La linguriță

Polonejii și ungurii latră când au poftă că Uniunea e rea și îi asuprește. Mai bagă o discuție cu Rusia, mai un jaf, mai o corupție și joacă acolo la rupere – pe sistemul dați-ne bani ca să nu facem gura prea mare. Eh, gura bate curul.

La un moment dat e evident că celorlalți europeni birocrați care au voturile li s-a cam luat de tertipurile ăstora, iar acum i-au prins la colț. Luați și sugeți pula în log de redresare. Polonezii visează 57 de miliarde de euro, dar până una alta, primesc o amânare. Că drepturile homalăilor, că corupția, dar mesajul voalat e de gura prea mare trebuie umplută cu puțină pulă – așa cum și merită. Nu-i problemă ei urlă în continuare, mai mult să se vadă la ei acasă că se luptă cu ăia răii din Europa. Nu-i chiar o strategie rea.

Nu-i problemă, nici românilor nu li s-a aprobat, nu din rea voință ci din incompetența românilor, practic i-au trimis acasă să spună cum vor să cheltuiască banii și să ceară în morții lor de fraieri mai mult, pentru reforme mai ambițioase.

While Romania’s agenda does include issues related to the environment, including plans for improving the sustainability of transport and the renovation of buildings, some have criticised its plans for not going far enough in terms of investing in renewable energy sources.

This, alongside several other issues related to missing information about how the funding is to be spent led to the Commission offering a critical assessment of the plan. Romania has since requested an extension to the evaluation period.

D-aia au cerut romulanii amânare, să mai bată o dată la ușă pregătiți.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
2 years ago

Banii din PNRR nu sunt bani gratis, adica nu iti da nimeni banii aia si apoi nu ti-i mai cere inapoi.
Sunt doar bani cu dobanda (aproape) zero.

Poate de aia Romania se gandeste de doua ori inainte sa propuna proiecte pentru PNRR… pentru ca trebuie sa renteze investitia respectiva (pe care o vom plati tot noi, cei ramasi aici in Romanika)

Livache
Livache
2 years ago

Ba da, puteau.. dar au zis ca nu le strică 15mld cu dobândă zero, că tot e gradul de îndatorare pe la 50% acum

5′ google:
https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/05/17/ungaria-a-elaborat-un-pnrr-fara-imprumuturile-din-fondul-european-de-relansare-considerandu-le-o-resursa-inadecvata-in-cazul-ei–714658