Am uitat muntele

Adevărul e că mie îmi place vara la munte. Iarna îmi place la mare. Gusturi scumpe, știu . Iarna asta vad eu cum fac; rezoluție!

Și pentru că așa irosesc eu scumpul timp a vacantei de pe toate proiectele, sunt angajat în raliul pașapoartelor. Copiilor li se expiră ( așa am observat că se spune acum) pașapoartele la început de an viitor, iar eu nu am poftă de figuranți de pe la ambasadă. Și dacă m-ar alerga o ploaie de gloanțe și aș fi în fața ambasadei, într-o țară străină, aș avea ceva dubii despre dacă să mă adăpostesc la ei. Darămite pentru cârtii.

Ca Mihai Viteazu’, alerg cu trei mașini ( la propriu, că se strică care mai de care) să fac ce mai avem de făcut să mergem toți în vacanță, să rezolvăm și hârțoagele.

Mă grăbeam ( încet, că nu e rabla mea ) , să ajung la unde am treabă .

Până mai sus de Zlatna, pe la izvorul Ampoiului , când am văzut iar pădurea și mai sus pe valea Arieșului coamele verzi ale muntelui.

Și am luat aerul curat și rece in bot. 14 grade ,în Oltenia erau 34.

Drumul bun, băi nene, s-au făcut asfaltul anul ăsta în România. Am să revin pe temă. N-avem noi autostrăzi dar un număr vizibil de drumuri au fost refăcute cam ca-n palmă așa. Nu vreau să fac declarații politice, vreau doar să spun că mu e așa rău.

Mă apropiam de Albac dinspre Vadul Morților ( pun intended ) și dacă aș fi avut rabla mea m-aș fi simțit mai bine ca-n NFS Porsche pe traseul ăla din Schwarzwald, nu știți voi ce zic.

România devine mișto. Din ce in ce mai mișto.

5 Replies to “Am uitat muntele”

 1. Asfaltau de zor inca de anul trecut in Transilvania, si vad ca mai asfalteaza si acum. Sunt drumuri ca-n palma si in sus spre Apuseni, si pe jossi pe sus, iar pe mijlocul lor n-am fost decat pana la Boga dar si acolo era fresh asfaltul. Si de la muzeul aurului de la Brad pana sus in Apuseni tot asfaltul ok.

  Acum cateva zile trecui prin Fagaras, chiar nu aveam asteptari mari insa renovau de zor cetatea. Merita o vizita chiar si in stadiul actual, desi mai au mult de lucru afara, in interior poti sta lejer 3 ore, cea mai misto cetate dupa Alba Iulia dupa parerea mea. La fel Sibiu – Fagaras – Bv, foarte bun drumul.

  Am fost si pana la Carta si apoi la niste manastiri la poalele muntilor, au dus aia asfalt pana acolo. Nou noutz in camp, pana la alea… deh, vezi unde se mai duc banii si in afara de Catedrala neamului prost. Decat kakastelul de lut pe drumul ala, mai bine astea. Manastirea Brancoveanu chiar e asa… un fel de ranch texan si totul super curat, iarba tunsa, fara gunoaie, etc.

  Se vede ca in Transilvania ori se fura mai putin ori chiar vor sa atraga turisti. De Holtenia si Moldova n-as prea zice ca sunt pe acelasi drum.

 2. @0040 – Mișto, dacă au reparat asfaltul in Făgăraș. Când am trecut eu ultima oară (2019) ziceai că e fâșia Gaza acolo.
  Și în Oltenia s-au făcut asfaltul anul ăsta.

  @Buruc: Nu prea am că eu eram.cu covrigul in brațe.

 3. @Nae: Nah, probabil nu-s eu clar in text, pasapoartele le-am facut aproape de casa, copiii erau dusi unde a intarcat mutu iapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.