Cu agricultura din UK mor de foame /2022

Ați auzit și voi că e criza alimentară, acuma cu războiul și am zis că gata, anul ăsta îmi fac de cap, pun legume in curte, că de aia plătesc casa la bancă…

Am pus, da…

Am pus eu câteva răsaduri ( și cam târziu ce e drept și cam așa arătau la jumătatea lui iunie ) .

Bine, n-am avut nici spatiu, mai trebuie să jumol niste pomi din ăștia ornamental care sunt buni doar să îți bați copiii cu ei . Genul ăstuia, care nu face și el o prună s-o bagi la țuică, numa ghimpi.

Pentru la anul. Scuze.

Am pus prin ceva strat, in ghivece, folosesc tehnologiile ăstora după UK cu cultivat in sac cu vrajeli.

Asta nu e agricultură e futere.

Între timp, care timp, acum o lună vreau să zic, legumele in România la ai mei.

Sper să nu invadeze rușii România, că pe baza agriculturii de aici sunt futut. Altfel, rămâne tot pe ce se face acăsică. Trebuie sa montez sistemul de irigat până plecăm în vacanță altfel se alege praful, că nici ploaia in UK ( unde sunt eu) nu mai e ca in filme, vara.

Până la succese mai mari ,tot cu pachete, tot cu dulapul de bunătăți adus din sărăcie ne gospodărim. Noroc că am cumpărat dulap încăpător.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cma
cma
1 year ago

Alea de pe raftul 4, de jos in sus, sunt vinete? Daca da, cum sunt preparate pentru pastrare?
Recunosc ca sunt mai afon la treburi din aste si nici nu am cautat pe google inainte sa intreb. 😀

Mad
Mad
1 year ago

Si pe mine ma intereseaza vinetele coapte la borcan. Si la ce temp le pastrezi?
Mai sigur cu ce-i de acasa decat asa https://ziarulromanesc.net/stiri-uk/invazie-sobolani-londra-sainsburys/

Auzi da’ ai tai cum stau cu apa? Ca mama-mi zise ca le-a cam secat fantana(au panza freatica la 5-8 m) iar prin ziare am vazut ca pe NE tarii baga program de apa

Mad
Mad
1 year ago

Nu mi-e clar :). Deci vinetele coapte se pun in borcan si borcanele se fierb deschise? Apoi se pun capacele? Ca io vazui pe net altfel; ca se inchid cu capace si se pun la fiert in apa. Nu ma pricep la asta cu grindina dar parca ceva nu e bine. Erau niste fermieri prin Moldova de care scria ca i-au impiedicat pe aia sa traga cu rachete. Si-or fi dat seama ca nu mai ploua din cauza asta?! Interesant asta https://m.adevarul.ro/locale/iasi/vacile-incalzirea-globala-principalele-surse-duc-fenomene-meteo-extreme-nu-evoluam-deloc-1_62b062a65163ec4271cb4489/index.html “Între gazele cu efect de seră se regăsesc apa, dioxidul de carbon, metanul şi protoxidul de azot…Apa este… Read more »

Adi
Adi
1 year ago

Vinete face maica-mea in 2 moduri:
– fiert in borcan fara capac, pus capacul cand e fierbinte, cand se racesc face vid partial. Daca pui capacele cand le fierbi risti sa iti sara in tavan
– pus la congelator in pungi de plastic, cate 500g-1kg. Ea prefera asa, nu stiu de ce, eu mananc tot ce gasesc pe la ea prin congelator sau prin beci, ca am acces liber si nu mi-e lene sa ma duc pe la ea din cand in cand pentru aprovizionare (si are un congelator in beci cu vinete, visine congelate, etc)

Catalinx
Catalinx
1 year ago

borcanele se fierb deschise? Apoi se pun capacele? Preferabil. e vorba sa nu strangi capacul, de forma poti sa il pui. Motivul e ca daca strangi capacele cu continutul rece si aerul dinauntru va fi rece, plus ca la fierbere se emana vapori care face sa ai aer/ presiune in borcan. Pe langa ca poate crapa, e faza ca se conserva mai bine in vacuum. daca pui capacul continutului fierbinte, la racire, presiunea scade si se formeaza un mic vid acolo. parca ceva nu e bine. Erau niste fermieri prin Moldova de care scria ca i-au impiedicat pe aia sa… Read more »