Reflecție din JLM – ceva de acum 11 ani

În general privesc doar înainte în conul meu de spațiu timp.

Dar am găsit pozele ăstea cu Ierusalimul de acum 11 ani și mi-am adus aminte că atunci ( locuiam în București) mi-a trecut prin cap solid că ne-am putea muta acolo.

Azi nimic spectaculos, dar atunci venind din București cu retina destul de proaspătă era o idee bună. Pozele sunt neturistice și trase cu tehnologia care îmi era accesibilă atunci în ideea în care eram sărac în cel mai propriu sens.

Ma uit inapoi la mine, ma uit inapoi la noi. In 2010 lumea-ntreagă-mi părea mai săracă, doar pentru că eu trăiam în bucata aia din care doar atât puteam să văd. Pe de altă parte, mă uit la o poză făcută de soție în care lucram la ceas de noapte cu VP-ul companiei, cu seful meu ( al echipei de NOC) și soția lui, care era inginer de sistem , un fel de DevOps engineer d-acuma. Și toti aveam vise destul de mari și munceam atunci la ora aia pentru că voiam să rezolvăm probleme, nu pentru că de munca noastră depindeau salariile. Cred că-n zori am plecat fiecare la cășile lor, iar eu și soția la hotel.

Și lumea noastră s-a schimbat, doar că am schimbat-o noi, și-am tras de ea, nu de altceva. Șeful meu e de ceva vreme VP în compania aia și cred că asta a vrut să fie, VP-ul e Head of Technology la AWS, eu nu mai sunt NOC Level 1 si tot asa.

Și reflectam la o chestie, ca vad mereu oameni care “arata” cum acum 10 ani era mai bine. Daca te uiți 10 ani în urma și nu vezi nimic schimbat în bine cred că din păcate ai rămas un pic în urmă, sau lumea în care te învârți tu stă pe loc, sau regresează și problema-i probabil la tine.

Uitându-mă la o poză cu mine de-acum 10 ani văd niște lucruri care acum nu mi se mai par în neregulă, atunci percepeam doar că vreau să fac ceva pe temă, nu cât de în neregulă erau.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Traian
Traian
2 years ago

“VP-ul e Head of Technology la AWS” – toti vipee-i si hezii astia de pgc, aws si alte oratanii pe care i-am intalnit nu au habar de nimic. stiinta lor se bazeaza pe cunostiintele din meetinguri. invata niste chestii pe care le regurgiteaza cand au ocazia. si asta nu ar fi nimic daca nu ar trebui sa ia decizii. bineinteles ca lucrurile mai crapa din cand in cand sau macar devine vizibil ca nu misca nimic. Asa ca ce faci ? Schimbi un vipee cu un hed. Desigur cu acelasi format, ca nu vrei sa ai surprize. Din greseala aduci… Read more »

Manowar
2 years ago

Și reflectam la o chestie, ca vad mereu oameni care “arata” cum acum 10 ani era mai bine. Daca te uiți 10 ani în urma și nu vezi nimic schimbat în bine cred că din păcate ai rămas un pic în urmă, sau lumea în care te învârți tu stă pe loc, sau regresează și problema-i probabil la tine. Pretty much. Evident ca eram mai tineri toti acum 10 ani, deci niste highlights ai putea gasi, daca te apuci sa le cauti cu lupa, dar in rest…dezastru. Cel putin la mine nu prea e loc de comparatii. Acum 10 ani… Read more »

Diana
Diana
2 years ago

Manowar, eu țin minte începutul vostru – al tău și al soției. Eram și eu în acel spațiu pe internet unde se povesteau diverse. Mă bucur pentru voi!

Eu vreau să dau doar 5 ani în urmă pentru că aștia cântăresc cel mai greu – anii de când sunt în UK. Dacă eul meu de atunci ar fi știut toate pe care le-am făcut de-a lungul acestor cinci ani…ar fi făcut ochii cât cepele!

Manowar
2 years ago

Hahaha.

Confirm. Eu nu as fi facut ochii cat cepele, ca ma asteptam sa mearga OK dupa experienta din 2010…dar…nici macar eu nu ma asteptam sa mearga asa de bine. Credeam ca o sa fie bine, dar..ceva mai putin bine decat e.

Manowar
2 years ago

Dar am găsit pozele ăstea cu Ierusalimul de acum 11 ani și mi-am adus aminte că atunci ( locuiam în București) mi-a trecut prin cap solid că ne-am putea muta acolo. In alta ordine de idei….de ce? Arata a puscarie infecta. Adica, inteleg ca nu-s poze “turistice”, dar…chiar arata ca o pula. Ceva blocuri imprastiate peste niste dealuri. Nu vad absolut nimic acolo care sa ma faca sa ma gandesc “ar putea fi misto sa ma mut aici”. Chestie de bani? Adica, te plateau ca lumea si te-ai gandit ca “aici as trai mai bine”? Altfel nu-mi dau seama. Cum… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Bucurestiul in 2010 arata si se simtea mai rau. Mult mai. Mai murdar, mai inghesuit ( in toate sensurile) , mai prost platit. Pe vremea aia mergeai la aproape orice restaurant in Romania, unde te serveau prost, de regula cu ma care proasta si daca indrazneai sa nu lasi bacsis poate it luai si o flegma in ochi, in afara de alea din ciorba. Iar oamenii, oamenii cu care lucram la compania aia erau de o calitate mai buna decat colegii si sefii din Romania. Iti trimit o poza pe mail cand ajung in ro. Desigur ca erau atunci optiuni… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

*aveam doua joburi, unul pentru o Firma din Romania si puteam compara.

Manowar
2 years ago

Ah, inteleg. Oamenii si serviciile. Da. Just, probabil ca in Israel e putin diferit 🙂