste 20 de minute se dezlipeste mult mai usor.

 3. @Redoo: Vrajeala – da si tu un ochi la nobili si vezi care muncesc. Munca innobileaza, doar daca muncesc altii pentru tine.

  Si, au facut ceva cu reclamatia

  Habar n-am. Sunt pe fire and forget, le-am bifat acolo sa nu ma contacteze cu concluziile ca nu ma intereseaza. Daca vor sa faca ceva pe tema bine, daca nu iar la fel.

  Nu de alta, dar nu or sta chiar in tapet jegos 90% din populatie.

  Cum sa stea in tapet jegos, ii trag un var peste el :).

  Cauta ceva solutie de inlaturare a tapetului la magazinele de DIY

  Pai nici nu a inceput sotia fara aia.

 4. …la prima casa asa e, trebuie sa muncesti mai mult tu.
  O sa vezi ca de la a doua, a treia, lucrurile vor sta altfel si nu vei mai avea presiunea timpului.

 5. I-auzi, am aflat prea tarziu de buna seama. Asta e a treia casa pe care o cumparam. La prima nu prea am muncit, in mai putin de 2 luni a fost gata. A facut sotia curat, atata tot.

 6. Asa patesti cand ti se pare ca ai plati mult prea mult pe un serviciu si preferi sa-l faci singur. sau nu esti sigur de rezultatul final. Totusi, ar trebui sa vezi, in %, cat costa sa iti faca altcineva munca asta, raportat la veniturile tale.
  Stiu ca scoti greu gena de oltean din tine, insa gandeste-te ce altceva ai putea face in timpul in care nu racai la tapet…. d.ex. sa dormi, sa-ti incarci bateriile sau sa faci orice altceva ce te relaxeaza (poate chiar mai multi bani).

 7. In principiu suna rezonabil ce spui.
  Pana ajungi la limita de sus a bugetului, sa zicem un 50,000 de lire asa si indiferent ce-as prefera eu sa fac trebuie sa dau la spaclu, ca devine dificil sa mai pun alti bani in ecuatie 🙂 .

  d.ex. sa dormi, sa-ti incarci bateriile sau sa faci orice altceva ce te relaxeaza (poate chiar mai multi bani).

  Tot ce-as putea sa fac ar fi sa ma odihnesc, mai greu cu mai multi bani din motive obiective, iar dupa asta sa ma mut in casa nezugravita pana am destui bani ca sa faca altii munca asta. Insa vine cu costuri suplimentare. Sau as putea sa mai stau inca vreo 3-4 luni in chirie la un cost de vreo 1500 de lire pe luna, suplimentar peste costul serviciului.
  Cam mult pentru cam putin, am facut deja calculele astea.
  Sau as putea sa nu mai plec in vacanta si ce planuri mai am eu pe vara asta si sa bugetez activitatea asta.
  Sau sa raman pe 0 cu banii. Sau sa iau ( inca) un imprumut, carte de credit.
  De unde ma uit eu, la coada spaclului e varianta mai comoda si rezonabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.