Ultrascurt: Boc doar se laudă, nu vrea să angajeze

E legat de știrea asta. Si de asta

Problemea e alta. Problema e ca nu poți fi serios și să te plângi de asta, în timp ce la tine în oraș ai garsoniere de 11mp de închiriat la 200E/lună, că ITștii ăia care iau joburi mai bine plătite nu vor să stea în garsonierele ălea. După aia externalizezi biroul acasă, iar pe spațiul ăla trebuie să plătească chirie angajatul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

:)) reclama mascata la 19th Residence din Grozavesti

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Lol, da.
Nu știam cum se numește. M-am trezit anul trecut în fața blocului și am făcut o poză.

Stropic
Stropic
2 years ago

Da’ grozava matematica are articolul ala. Salariul mediu in IT in Cluj e 7700 lei dar nu vrea sa lucreze nimeni pe 10000 lei, ca e prea mic salariul.

M
M
2 years ago

1. Stirea e veche de 5 luni: https://www.monitorulcj.ro/economie/93009-boc-n-a-gasit-it-istul-care-sa-lucreze-la-primarie-pentru-10000-lei-trebuie-sa-recunoastem-salariul-e-mic

2. Mi-am pierdut 10 minute din viata cautand in zadar JD-ul pentru postul respectiv.

3. La finalul articolului din link-ul meu (desi nu si in stirea reciclata) spune ca nu poate oferi mai mult, fiind constrans de lege (din nou, am cautat pe google, nu mi-e clar despre ce lege e vorba).

Cam asta e nivelul stirilor din Romania. Daca vrei sa afli despre ce e vorba in propozitie, te duci la google.

DanT
DanT
2 years ago

@Stropic
„Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a recunoscut Emil Boc, la ZIUA LIVE.

0040
0040
2 years ago

Pentru ca se refera la brut.
„Nu am reușit să atragem pe nimeni din IT. Cautam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, declara edilul Emil Boc în iulie 2021.
Adica vreo 58 net.
Si nici nu zice ce fel de ITist au nevoie. Ca daca era ceva gen mentenanta sau monitorizare, cred ca se baga lumea. Dar daca vor integratori de platforme sau developeri sa le faca ceva de la 0… acolo clar nu ridici interesul cu suma asta.

Adi
Adi
2 years ago

Cu 10,000 brut tot ce gasesti e un student fara nici un fel de calificare sau experienta in afara de ce se face prin facultate. Am fosti colegi care in ziua in care au terminat facultatea (au lucrat ca studenti) au fost angajati pe sume aproape duble, inclusiv unul angajat de o firma din Cluj pe aproape triplu. Deci da, Boc bate campii, cu un student fara experienta nu faci nimic.

0040
0040
2 years ago

Nu cred ca nu gasesti si mai low.

Daca te uiti pe topurile din articolul asta https://www.ziardecluj.ro/top-50-cele-mai-profitabile-companii-de-it-din-romania-clujul-ia-fata-bucurestiului-la-profitabilitate-prin-endava-si-arobs-de-fapt-maximum-4-ani-clujul-poate-deveni-capitala-it-ului-romanesc-vezi-pe-ce-cifre-ne-bazam-analiza-noastra si apoi pe salariile de pe undelucram.ro sunt destui care au si sub 100milz net.

Ca de exemplu Java developer Endava (prima din top), 6000 ron net, data la care a fost bagata recenzia cu salariul 01.11.2021, relativ recent.

Intr-adevar sunt si d-aia cu salarii mari, dar nu sparg gura targului. Gen 15 ani xp java developer 150milz net (tot pe undelucram). La 15 ani experienta in programare te cam astepti la mai mult…

Adi
Adi
2 years ago

Nu cred ca aia care au salarii decente stau sa o fluture pe undelucram; asta inseamna ca salariile listate acolo sunt sfertul inferior, nu tot spectrul. Si cand spun ca vad pusti de 23-25 de ani care iau salarii de peste 10,000 nu glumesc; stiu ca exista salarii de 6,000, stiu ce gen de oameni sunt angajati la banii aia sau in ce gen de companii, nu e ce are nevoie Boc daca vrea sa faca ceva. Cineva competent in Bucuresti sau Cluj nu sta pe 6000 de lei net (un pic peste 10,000 brut) cand o companie cu salarii… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Pai Boc nu intelege, din moment ce ofera 10,000 brut cuiva cu expertiza serioasa si se intreaba de ce nu gaseste (si de ce stau casele afara si alte intrebari bociste).