Economia zilele ăstea: Nașpa când nu mai e nimeni foarte prost

În afară de mine.

Știi cum e când ești deștept și te prinzi că îți topește inflația banii și vrei să-i dosești repede în ceva mai quantificabil și mai stabil decât banii în sine ? Nu, nu crypto. Descoperi că ești prost și e momentul cel mai bun să fii futut și pe partea aia.

E ca pula, că te trezești în aceeași baltă. Am zis că la inflația asta să cumpăr acțiuni, ce dracu – și nu , nu la companii dubioase , nu la păcănelele bursei ( am și la alea ceva, dar doar de gust), ci la companii consacrate, care plătesc dividende, au în spate grămada de active, etc. Cum cumpăr io, cum scad, zici că-s regele Midas, dar pe invers. De ce să nu pierd 20% pe inflație când pot să pierd 20%+5-10% pe devalorizarea dividendelor. Asta înseamnă să fii mafiot.

Nu sunt fanul bursei, nu investesc să joc, ci ca plan de acumulare. Dar momentan o să mă opresc înainte de a fi început bine. O să mă duc pe ceva mai palpabil, unul din bunurile supuse inflației. Nu știu ce, o să văd eu.

Mai sunt ăia care au bani și cumpără proprietăți. Parcă văd și acolo cum o ia la vale, numai maine nu-i septembrie… Parcă vad.

Într-o singură situație e ”normal” așa ceva. Când sunt prea mulți bani și brusc

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
1 year ago

Aparent dividend aristocrats ar fi companiile unde ar merge investit pe termen lung. Desi, in urma testelor pe care le facut(numai cu cateva actiuni), performanta este de -10%(peste nivelul mediu al inflatiei mondiale).

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Nu știu boss, am cumpărat anul trecut loc de parcare cu priză de incarcare in subsol de bloc cu 10k. Am vândut la 11 luni cu 20K. Partea interesantă? Blocul e în construcție deci practic e promisiune de vânzare sau cum naiba îi spune și am dat din mână 2k. Nu cred că o sa mai fac așa afacerere vre-o dată și se pare că lumea mai are bani

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@Doru: poți cumpăra doar garaje, fără apartamente ? 😀

Doru Vlad
Doru Vlad
1 year ago

Ai fi surprins dar da se poate face foarte ușor devreme ce dezvoltatorul vinde locurile individual si capacitatea de parcare e de două ori si jumătate față de numărul de apartamente din bloc. Șpilul e că unele sunt pe la -3 si majoritatea (de fapt fură doar 10) nu au curent trifazic la 11K că să poți încărca rapid mașina. Altfel niciodată nu am mai făcut astfel de afacere și cum am mai spus cam a văzut nașul puța finului! Că și pierdere a mea celălalt loc de parcare poate încărca mașina la 10A deci priză obișnuită, cum fav asta… Read more »

Buruc
Buruc
1 year ago

Sunt in aceeasi situatie cu cash si sume mari, nu vad nimic in care sa i bag decat baloane de sapun. Ma oftic ca pierd cu inflatia 10% pe an cel putin anul asta s ar putea sa sara … Am in ce sa mi toc banii fara sa ma arunc la chestii pe care nu le inteleg (Tocmai mi a zis un prieten ca a pierdut 18k eur din prabusiri de actiuni/cripto)

Buruc
Buruc
1 year ago

Am mai auzit cu promisiunile de vanzare ca s au facut bani insa cred ca am pierdut trenul. Pare deja prea tarziu pt asta, cine e in proiect acum nu se stie cand si daca mai termina avand in vedere ce yrmeaza – in ro cel putin robor crescut cu 1% intr o luna.

Mad
Mad
1 year ago

M-am gandit la WW2 si ce a mers atunci.
Aur. Argint.
Dar e o problema depozitarea.
Si minereuri prin Africa(actiuni).
Ar mai fii otelul, cimentul( cand s-o termina razboiul)

Mad
Mad
1 year ago

Da.
Intotdeauna un metal pretios a fost moneda de schimb. Adica multi si-au salvat vietile, la propriu, cu astea.
Uita-te cat a crescut uncia de aur si argintul.

Si dupa razboi vine reconstructia( otel, ciment)
Iar pe timp de molima, de razboi, merg si farmaceuticele.

In Africa sunt minereuri rare, mine de diamant etc.

Pe termen mediu si lung cred ca si apa va deveni o problema( deci probabil cei din domeniu vor fii atragatori)
Asta daca nu colonizam dracului inca o planeta ( ca asta nu mai ajunge).