Cum călătorești cu copil de 12 ani spre România

#Devacanta #decraciun.

Scriu textul ăsta acum pentru că peste 200,000 de români au completat PLF-ul online. E probabil cea mai bună unealtă românească de contabilizare a căpșunarilor ( ăia ca mine așa ) și a traficului de sărbători.

Și e foarte bine că veniți acasă – e acasă la voi, e și țara voastră, măcar o bucățică, dacă aveți unde vă întoarce; eu nu sunt d-ăla care crede că trebuie să stați unde v-ați nimerit când a venit valul.

De drept România, spre deosebire de restul Europei, are reguli care includ copiii de 12 ani la excepții, deși au practicat vaccinarea de la 12 ani în sus.

Din punctul meu de vedere, abordarea asta e sănătoasă la cap, pentru că la 12 ani e un pic de frecuș. Nu poți vaccina copilul până nu împlinește vârsta in calendar. Iar dacă trebuie să circului cu el în ziua #2 calendaristică, restul țărilor îți trag la muie , că de ce nu l-ai vaccinat.

Când, nu îi interesează. Nu e problema lor, a bătut gongul trebuie să fie vaccinați.

In afară de asta mai sunt ȘI ALTE exemple. UK a băgat doar o doză de pfizer pentru populația cu vârsta de 12-16 ani. Am zis că Europa nu recunoaște doar o doza de pfizer ca vaccinare completă .

Mai mult decât atât, UK oferă doar certificate offline de vaccinare pentru copiii sub 12 ani, adică hârtii. Și trebuie să le ceri la 5 zile după vaccinare și le primești … mai încolo.

Vrei să călătorești din UK in UE – iei muie.

Romulanii sunt înțelegători. Nu știu, la unele chestii, acum / de ceva vreme suntem cam cea mai rezonabilă țară de prin Europa ( știu , discriminare cu certificate verzi , etc – OK, dar uitați-vă la restul țărilor.

Înainte să călătoresc spre România, din Spania, am făcut copilului și un test PCR – 125 de euro FMM – că la alte chestii românii nu sunt așa de înțelegători – de exemplu nu înțeleg testul antigen. Dacă nu e PCR nu vor să audă. Știu, noi cu partidul în sânge .

L-am făcut pentru că a apărut pe site-uri de știri regula de carantină altfel decât în hotărârea CNSU pe care o știam eu. Zicea cum zic ceilalți europeni că la boraci cu vârsta de 12 ani sau mai mare trebuie să pui pe masă dovada vaccinării complete sau certificat de test PCR.

Să ia pula toate siteurile de știri care au scris asta , preluat din internațional și care nu sunt in stare să facă tracking la hotărâri. Eu am crezut că poate s-o fi schimbat ceva și nu aveam timp să sap, fiind în vacanță.

Cert e că la vamă la Otopeni nu mi-au cerut nimic pentru copii.

Pe de altă parte spaniolii nu știu regula ca in România și mi-au cerut să le arăt test pentru copil la îmbarcarea din TFN in zborul către România. Ok, zborul avea escală în Madrid, dar orișicât este în aceeași țară.

Cred că dacă insistăm îl puteam convinge pe ăla de la inbarcare că în România e altfel.

Urmăriți CNSU, nu faceți ca mine .

Doi.

Dacă vreți să veniți din UK in România și nu ați venit încă, vă trebuie teste PCR la toți . Scumpe, da. În cele mai multe țări nu vă mai primesc oricum , cunosc oameni care merg în Franța acum , dar la tratament, cu acte doveditoare nu așa, au ceva urgențe care trebuie rezolvate înainte de anul nou, iar în UK sistemul medical se știe că e de căcat.

Dacă vreți să evitați testele PCR, măcar pentru adulți , puteți zbura în Spania cu certificatul de vaccinare. De acolo faceți PLF pentru in România în care DECLARAȚI că ați fost in ultimele 14 zile în UK. Observați că nu vă învăț să mințiți , sau să faceți ceva ilegal . Nu contează unde ați fost in ultimele 14 zile , regulile se aplică ca pentru venirea din UE – doar certificat.

Noi așa am făcut, nu am mințit cu nimic în PLF-ul românesc și nu a contat la intrarea în țară.

Acuma, dacă mâine citesc 100000 de oameni asta ( improbabil, nu citiți mai mult de 1000 de oameni pe zi blogul ăsta ) și vin toți așa , e posibil să se schimbe regulile. Până se întâmplă, spor la hackuri.

Incerc să scriu și educativ. Cât de cât. Dacă aveți prieteni sau cunoscuți pe care îi știți mai proști, sau mai prost informați , dați-le share la articol, chit că intră pe urmă să mă înjure și să scrie imbecilități pe aici – fac eu efortul să șterg după ei.

Dacă faci testul și iese pozitiv , nu fi moldovean.

Legal, ești obligat să te izolezi . Chiar dacă ești vaccinat și plm. Nu e că te pune DSP-ul pe izolare, e că tot poți s-o dai mai departe la alții și poate aia care o iau nu-s așa rezistenți și crapă. Sau oricum vor fi și ei nevoiți să se izoleze.

Dacă nu îți pasă de alții, pentru mine nu contează – am 4 doze și nu cred că am fost infectat până acum, când mă vede covidul se ofilește pe loc – dar poate îți pasă de un dosar penal cu amendă și poate ceva pușcărie, în funcție de consecințe.

Dacă îți asumi și riscul ăsta, măcar nu fii handicapat total să le arăți ălora de la DSP testul pozitiv, în ideea că poate nu îl văd, că sunt mai proști decât tine, care ești atât de praf că nu te duce mintea să faci măcar un fals în Paint. Cum dracu’ să nu îl vadă?

Dacă nu te-ai testat trebuie să stai pe izolare când ajungi ( dacă vii din UK sau zonă roșie non UE) .

Dacă te-ai testat pozitiv, trebuie sa stai de dinainte să pleci. Dacă nu înțelegi diferența dintre astea două, indiferent de ce vrei tu să respecți, poate că nu trebuie să fii în libertate oricum.

Eu nu sunt statul român și nici un ziar miștocar și pot înțelege că uneori nu ai de ales. Pozitiv sau nu, dacă nu ai mijloace sa mai stai in țara unde trebuie să te izolezi , trebuie să vii acasă.

Dar de Crăciun fii mai bun, sau măcar mai puțin prost.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
rox
rox
2 years ago

4 doze? Cum reușiși?

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Doua in România, doua in UK, că aia nu mi-au înregistrat dozele din Romania deși le-am trimis. Dacă nu am cu cine vorbi, nu stau la discuții, că pierd vremea aiurea. O să văd dacă romulanii îmi înregistrează dozele din UK ca booster sau o fac și pe a 5-a … dacă locuiesc în 2 tariy, plm

Rox
Rox
2 years ago

Ești ahead of schedule deci :))