Operatiunea Monstrul din Loch Ness: 2 – drive-ul

După încă niște bani, nu mai contează cât, dar nimic nu e gratis, am extins și driveul. Voiam să-mi schimb rabla, dar unde s-o pun. Acuma nu mai e cazul, că nu mai am bani de rablă. Așa merge.

Câte ceva despre cum merge treaba asta. Cer cotații de preț la diverși. Vine unul, dă un preț, că dacă vreau, că el mâine se bagă. Nu, nu vreau că e mult . Vine altul dă un preț cu vreo 35% mai ieftin, dar din ianuarie, la anul,  că ăl de anul ăsta aparent a trecut.

Revine primul și zice că face ”de luni” cu 12% mai mult ca ăla. Puteam să zic ”nu”, dar am fost prost. Atunci nu știam, părea om ca lumea. Părea.

Stabilim ce și cum. Demolat o grădină urâtă din fața casei, păstrat doi pomi din ea, pavat , lăsat o bucată de pământ langa gardurile din cărămidă,tăiat și demolat stâlpii de intrare dinspre stradă și lărgită un pic intrarea, cu vreo un metru așa, că era frecuș cu mașina. Zic frecuș cu tabla de cărămidă, nu altceva.  Mai era o grădiniță ridicată pe dreapta cum ieși din curte, că să o coboare și pe aia.  Reconstruit stâlpii, ca ai vecinului , că ăștia erau ca niște turnuri de arcași. Sigur, îmi plăceau mie așa, dar, hai mai bine să facem un pic de conformism.

Au zis ei că o să pună “top soil” si membrană sa nu mai crească buruieni, și că vor spăla cu presiune ( ei au zis că sablează, dar nu era cazul) pavajul existent să îi împrospăteze culoarea. Perfect.

Bătut palma și au zis că vin de luni. Băi, pe partea asta nimic de zis.  Oamenii au fost punctuali, dimineața erau co oameni și mașini în curte.  Până să fiu eu atent deja dărâmaseră stâlpii și umpluseră curtea cu pământ.

Până seara au luat pământul. Arăta urât, dar nu mai urât ca înainte.

Treaba mergea bine, după care au început cu mizeriile de upselling.

Că uite, că sunt două probleme, una mai mare ca alta.  Că pavajul ăsta vechi e vechi și vălurit și ar fi mai bine să îl scoatem și pe ăsta și să punem unul la fel de la cap la cap și îți facem un preț bun. Dar stai, că asta nu e tot! ( Teleshopping, da). Gardul tau e vechi și acum se mișcă și poate să cadă pe trecători.  Iar la faza asta au fost mârlani, că au zis că îl taie și demolează stâlpii, dar nu au făcut așa. Au demolat stâlpul cu barosul și s-a dezgardinat mortarul de pe cărămizi in unele locuri, pentru că da, e vechi. Că trebuie să îl reconstruiască de la cap.

Că îmi dau ei un preț bun. Doar dublu față de prețul inițial. Marș, mă, d-aci.  Soția a zis sa fiu politicos că eu aș fi avut o discuție, cum meritau, ca în târg la Vitan.  Le-am spus că le mulțumesc frumos. Să facă ce ne-am înțeles, pe suma pe care ne-am înțeles. Și pentru că au văzut ei că nu pot trage nimic, au început cu mizeriile.

Inițial au zis că replantează pomul ăla de langa casa , dar pe urmă au zis că email bine să nu îl deranjeze, că poate moare și în fond, de ce să mai muncești, nu mai bine ii fac ei un gărduleț mic de cărămidă împrejur? Au convins-o pe soție să facă asta și nu zic , arată bine. Pe urmă, la colt era un capac de canalizare , ridicat cât grădina, care a trebuit și el coborât cu gradina. Adică de la căminul de canalizare , îndepărtat 3 rânduri de cărămidă, care nu se țineau bine oricum, și întărit un pic cu ciment. Eh, astea pe bani, taică, că cum ar veni sunt in plus.  400 de lire. Dacă era după mine le spuneam să nu facă gărdulețul din cărămidă și să pună cărămizile la loc la canalul ăla, deși aia era parte din cerința inițială. Le făceam eu.  In fine, soția a zis că le vrea.

Au pus material de substrat, au compactat , au adus nisip. Au spălat pavajul vechi și arată de zici că e nou. GG la treaba asta.

După care, au pus pavajul și n-au mai pus nicio membrană antiburuieni. In practică, asta a fost mai bine, pentru că panta e de așa natură că ar fi stat apa pe pavaj și nu prea ne convenea, dar nu s-au consultat cu noi, nu l-au pus că plm scump. Când i-am întrebat de ea, că stai că am pus ceva mai bun weecular  . Wee cine? Omul zicea Weed killer și pentru prima oară de când sunt aici n-am înțeles un englez ce spune. In fine, cică a pus el ierbicid in substrat . Awww. A pus pe pizda mă-sii. Eram prea sictirit, i-am lăsat să îi de-a înainte.

Au pus pavajul și stâlpii noi. Stâlpii noi nu i-au construit ca pe ai vecinului, cu cărămidă neagră deasupra și bavură din țiglă , că ei n-au, că… Merge și așa.

Au adus  pământ să umple partea care trebuie să fie cu flori. “Top soil”, pe dracu’.  Are pietriș in el și miroase a materiale de construcții. Altfel, e negru. I-am întrebat de unde au luat ei top soilul asta care miroase a ciment și au zis că au ei furnizor bun. Cred că e in parte pământul excavat anterior.

Dar altfel stă mașina acuma parcată. Pot să fac cerculețe in curte. Se vede gardul murdar de pământ , nu? Trebuie să cumpăr un aparat de spălat cu presiune și să mă ocup. Că nu, aia nu au zis că fac.

Erau niște rădăcini rămase prin gard după ce au coborât nivelul. Că nu, ei nu le taie nici pe alea, că nu am vorbit așa ceva. Și alte mărunțișuri. Cum ar fi, nu au spălat drive-ul după ultima nisipare. Mai aveau și pretenția că să le fac review bun pe Checktrade. Da, maxim le fac.

In afară de asta, unul dintre muncitori era român. Venise și el în UK cu o săptămână în urmă. Bine a venit, rău a nimerit. Bineînțeles că nu avea vreun act, drept de muncă, sau de altfel, lucra la ăștia la negru și îl plătesc la mișto, normal. 80 de lire pe zi .  E drept că nici nu vorbea o boaba de engleză și nu avea tipul mai mult de 30 de ani, dacă. Se vede treaba că nici engleză nu se mai învață în România, au băgat ăștia desene dublate la Cartoon Network FMM. Bă , o boabă nu știa, gen cum spui apă. Lucra cu un albanez care mai învățase ăla un pic de românește. In fine, observase și el că ăștia care au acte și știu un pic de engleză câștigă și ei 150-200 de lire pe zi, dar ce să faci. A observat el că e urâtă Anglia, urâcioși englejii, ca niște samsari din Vitan.

Anglia poate nu e așa urâtă. Nici frumoasă. Dar englezii pare că nu-s nici ăștia nu-s cine știe ce. Se înțeleg bine cu pătura de jos a romulanilor, pe care îi exploatează, și se merită unii pe alții.

Despre mine, am să incerc să lucrez  mai mult cu oameni cu alt heritage, cum zic ăștia. Să aibă măcar o sămânță de altceva mai de calitate. Nenea care mi-a făcut baia, tac-său e neamț. Nu e nici el aur, dar e altceva.

Încet-încet, rezolvăm noi. Și după aia vindem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
2 years ago

Arata cam ca pula locul ala in care au “pavat” unde era pamant. Adica, nu ca-i stramb sau ceva, da’ felu’ in care au futut patternu’ imi sta pe creier. Sa ti-i fut in aripa. Dincolo de asta, insa, daca nu ti-au pus maimutoii membrana pizdii, o sa te trezesti cu buruieni crescute printre ele. Asta n-ar fi neaparat sfarsitul lumii (ori le smulgi, ori le scoti cu pressure washer – am incercat eu la mine, merge – ori mai futi tu weed killer din an in paste), dar la noua dimensiune a drive-ului, o sa cam fie ceva futere.… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
2 years ago

@Manowar: se vede cine are OCD
pana acum vreo 4-5 ani tot asa eram si eu, totul sa fie perfect, la linie.
intre timp am mai imbatranit putin si m-am mai linistit: e ok si asa, nu merita sa ma stresez.
PS: cred ca avem aceeasi varsta, ca si eu am anul de fabricatie ’80

Manowar
2 years ago

Nu, da’ d-aia nu suport eu BMW-ul, are farurile aliniate gresit, manca-mi-ar pula de saraci.

comment image

Gen coaie, cine pula mea a aliniat farurile alea, tipul asta?

comment image

Asa si cu drive-ul lui Orbu.

Fucking cunts, treci pe strada, te uiti la drive si te apuca spasmele.

0040
0040
2 years ago

Si pana la urma au pus ierbicid? Ca vad ca ai si niste copacei pe acolo, pe langa gard.

Nu stiu cu ce naiba a dat tata pe la casa tot asa “ierbicid” contra buruienilor… din pacate pe langa buruieni erau si niste copaci de vreo 2m plantati cu un an in urma. Le mergea bine. Dupa ierbicid s-a uscat tot, si buruieni si frunzele din copaci. Dupa aia au aparut alte buruieni noi :)) Copaceii tot uscati. Poate ierbicidul de UK e mai smecher, selectiv…

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Fuck! Livaiu are dreptate! E o palma peste ochi.