Work from home in reverse

Fără îndoială că se produc corecții la  joburi, după pandemie. Mai multe joburi  hibride, o parte din joburile WFH se întorc la birou dar astea nu sunt știri .

Știrile sunt acolo unde se votează democratic și se cere părerea echipei.

Într-o companie elvețiană, că aia sunt cu democrația, o echipă de 32 de oameni au votat cum ar vrea să se revină la muncă.

Doi oameni vor că acuma 100% WFH.

8 vor 1 zi pe săptămână, 13 vor două, restul vor 3 și 4 , nimeni nu vrea 5.

Cercetarea a luat în considerare și ce zile ar vrea să vină la birou. Asta e mai interesantă.

Cei mai mulți vor marți și miercuri. Următoarea cea mai favorită zi e joi, pe urmă luni la mare diferență, iar vineri e cenușăreasa.

După cum a observat soția, că e statistica ei, toată lumea vrea weekend prelungit.

Și pentru că asta e dispoziția generala s-a discutat să se alinieze mai precis în septembrie când ies din starea de vacanță .

Anyway. Viața e mereu complexa și are multe aspecte. Și, poate că pe bună dreptate, nu tuturor li se potrivește munca de acasă și fiecare are motivele lui să vrea la birou, însă ce e clar pentru mine e că aproape nimeni nu mai vrea 5/7 la birou. Că e din motive de salarii prea mici care nu merită efortul depus, că e pentru că ne-am emancipat, că e din lene – cert e că nimeni nu prea mai cea 5/7, ceea ce înseamnă că invariabil săptămâna de muncă se va scurta din nou și dorințele vor deveni drepturi.

Nu cred că vor scădea nici salariile din cauza asta, dar e foarte probabil să scadă ce poți cumpăra cu ele, că lăsând la o parte hackurile personale sau specula de breaslă, indiferent ce scrie pe fluturașul de salariu suntem limitați de suma bunurilor și serviciilor produse.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
1 year ago

Foarte fain ați amenajat birourile.
Unul lângă altul.

Si da, asa este… Nimeni nu mai are chef de muncă. 😉
Toți vor sa muncească cât mai puțin și sa se bucure cât mai mult de viață.

ipo
ipo
1 year ago

Nu știu alții cum se descurcă, dar mie îmi ia o oră să ajung cu mașina la birou. Plus alta la întoarcere. Plus nervi în trafic, plus benzină. Îmi dă cu minus.

ipo
ipo
1 year ago

Pentru că locuiesc în București, din Panduri în Băneasa ăla e ETA. Așa că mă feresc de munca la birou ca dracu de tămâie.

Adi
Adi
1 year ago

In Bucuresti, 17 km pana la birou ii fac in peste 1 ora, cu maxime de peste 2 ore, cu masina, cam tot o ora cu metrourile (schimb 3 bucati si un autobuz), deja fac 40-45 de minute cu motocicleta si cam 1 ora cu bicicleta. Asta per sens, ziua, seara fac 20 de minute cu motocicleta. Oricum o iau, imi da cu rest, asa ca lucrez aproape exclusiv de acasa, evident.

In plus mancarea la birou e jalnica, iar din departamentul meu 3% suntem in Bucuresti, adica fix 3 oameni. La ce sa pierd vremea pe drumuri?

Ionel
Ionel
1 year ago

Aia care vor in birou aus joburi de maimuta si le tremura bucile ca isi pierd jobul, penrtu ca prezenta, barfa si calaritul masinilor de cafea este partea esentiala a jobului. Am vesti proaste pentru ei, vine criza si cu toate prezenta lor vor incepe sa chitaiei si sara pe loc.

Stropic
Stropic
1 year ago

Iti dai seama ce rau e la ei acasa daca atatia vor la birou? :)))

Da-le timp. Au uitat probabil cum e cu transportul, cu plecatul devreme etc.

Plus ca probabil o sa fie ideea de “daca tot venim sa venim toti in aceleasi zile” si atunci sa vezi scandal, ala nu poate, ala are curier, ala pleaca in weekend etc.

La anul sondajul o sa fie macar 50/50 pt wfh.

Bine, daca ii mai intreaba careva :))

Catalinx
Catalinx
1 year ago

@Ionel: Din observatiile mele rationamentul nu se sustine. Unii dintre ei da, altii nu, nu e o corelatie puternica aici. Da, era o credinta generalizata in trecut, insa odata incercat modelul WFH pana si o parte din oamenii care l-au cerut/ dorit si-au mai schimbat parerea.

@Stropic: M-a incercat acest inceput de replica, dar cei mai multi dintre ei locuiesc in Elvetia iar compania este una din Fortune500.
Nu stiu ce o sa fie la anul, pe mine ma surprinde usor anul asta.

0040
0040
1 year ago

Atat la vechea plantatie cat si la actuala, singurii care “parca s-ar intoarce” la birou sunt sarakii care nu au mai multe camere/spatiu la domiciliu. Mai ales aia cu copchii mici de zbiara prin background la sedinte…si unul cica vrea sa vina ca nu-l lasa sotia sa fumeze in casa… si ii e lene sa iasa pe scara, ca n-are balcon :)) Sarakie csf…