Doar fraierii mai câștigă sub 3000 de lei în România

Parlamentul mai introduce o excepție – salariul minim în agricultură și industria alimentară – 3000 de lei. După salariul minim în construcții.

După ceva scutiri in IT – deși știu că sunt unele salarii in IT sub 3000 de lei.

Nu, nu cred că e de rău, dimpotrivă, cred că e foarte bine. Singurul lucru nemulțumitor ar fi că doar atâta se poate, dar asta e.

Ce vreau să spun e altceva. Dacă lucrezi în alt domeniu și câștigi mai puțin înseamnă că nu ai înțeles de ce e nevoie, ce se vrea și ce se sprijină în țara asta: IT, construcții, agricultură, alimentație. Baza.

Ești o asistentă medicală care câștigă la privat 1500 de lei pe lună și ți se pare că munca ta nu e apreciată corect? Chiar așa și e. Poate e dureros că trebuie să faci altceva, dar dacă vrei să rămâi în România, ori cauți un job mai bun in domeniul tău, ori te muți pe unul din domeniile unde munca îți este apreciată mai bine. Ar fi păcat să nu o faci . Mor oamenii netratati și neșpăguiți in spitale? Nu este problema ta, modelul mercantil al societății funcționează așa.

Toți avem pasiuni, unii dintre noi avem calificări lăsate demult în urmă, motivul e simplu , dacă nu ești exemplar la ce faci, munca ta să fie artă de-a dreptul, vei fi plătit la mișto. Uneori nici arta nu e apreciată, decât după moartea artistului și poate nu statui și aprecieri postume vânezi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 years ago

Alea de spala rufe cica scot 1200 euro…. asistenta posibil si mai bine.

https://newsweek.ro/sanatate/brancardier-salariu-de-7500-leiluna-net-spalatoreasa-5600-moasa-24000-la-spitalul-targu-jiu

In acelasi timp stiu personal pe cineva iesit de vreo 2-3 ani din scoala cu 4000 lei, java developer. Cica invata, ca la scoala nu prea…

Catalinx
Catalinx
2 years ago

La stat. La privat, nu.

Cica invata, ca la scoala nu prea…

Pai, până nu își știu meseria , ce vrei…

kd-
kd-
2 years ago

stii ca 3000 brut este 1774 net, da? 🙂 asta fara bonuri.
Macar sa compari valorile potrivite. Ca multi nu se uita la brut si la valoarea adaugata pe care o produce postul respectiv.
Pur si simplu cred ca s-au uitat unde sunt cele mai multe salarii minime in cartea de munca si au spus ok, tu si tu… ca esti cu risc ridicat (ca doar asta este si ideea din spatele efactura), ia mariti voi salariul minim sa luam mai multe taxe.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

stii ca 3000 brut este 1774 net, da? 🙂 asta fara bonuri. Da. Nu zic ca e mult si-s constient ca taxele pe munca-s mari. Zic ca apar multe “exceptii” de la salariul minim, un fel de salarii minime pe “breasla”. Nu e mare smecherie de la 2550 la 3000, dar ideea. Pur si simplu cred ca s-au uitat unde sunt cele mai multe salarii minime in cartea de munca si au spus ok, tu si tu… ca esti cu risc ridicat (ca doar asta este si ideea din spatele efactura), ia mariti voi salariul minim sa luam mai multe… Read more »

Adi
Adi
2 years ago

Aia cu asistenta medicala cu 1500 de lei pe luna e din alt film, probabil unul cu planete si sateliti naturali numiti Luna. Nu am acces la salariile din mediul privat, dar cineva din casa se ocupa de payroll processing (nu stiu cum se numeste in romana, ca e in cadrul departamentului de resurse umane) la un mare spital din oras si e plin de OZN-uri, asistente care trec de 10,000 de lei NET si medici care ajung la 30,000 NET si nu sunt exceptii, ci un procent destul de mare, gen 25%. Restul sunt un pic mai jos, dar… Read more »

Catalinx
Catalinx
2 years ago

In Bucuresti, o fi.
In Valcea la stat se plateste bine, presupun ca in spital fie el privat tot mai bine, dar la cabinete si la unele unitati gen azil de batrani ( de exemplu unul la mine in sat) asa merge.

Adi
Adi
2 years ago

Nu stiu daca la azil au asistenta sau infirmiera, e o diferenta foarte mare de calificare si salariu. Nu stiu ce cabinete sunt pe-acolo, daca sunt platiti de CNAS atunci salariile sunt maricele.

Catalinx
Catalinx
2 years ago

Sunt asistente calificate, cu scoala, areditare si tot ce mai au – ce scrie in fisa postului nu stiu, dar sunt asistente ca-s obligate sa aiba asistente. Iar la azile fac si munci de asistenta si de infirmiera ++.

Nu stiu ce cabinete sunt pe-acolo, daca sunt platiti de CNAS atunci salariile sunt maricele.

Nu vorbesc de alea, stiu ca asistentele din sistemul de stat au salarii mai bune.

Alifie
Alifie
2 years ago

Cunosc doua asistente pe la noi prin sat, una da cu sapa pe la Synevo alta pe la alt la borator de analize. Tot 1.500~1.600 net, si chiar nu inteleg de ce accepta sa ramana pe plantatie. In constructii 3.000 de lei brut inseamna 2.362 lei net, ca sunt niste facilitati fiscale, da’ cam numa’ pielea pulii sta pe banii aia, ca daca are ceva in cap sau ii mai indemanatic, poate sa sara de 4000 ~ 5000 lei net. Oricum, la cum se misca preturile, 1500 de lei nu cred ca au cum sa mai ajunga de mare lucru… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Pe mine ma distrează cum lumea fără să știe mare lucru are păreri. Știu ei ca au asistentele peste 10000Lei. Când îi întrebi dacă știu ce face aia de banii aia se rupe filmul. Cat de jos e sistemul? Pai asistent de sală de operație la spital privat 2000 de lei+ bonuri de masă+transport gratuit ca spitalul e pe coclauri in afara orașului. Si face tot de la pregatire sală până la dat chirurgului instrumente la mâna. Asistent de secție cardiologie spital județean tor sală de operație 7000 de lei. Experiența peste 20 de ani, pregătirea prelevare transplant, pregătire tot… Read more »

Dan
Dan
2 years ago

> stii ca 3000 brut este 1774 net, da? eu nu inteleg de ce mai vehiculam salarii la brut. De ce ne-ar interesa cat e salariul brut? Mai degraba ne baga in ceata. > iar in SUA vorb deja de liga campionilor cu peste 200k pe an și full benefits including dental. stai putin men. In SUA vorbim de 5-6 ani de scoala obligatorie in SUA care costa o caruta de bani. Si ce inseamna **full** benefits? Pai toate companiile decente iti ofera asigurare medicala, de viata si dentara aproape moca. Iar 200k pe an sunt probabil cu schimburi de… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
2 years ago

Fix ce am spus orima dată. Lumea a auzit ceva si știu ei cum sta treaba. Acelasi asistent de la clinca de cardiologie are 22 de ture. Intra dimineata la sapte si iese sera la sase. Rezulata ca baga 11 ore pe rura de zi si 13 pe cea de noapte, pondera fiind doua treimi zi si o treime noapte. Adica ajung pe la 65 de ore fără overtime. In Romania ca de altfel in toată Europa e criză de personal medical, altfel in sala de operație ar intra personal doar cu studii superioare adică colegiu care e patru ani.… Read more »