Alocația. Mana intinsa care nu spune o poveste…(Filantropica)

image

Am citit articolul lui Guran în care , hai sa zicem,  se îndoiește de utilitatea măririi  alocatiei pentru copii. Unii sunt de alta părere și cred ca e bine asa.

După părerea mea alocația nu ar trebui sa existe.  Ce pula mea e aia, hai sa îți dam bani ca ai copii. Renta de virilitate,  sau ce cacat.

Nu știu dacă neapărat creșterea consumului de alcool pe cap de vita furajata din ultimii zece ani se corelează la alocații.

Sunt mai multe aspecte cum ar fi intrarea în legalitate a unor afaceri cu alcool ( nu poți raporta consum dacă oficial băutura nu e pe piața)  cu reducerea numărului de producători de tărie “artizanala” etc.

Însă, fără indoiala, ca trebuie ca și creșterea protecției sociale sa fi contribuit la asta.  La fel cum și creșterea, în general, a veniturilor populației. Știu, ar trebui ca pe măsură ce progresam sa devenim  mai civilizați, sa renunțăm la vicii, dar nu merge asa.

Oricum, nu asta e optica mea.
În general,  în ultima vreme, Guran nu e relevant pentru mine, dar aici ma uit în aceeași direcție.

Percepția generalizata e ca statul trebuie sa ii ajute pe săraci, mai ales pe copiii săraci,  pentru ca socialism.  Dar statul sunt eu.
Cu alte cuvinte eu ( nu numai eu) trebuie sa plătesc alocații pentru aia care nu muncesc, sau au salarii mici.

Sincer sa fiu, mi se rupe pula de copiii lor. Nu zic, și eu am copii, o parte din bani se întorc la copiii mei. Nu ma plâng. Dar alții nu au. Vorba lui Johannis,  unii își iau case decât sa facă copii, însă trebuie să întrețină copiii altora.

Da,da…De ce sa îți plătească chiaburul  de mine întreținerea copiilor tai care ești o lepra, când as putea sa mai fac eu unu, cu șanse mai mari sa fie inteligent și sa trăiască în condiții bune.

Pentru ca țara ne vrea prosti,  domnule. De aia. Aia care au IQ și educație  cat mine, sau mai mare nu votează sau votează imprevizibil.  Și ii doare în pula de promisiuni de genul “o sa va dam” și ” o sa va facem”.  Așa că în ideea asta creșterea alocației e o măsură corecta. Va da roade. Noua generație de prosti este acum în scutece, sau “pe țeavă “.

Da domnilor, o fi inuman ce spun,  dar nu vad de ce proștii, incompetenții,  oamenii care în general nu au reușit in viața ar trebui subventionati,  stimulați, împinși de la spate sa se înmulțească.

Care pula mea e logica? Sigur ca e dat dracului de atractiv sa fuți și sa primești bani, cum nu.

Bah da, ca sa citez din Filantropica ,  ” eu sponsorizez futaiuri? ”
Îmi place mai mult dictonul: “Râdem,  glumim, futem – plătim. ”

Trăim intr-o societate în care chestiile costa. Educație,  transport, aerul pe care îl respiram, apa de o bem. Faptul ca ne pisam. Tot!

În societatea asta unii merg pe gratis, ca pensionarii în autobuze. Și nu, nu am nimic cu asta daca-i pe criterii de merit.  Dar e pe criterii de handicap, în general.

Nu ma deranjează sa se plătească burse școlare pentru copiii fără posibilități materiale, care studiază, gen pe bune. Pentru ca cred ca nu ei pot fi responsabili pentru situația părinților lor, prin urmare – da, dacă statul își permite,  e  preferabil sa le acorde controlat o șansă  copiilor care nu o au.

Copiilor. Nu părinților. Părinții au avut șansa de a fi utili societății cat sa își poată permite sa își crească copiii.

Ar trebui sa fie invers. Educația costa. Și trebuie sa fie obligatorie pentru copii. Și accessul FACILITAT. Vrei sa faci copii? Ok, ai cu ce sa ii crești?  Bine, ia și baga.
Nu? Sugi pula. Au prezervative la colt,  laba,  sau s-a inventat sexul anal și oral.

Faci copii și îți mor de foame?
Statul tre’ sa pună mana și sa ii ajute începând de la primul. Da,da.

Gen,  sa ti-l ia, sa ti-l crească,  sa te oblige sa plătești pentru el din orice venit ai avea și sa te sterilizeze de bou/vaca ce ești. Îți trebuie mai mult timp sa muncești / sa înveți / sa te califici nu sa o arzi pe beneficii și sa mai torni încă alți copii. Mai da-i drumul și la munca.

Copilul te încurcă și mori cu el de foame. Te ajuta familia,  prietenii sau îți găsești pe unul/ una dispus /a sa te întrețină cu tot cu copil? Foarte bine,  you lucky bastard.
Dar nu ma pune pe mine om care nu te cunosc,  ca parte din stat, sa îți cresc copiii, ca nici măcar nu mi-ai supt-o o data, de control.

Ești o vaca fatatoare,  ai făcut copil cu unu,  ai un serviciu de cacat sau n-ai, iar Mucea te-a lăsat baltă?   Pai sa sugi pula,  asa e în vremurile astea cu independenta feminina.

În parte, Mucea e responsabil. El sa plătească,  ca el ti-a spart pizda. Nu tot poporul.
Aaaa, mori de foame în casa, dar ceri custodia copilului ca ești mamă și ca tatăl oricum muncește și nu are timp de copil,  iar apoi te plângi ca ești familie monoparentala,  victima a unui mariaj nereușit și ca sa îți dea statul alocație / ajutor,  ca nu te descurci?

Pai sa sugi pula și tu și statul și judecătorul ala care ti-a acordat custodia. Ca tu nu de copii ai nevoie. Ai nevoie sa muncești sa faci bani și sa crești copii când îți permiți s-o faci.

Pana atunci custodia trebuie acordata unuia care poate sa crească un copil. Ca e tac’so,  ca e altcineva din familie, gen i s-o face mila,  sau ceva și nu vrea sa crească copiii instrainati… Nu vrea nimeni? No problemo, ii ia statul, avem destui asistați social care pot deveni asistenți sociali pentru copiii aia, remunerați din banii tai și ai lu’ tac’so, da-da, cu poprire pe venit,  cu confiscări de proprietăți cu tot ce trebuie, ca doar nu faci copii și ii lași asa în eter.
Gen, dacă tot ești vaca și îți place sa crești copii pentru alocații,  poate poți sa mai ai grija încă de cinci sase,  în slujba statului, în condiții controlate,  luați de la alți agarici care nici de asta nu sunt în stare sau sunt ocupați cu altceva, gen, cu munca.

Ești falit și ratat? Se poate întâmpla, aia e, legea falimentului personal, dar nu te întreținem pe mălai sau mălai distilat doar pentru ca ai copii, iar copiii, se știe,  sunt viitorul. Mi se rupe pula de viitorul asta și copiii tai nu mi-i doresc, luat în nume personal.

Da, consider ca oamenii trebuie stimulați sa muncească, nu sa stea cu pula în sus.

Consider ca dacă ne numim civilizați trebuie sa acceptam faptul ca nu putem sa facem copii asa – ca vrea pula noastră,  fără nicio responsabilitate.

Pentru simplul motiv ca oamenii lăsați de izbeliște devin social indezirabili.

Altfel spus, pe mine ma deranjează faptul ca trebuie sa trăiesc intre copiii asistaților social.

Și nu, nu vorbesc de aia 5% pe care ii vezi la Televizor prezentați ca excepții imposibil de perceput, care sunt mai educați decât alții de condiții mult mai bune.

Nu. Vorbesc de aia 95% care se pisa în scări de bloc, dorm pe strada pisati pe ei, au ca principale îndeletniciri furtul, leneveala și scandalurile.

Și da,  cred ca sunt asa putini oameni de condiție modesta care reușesc sa treacă peste asta NU pentru ca e alocația prea mica. Nu.
Ca și Guran,  cred ca se întâmplă din cauza ca alocația o primesc părinții, nu copiii. Părinții aia care nu s-au descurcat în ze first place sa își facă management financiar cat sa își asigure prezentul,  dacă nu viitorul.

Ca sa va mai zic una de Zanzibar /Tanzania ( nu, n-am uitat ca trebuie sa scriu despre asta),  pana și aia și ma refer chiar la triburile de massai, s-au prins ca dacă torni copii asa în neștire ai sa mori de foame sau n-ai sa fii fericit si-o lasă încet încet mai slow asa. iar aia nu primesc o letcaie de la stat. Sunt pe pula lor.

Și da încasez alocație pentru copii, nici nu stiu exact cat. Și nu sunt ipocrit pentru asta și va spun sincer ca dacă sunt eligibil legal la orice chestie aplic pentru ea, ca sunt banii mei pe care mi-i iau înapoi, mai degrabă decât sa vi-i dau vouă sa ii beți.

Și v-o spune unu care a copilărit tot în vremea unei alocații la mișto, intr-o familie săracă după standardele de azi, sau normala de la țară,  după standardele de acum 25 de ani.

Nici nu m-a ajutat nici nu m-a încurcat, dar părinții ălora lipiți de săraci erau asa pentru un motiv foarte întemeiat. Și ei primeau alocația aia, foarte des pentru mai multi copii.  Dar nici pe ei nu prea i-a ajutat , însă  pe copiii patronilor de cârciumi cam da.  Serios.
De fapt hai sa fiu sincer, un pic – un pic m-a ajutat și pe mine ca tata mai vindea ceva  vin pe vremea aia. Altfel, consumul pe cap de locuitor era mai mic ca acum, ca tata nu tăia facturi. Vedeți cumva corelația banilor cu băut, vândut, muncit?

Unii dintre copiii ăștia s-au descurcat cumva întrucâtva și bravo lor.  Dar nu mulțumită alocatiei mari sau mici.

Tot ce pot sa spun despre alocație e ca e mai ineficienta decât amaratele alea de burse de studii sau merit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mai
mai
8 years ago

esti unul dintre putinii barbati care gandeste asa. am citit multe comentarii pe tema asta, mai mult pentru a testa “starea natiunii”. Aia cu copii caraiau nemultumiti ca “e putin, cum sa cresti un copil cu 84 de lei”, fapt care dovedeste inca o data ca principala sursa de venit pentru babuinii astia sunt pomenile sub orice forma, sub deviza “sa ni se dea, sa ni se faca”, nu conteaza de unde, nu conteaza daca meritam, nu conteaza ca altul munceste pt banii aia, nu conteaza ca e din munca altuia. si asa se mai duc dracu inca 2-3 generatii,… Read more »