O masă cu scaune

Am cumparat anul trecut in septembrie o masa si niste scaune de exterior ca imi trebuiau pentru un gratar. Voiam rotunda, ca imi plac mesele rotunde, chit ca in casa nu sunt musai practice.

E de 6 persoane ( diametru 120cm ) , este pliabila, la fel si scaunele , la prima vedere sunt ce trebuie.

Au venit, am montat-o relativ usor. Am folosit-o o data si am mutat-o in conservator ca a venit iarna brutal. Si scaunele. Asta primavara le-am scos afară. Mie imi place mobila de exterior de fier, ca e durabilă, dar nu imi place ca eu n-am fizic sa car, mut, pliez obiecte metalice grele. Si iti mai pica si pe picioare, nu vreau sa umblu in bocanci de santier prin curte. Si nici nu se simte așa bine ca lemnul. Revin cu privire la asta.

Pai atunci ce îmi place?

Îmi place că dacă dau cu mouse-ul în masă nu se rupe un picior. Așa ca ăsta…

Pe care l-am pus în ghips cu șuruburi cleme alte șuruburi și lipici. Ține până la sfărșitul pământului . Sper să nu se rupă celălalt.

Măcar scunele sunt ușoare, te simți bine pe ele, lux. Cu excepția cazului când s-a așezat o persoană de 70 de kile pe unul mai brutal și s-a rupt o stinghie. Probabil trebuie să cumpăr niște perne, nu pentru ca să îți stea curul mai comod, ci pentru o distribuție mai echilibrată a greutății, că ăia care au făcut scaunul n-au probleme din astea de proiectare, gen dacă poți să stai pe ele în siguranță.

Nu-i bai, clemă , șuruburi, lipici – e ca nou.

Dar lemnul, lemnul se simte extraordinar față de metal, Când zic extraordinar vreau să zic că am simțit al dracului de intens când dorind să iau ceva de pe masă cu stil am pivotat arătătorul pe masă și mi-a intrat o așchie vreun centimetru în carnea de sub unghii. A intrat că, aia e , după câteva luni afară au început să mai apară niște așchii – știi, așa e lemnul care nu e lăcuit cum trebuie.

Trebuia să o fi făcut eu. Acuma trebuie să o demolez și s-o dau la țiga… Stai, că aici e cu centre de reciclat, cu ălea.

Îmi și pare rău că așa ea e frumoasă, dar asta e – din septembrie alta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
n0p
n0p
1 year ago

masa saraca a zis ca pliabila nu e destul, si trebuie sa fie si dezmembrabila.
Ea a facut primul pas.

in alta ordine de idei, din poza lemnul ala arata a fi mancat.
ah, si sper ca lipiciul ala tine 🙂

hiqued
hiqued
1 year ago

Hai, fii sincer, tu nu stii sa o pliezi si ti-ai folosit forta 🙂 Hai sa-ti dau o idee buna ca sa nu ma injuri pentru ironii: 1. Blat de masa rotund sau patrat sau dreptunghiular marca TOPALIT (https://www.topalit.at/en/products/tabletops-decors/). 2. Suport de care vrei tu, eu nu suport (ha ha) sa dau cu picioarele in alte picioare (I’m on fire) asa ca am unul singur central. Are 8 ani de stat in soare si praf (ploaie mai putin desi e impermeabila) si rezista la UV, culorile nu s-au schimbat (mda, exista si culori, si imitatie de lemn, si design). La… Read more »

Stropic
Stropic
1 year ago

Eu recomand sa nu fie pliabila.

Mecanismul ala de pliabila o face mai fragila.

De ce o bagi in casa iarna? Adica, e de exterior, nu pateste nimic de la apa/zapada chiar daca e de lemn. Isi revine daca o dai cu ceva primavara.

Stropic
Stropic
1 year ago

Pai, stii cum e, si cu sufletul in rai.

Dar cand e un moment in care nu stai absolut deloc in gradina? Nici pentru o tigara, cafea, ceai, tuica fiarta bla bla bla.

Poate ar fi o idee o masa permanenta si un incalzitor din ala cum s-o numi – de ala de pe la terase. Vine si incalzirea globala.

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Dar cand e un moment in care nu stai absolut deloc in gradina? Nici pentru o tigara, cafea, ceai, tuica fiarta bla bla bla. De exemplu acum e un moment, ca e prea cald si bate un vant FIERBINTE de fac cancer daca stau afara. Iar iarna eu nu-mi beau cafeaua in frig si lapovita ( de fumat nu fumam niciunul din casa). Daca e, cel mult in conservator. Poate ar fi o idee o masa permanenta si un incalzitor din ala cum s-o numi – de ala de pe la terase. Ba, sincer, da, ar fi o idee un… Read more »