Virgin – numai Dorei

După cum bănuiam, după ce ”au terminat ăia de săpat după internet, la mine n-a mai mers, au găurit țeava și-a curs tot. Am sunat la Vărgin – ăia tot i-au tras că ” e de la mine” și n-ai cu cine vorbi, tot ce-am putut face a fost să chem un inginer, cel mai repede peste două zile. Bă, dar voiam să vorbesc cu ei să le explic, că altfel ăla vine și nu poate să facă nimic efectiv. Efectiv, nu se poate. Nu există ”suport clienți”, nici măcar roboți din ăia umani, care îți recită să verifici că ai routerul în priză, că e cablul conectat. Au doar din ăia software, care au procedură. Nu merge procedura – sugi pula.

***

04.05.2022 – 23: 21 ora Zulu – mă gândeam că o să vină inginerul și o să se uite ca și mine, că doar n-o să spargă el trotuarul din nou. Voiam să le spun deja la telefon, pe mail, cuiva, care-i treaba. Imposibil. Trăiesc într-o lume în care nu vreau să trăiesc și devine laitmotiv – mai scriu eu pe temă în curând, aproape sigur. Nu, nu vreau să mă sinucid, vreau să-mi iau un motor diesel mai mare și s-o distrug. Mă gândesc uneori că poate n-ar fi rele câteva nucleare, măcar un starter pack, s-o luăm de la capăt poate în altfel. E vorba de treaba aia că oamenii sunt ”prea scumpi” deși salariile sunt în găleată, să-i înlocuim cu roboți mai ieftini, că n-are cum să fie rău…

Așa că am mai cumpărat 80 de giga de la Giffgaff, sa lucrăm și noi cumva, ce să faci. Ziua și 10 GB. După două zile a venit ăla, s-a uitat și a constatat că probabil au săpat ăia în fibră – Sherlock Holmes era englez, se știe.

Acuma mă gândesc că Elon Musk știa el ceva când s-a mutat în spațiu. Probabil voia să scape lumea de Dorei, sper că nu s-apucă romulanii angajați pe la SpaceX, NASA și pe unde or mai fi , să sape șanțuri printre sateliți prea curând, că am belit pula.

E amuzant când vine StarLinkul într-o zi – nu, încă nu l-am comandat, am făcut doar o probă, dar o problemă din fața porții dintr-un oraș durează până la pulivară.

Care ai să-mi împrumuți și mie o găleată de internet până mâine?

***

06.05.2022 A venit inginerul, a măsurat, a tăiat cablul meu la limita proprietății și a măsurat din nou, s-a uitat la mine deștept și mi-a spus că ăia de la City Fiber probabil au tăiat cablul lor și că trebuie să tragă altul.

Sherlock Holmes cred că era englez, inteligență pură și-alta nu.

I-am atras atenția că n-o să poată trage niciun cablu, că probabil tubul prin care trece cablul e zdrobit, dar a zis că nu știu eu, imediat se rezolvă, vine altă echipă. Și a plecat, ca un doctor House al internetului ce era. Pusese diagnosticul, problema era ca și rezolvată, trebuiau să vină doar niște trepăduși să facă treaba. Eu vedeam treaba asta continuând cel puțin până săptămâna viitoare, dar se vede treaba că nici eu nu sunt prea competent în a estima lucrurile ăstea.

A venit echipa, au băgat șarpele să tragă cablu nou și ”hopaaa, e înfundat, nu merge.”

-Bă, de dă-mă dracu’, ce surpiză!

– Nu, de fapt nu e nicio surpriză era cam de așteptat, dacă au săpat, p-aici.

-Vă spun , Sherlock Holmes era englez. Păi dacă era de așteptat, unde vă e excavatorul , cutterul și pickhamerul, săpați așa prin asfalt cu mâinile goale?

-Nu, că nu noi. Vine altă echipă.

-Desigur că alta. Când?

-Pai facem o solicitare de urgență, mâine, cel mai târziu luni sunt aici.

-Aha, deci luni.

Mai stau ei vreo 2 ore în dubă și pleacă. După ei vine altul care dă cu spray pe unde să taie.

***

Vineri 07.05 vine altă echipă cu o dubă. Că ei vor sa traga cablu și n-au pe unde. Alții. No shit, Sherlock. Numa’ genii în țara asta, românii mi se par academicieni pe lângă ei, mai puțin românii care au tăiat cablul ăla pușcat în primul rând bineînțeles. Ăia-s dorei.

Că cineva trebuia să fi săpat înaintea lor, că ei nu știu decât să tragă cabluri ei nu bagă cu sapa, că ei sunt calificați pe altceva.

-Păi așa, și care e problema?

-Păi problema e că n-au venit ăia să sape.

Evident, lol. Presupun că țara asta rămâne fără sclavi sau ceva. Unde am mai văzut eu problema asta cu deficit de forță de muncă pe activitate fizică, slab calificată și prost plătită, cum ar fi în construcții…

-Păi și când vin? întreb eu idiot.

-Nu știm, aia trebuie să verifici tu.

***

Verific și mi se spune să am răbdare că mai e până la sfărșitul lu… ăsta zilei. Am și nimic.

Înseamnă că luni… Nu. Primesc SMS că vin sâmbătă, să fiu acasă – zici că-mi sapă în sufragerie. OK. Eu sunt, ei nu vin. Deci luni. Luni pula. Sun să îi intreb din nou. Îi dau telefonul soției că eu intru într-o ședință până confirmă ei ceva.

Cică ho bă, că nu e grabă , de fapt nu au oameni pe 26 mai vine cineva.

-Până atunci?

-Până atunci muie, ce internetul nu e ca aerul sau ca apa, ce e cu atâta agitație.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Si mai platesti internetul luna asta? :)))) La modul serios, se simt si ei barem sa anuleze factura, asa, ca gest?

hiqued
hiqued
1 year ago

Asa, nu ca sa pun paie pe foc, dar ceva redundanta? Macar o galeata de cirese la vecini cand mai vii de acasa si cu 2 AP-uri ajungeai la tine acasa 🙂

Eu ci tigarile, bautura si internetul nu ma joc, am rezerve 🙂

Webby
Webby
1 year ago

Acel moment când emigrezi într-o țară cu apa caldă, și dai fix de Doreii pe care ai crezut că i-ai lăsat acasă.

Florin
Florin
1 year ago

De asta mi-am luat si eu, abonament cu net nelimitat pe telefon. Desi locuiesc in Romania.

Florin
Florin
1 year ago

@Catalin: Muistii astia au ceva prin contracte “nelimitat in conditii de utilizare rezonabila”. In practica, mi se pare ca au o limita de 50 de GB(limita rezonabila) la viteze de 4g, apoi limitata(nu stiu exact la cat). A fost totusi util, pentru ca au mai fost cateva pene de curent in ultimii 2 ani, si nu a trebuit sa merg la birou. La partea de acoperire, in zona in care stau, e ok. Probleme de semnal am avut doar in niste apartamente comuniste cu suficienta armatura cat pentru o cusca Faraday. Si prin niste locuri mai uitate de lume, dar… Read more »

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Stiu ca au, ca la fel e peste tot. Astia de la care cumpar eu vand 80GB cu 20 de lire ( eu sunt pe prepay, ca nu imi place sa ma oblig la chestii si pe urma sa descopar nasoale din care nu pot iesi). Daca vreau “always on” – nelimitat, ala e 25 de lire, dar de la 80 GB in sus imi limiteaza banda la 384kbps. Practic platesc 5 lire in plus pentru net nelimitat de 384kbps. Nu e mult, dar nici nu imi sunt de ajuns astia. Asa ca mai am cartele, am cumparat un modem… Read more »

Adi
Adi
1 year ago

Cum lucram 2 oameni de acasa, eu si frate-meu, avem 3 linii de internet de la 3 furnizori diferiti. 1 pe cablu TV, 1 pe fibra, 1 pe GSM. Routerul are doar 2 intrari balansate, dar nu a fost inca nevoie de mai multe, adica nu au picat 2 simultan ca sa cuplam al treilea.

La noi nu era Dorel, era ploaia: uneori cand ploua intra apa sau umezeala in cutia astora cu fibra si are mici intreruperi. Nu e o problema pentru dat pe net, dar e o mare problema cand ai 2 conferinte pe Teams.

n0p
n0p
1 year ago

coane, stai in Reading?

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Tu mi-ai tăiat cablul ?