Memoria pe termen lung e scurtă

Se termină campionatul european de pearcă, dar eu mă mutai deja în țara în care n-am cablu acasă #sărăkie, pe timpul verii. N-ai ce să faci în Anglia pe vremea asta, să numeri covizii? Legat de care, eu cu ăștia am ținut tura asta. Bine mai mult am ținut cu România, în sensul că dacă ei n-au participat nici eu nu m-am prea uitat. Am văzut 1 gol din meciul cu Danemarca și câteva minute de joc din alte meciuri.

Aseară am văzut că e finala, dar la mine în sat nu prea a fost nebunie mare pe temă , nu au făcut party la bar, nici nu s-a dezbrăcat lumea în pula goală ca în Marea Britanie pe străzi.

Am văzut și că nu difuzează ăștia de la Digi ProTV în aplicația lor online și m-am gândit că nu merită 3 euro să mă abonez la voyo o lună. Nu merită nici ălea 7 zile gratis, că puteam s-o fac și asta.

Cel mai bine merită sex, somn și rezultatul din presă dimineața. Gratis, fără costuri 2 ore de uitat la televizor.

Mă amuză să văd că lumea râde de bucuria englezilor, după părerea lor – exagerată, pentru faptul că au prins finala și că visau să câștige.

Sigur, fanii lor de fotbal sunt cam lighioane, zici că-s românii care merg la meciuri

Oamenii uită că românii obișnuiau să se vopsească blonzi când se calificau din grupe. Dacă mai ajung în sferturi de ceva vreodată o să fie moarte.

Mă amuză cum românii sunt de părere că Anglia joacă fotbal prost, nu se compară cu Italia și că au avut noroc și plm. Ar trebui definit mai clar ce înseamnă prost. Mă gândesc că prost dintre echipele care s-au calificat la turneu și au ieșit măcar din grupe, nu așa în general.

Uneori simt că ignoranța e o binecuvântare și chiar este. N-o să-mi aduc aminte nimic despre campionatul ăsta peste 4-8 ani, cum nu-mi aduc aminte nici despre cel care a trecut.

La școlile copiilor au dat anunțuri săptămâna trecută că astăzi ”au decis să le permită” să vină îmbrăcați în alb roșu că e Anglia în finală. E modul lor politicos de a spune ”vă rugăm, veniți”. Nu știu ce-or fi făcut copiii azi. Presupun că li se predă la școală cum să pierzi și cum să-ți re-setezi așteptările. Noi romulanii știm lecția atsa pe de rost, n-avem nevoie de exercițiu, deci pe sistem românesc, fetele erau de dimineață ”cu trenul din Franța” și au venit să ceară bani să meargă să-și cumpere înghețată, dă-o în morții ei de școală.

8 Replies to “Memoria pe termen lung e scurtă”

 1. Am vazut doar rezultatul din presa si valul de hate din media. Nu mi-ar putea pasa mai putin despre cine a ratat penalty-urile. Presupun ca au ajuns la penalty-uri pentru ca scorul a fost egal pana atunci, nu din alt motiv.

 2. Au ratat trei prostalani. Faptul ca-s negri doar sapa niste microni in temelia propagandei PC. Dar sigur gasesc saptamana viitoare niste inventatori ai becului de prin Africa, asa ca nu-i stres.

 3. De atata ingenuncheat, pana la urma au ramas in genunchi. Asa e viata.

  Apropo, toata lumea se ia de cei trei negri. Trei negri mititei si toti au ratat. Desigur tineri si negri. Alearga repede, dar la fel de repede isi pierd si capul. Totusi sa nu uitam ca au avut un antrenor care i-a pus sa execute. Anglia mai avea ceva albi in echipa care probabil stau mai bine cu capul.

 4. “Cel mai bine merită sex, somn și rezultatul din presă dimineața. Gratis, fără costuri 2 ore de uitat la televizor.” definitia unui concediu perfect 🙂

 5. Ce interesant e ca in 2012 in meciul Anglia Italia castigat la 11 metri de Italia au ratat pentru Anglia Ashley Young si Ashley Cole, alti doi negri mititei. Asta e o afirmatie rasista?

 6. Da, e rasista. Negrul nu e bun in general la lucrurile care cer putere mentala. E bun in schimb la sprinturi, meleuri, lucruri care tin de puterea fizica. Si am zis in general, e posibil ca in viitor sa apara un negru sa fie cel mai bun shooter de la 11 metri. Putin probabil.

  Asta este. Sa accepti diferentele dintre rase iti pune eticheta de rasist. Sa nu le accepti te face idiot gen Southgate. A scapat ieftin, el este vinovatul principal pentru infrangerea Angliei, nu cei trei pulifrici multimilionari care au ratat.

  Si inca o chestie referitoare la puterea mentala. Niste amarati precum Sancho sau Rashford cu salarii de 15-20 milioane de euro pe an, chiar sunt afectati de niste sunete de maimuta sau niste injuraturi pe tweeter aduse de unii care probabil nu fac 30k pe an. Evident daca iesi tap ispasitor ti se cauta punctul slab si este atacat acolo, asta e natura umana. Dar la scorurile astea, cat de monkey poti sa fii ca sa-ti pese? Si nu vorbesc din teorie. Romanii ca natiune nu sunt vazuti prea bine, insa personal din motive subiectivei obiective mi se rupe, chiar gasesc chestia asta putin amuzanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.