Lumea a III-a s-a trezit și ne prinde din urma

Când te gândești la Africa,  ti-i imaginezi pe bananieri, pe triburile surma din Sudan/ Etiopia care beau sânge de vite,  pe triburile mursi din Etiopia unde femeile au farfurii în buze, massaii în fuste roșii  și bineînțeles copiii somalezi, slabi și cu burțile pline de limbrici.

Da, încă exista toți, nu e niciun dubiu. Gen, va pot face doua poze cu massai mintenaș și vi le pun aci.

Doar ca africanii s-au cam prins ca șansa lor e educația și nu prea se mai vor ținuți de proștii / sclavii lumii.

Toți muncesc și investesc bani în educație,  limbi străine. Toți cu care am vorbit gen. Și nu, la ei nu e ca la noi,  sa te ia statul cu japca la școală. Platesti de îți iese pe nas. N-am dubii ca sunt ținuți prosti intenționat,  ca deh știți cum e cu proștii.

Doar ca lumea cam are smartfoane acu. Da bah, și supraveghetorii de la hotel au iPhone. Și ok, iphone-ul nu te face mai deștept, deși la nivelul lor cred ca da, dar ideea e ca au și internet, ca doar tot ce am scris și postat pe unde am apucat în ultimele trei zile e de pe wirelessul de la hotel, care apropo, bate pana în buza oceanului.

Or, nici ei nu cred, căci nu par sa mai aștepte pana sistemul e pregătit sa le facă loc. Pana le va preda cineva cunoștințele de care au nevoie.  Dau din coate sa își facă loc singuri.  În 25 de ani de acum eu voi fi înspre bătrân, dar copiii mei vor concura cu copiii lor,  ca nu cred ca vor mai putea fi ținuți în lanț.  Vorba aia, ajunge frate s-au vândut destui sclavi în Africa.

Zic 25, ca Zanzibar arata un pic mai rău decât România acum 25, dar când noi am rupt lanțul nu era internet și mai subțire cu tehnologia.

În timp ce scriam asta s-a luat și curentul, în semn de protest.
Din păcate oricât ar încerca oricine sa tina lumina stinsa, nu mai merge
Nu mult timp. Sper sa nu ma gândesc vreodată ca de ce dracu’ nu m-am mutat în Africa când era ieftin. Natura e fără îndoială mai atractiva decât în România. Terenul la ăștia se măsoară în “coconut trees”. Un palmier din asta e 1 000 000 de shilingi. Adică 500 de parai. Cu terenul din jur.
Nu am numărat exact dar în poza se vede un teren de vreo 10 000 de parai. O merita banii?
image

Și sa știți ca băieții ăștia de p-aici vorbesc engleza în general mai bine ca multi consultanți cu care am lucrat. Sigur ca ei țin în spate familii de analfabeți, dar nu e chiar cum va imaginați.

2 Replies to “Lumea a III-a s-a trezit și ne prinde din urma”

 1. Asadar pe unde situam recenzia 🙂 ?
  La locuri in care nu-ti pare rau ca ai ajuns dar o data vizitat va fi suficient sau definetely trebuie sa mai venim sa vedem minunatia sau poate era mai bine daca alegeam Maldive 🙂 ?
  Nu de alta dar suna interesant exceptind partea cu saraci si multi care se zgiiesc la tine. Si cam asta e partea proasta si prin Caraibe si in Fiji si unul din motivele pentru care nu-mi vine sa plec Eu nu sunt un cetatean cosmopolit, undeva intre mizantropie si microfobie nici nu imi place sa interactionez cu populatie de culoare, oricum sufar de lene de plecat dar as face un efort de dragu’ lui my other half care gandeste si exista normal ca cetatean al lumii si n-are bigotisme de cacat ca mine.
  Mie mai degraba imi place sa iau contact cu diversitatea de la distanta prin poze si relatari.
  Freddie Mercury s-a nascut acolo. Ma gandesc ca ar putea fi ceva memorabilia prin zona.

 2. În general, merg intr-un loc o data în vacanta, oricât de frumos ar fi, pe principiul ca nu mai am chiar asabmulte vacante de trăit, oricum mai puține decât locuri pe pământ, probabil. Și nu simt ca as avea timp sa vad tot. Sigur, dacă devin brusc milionar în ceva moneda care conteaza, voi reconsidera.

  E doar a treia zi, nu pot sa am o părere finala. Gen, dacă ma bat 2 negri săraci și îmi ia aparatul foto, am sa rămân cu o impresie proasta și voi urla sa nu veniți aici, dar nu cred.

  Și eu sunt mizantrop, da mi-am însușit cuvântul corect, mulțumesc, de aia am venit acum și nu în vârf de sezon. Nu îmi place sa vad lume buluc. Suntem vreo 100 intr-un hotel de 400, 500.

  Probabil ca dacă chiar îți face rău prezenta altor oameni Maldive e mai bine ( nu am fost, mu știu sigur), dar eu nu simt ca as fi putut alege mai bine sa merg în alta parte în vacanta la începutul lui Mai. Ma rog, as vrea sa vad Socotra, dar rândul meu sa aleg vacanta mai vine peste doi ani. Sper ca pana atunci sauditii sa ii leșine pe yemeniti și dacă ii liniștește careva și pe pirații somalezi, poate. Sau

  Pana acum e bine aici. Nu sunt fan Freddie, dar am sa merg probabil miercuri în Stone Town, sa vad ce e cu asta. Dacă nu ploua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.