UK: Pare că am stricat piața în 2021

Mi-a arătat soția ceva anunț la o casă de vânzare prin vecini și am ajuns la concluzia asta, lol. O casa cu 3 beds, cu un teren mai mic și semidetașată, nu detașată, se pusese în vânzare. Prețul listat însă suspect de mic – 350k lire, iar ce era important casa era în condiție bună, locuibilă.

M-am gândit că or fi scăzut prețurile în zonă acuma că e criză și cine știe, nu mi-am pus mari probleme. Pe urma mi-a arătat soția că la câteva zile de la prima listare au relistat ăia casa la 400k și e deja sold STC – adică au acceptat o ofertă la ea. Care ofertă probabil e la noua sumă sau mai mare, o să vedem în 6 luni , probabil.

Acuma treaba e că pe strada aia se vând case oarecum rar, anul ăsta un pic mai des parcă, dar nu cine știe ce. Majoritatea stau cu zecile de ani în casele cumpărate. Dacă faci o evaluare în ultimii ani în zonă e casa pe care am cumpărat-o noi la un preț oarecum mic ( că noi suntem zgârciți, lol ). Ce nu e foarte clar în statisticile ălea e că noi am cumpărat o casă în condiție absolut de nelocuit – asta nu se vede în poze, se vede doar că nu e în condiția cea mai bună, dar oficial casa era perfect locuibilă, dacă erai boschetar sau britanic.

Mi se pare amuzant să văd cum fac oamenii prețul la case și faptul că vine unul ca mine și trage de preț în jos nu dă cu cardul ca handicapatul are efecte pe termen mediu asupra prețurilor din jur. Acuma, pentru ce contează eu nu cred că casa pe care am cumpărat-o eu valora măcar cât am plătit pe ea, sau că aceea despre care vorbesc face 400k, dar judecând la cum arată restul caselor din oraș și la zone și ce mai e, nu mă întreabă nimeni pe mine ce părere am ca referință, doar cât am plătit. Și cât ar plăti alții.

Iar dacă inițial i-am păcălit pe fraieri, cu prețul plătit de mine la o casă din jur, presupun că s-au repliat destul de repede când i-au năvălit ofertele.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
1 year ago

Ce inseamnă semidetașată ?

0040
0040
1 year ago

aka duplex?

Catalinx
Catalinx
1 year ago

Da. Soția zice că nu am înțeles eu. Era terasată, adică triplex.