Când crezi că știi, dar mă-ta e proastă

Citesc treaba asta pe Facebook .

Atâta că greșește cam la toate capitolele. Aia care au plecat acum 20 de ani din România nu sunt deloc supărați pe viață, le pasă foarte puțin de ce se întâmplă în România.

Aur are o cotă mare in diaspora din mai multe motive.

1) Cota aia e în deosebi la oameni afectați de xenofobia altora, care cum va vor și ei răzbunarea lor, să simtă că cineva le reprezintă naționalismul.

2) Nici căpșunarii nu sunt toți academicieni și rezonează la populisme simple. Iar pentru asta ăștia alde Caramitru au un pic de vină, că pe lângă educație ne mai lipsește și un pic de cultură.

3) Restul partidelor s-au dovedit deja a-și băga pula in electoratul lor.

Salariile alea sunt de regulă fie umflate, fie ilustrează cireașa de pe tortul fiecărei profesii. 90% din fiecare profesie enumerată câștigă sub.

Fie sume câștigate la negru. Vezi aia cu electricieni cu intervenții și femeia de serviciu.

Comparate cu sume câștigate pe contracte de muncă standard. Cunosc mai multe persoane care muncesc în agricultură ( muncă cea mai de jos ) in Italia și respectiv Germania. Cu ore suplimentare, că așa e in agricultură, și fără a le include pe acelea în pontajele oficiale, că se mai evită și pe la alții taxele, ajung toți la peste 3000 de euro net pe lună. Unii 5000.

In 2014 eu câștigam cu tot cu prime , bonusuri și ce mai băgam pe deconturi, cum se bagă cinstit, furat cu acte , undeva la 2500 de euro net pe lună. Văru care se angajase electrician in Germania , avea tot la fel. Eu locuiam în București. S-au mai schimbat lucrurile pentru mine in foarte bine, dar ghici de ce, că eu nu prea mai lucrez prin România sau pentru români, indiferent pe unde locuiesc.

Partea proastă e că nimeni nu înțelege nimic. Da, cei care au plecat de 10-20 de ani au plecat cu niște frustrări; unii s-au vindecat de ele, alții nu. Dar frustrările celor care n-au scăpat de ele nu sunt de tipul “ce puțin câștig eu aici pat Spania și ce bine e în România, pentru ăștia de au rămas . “. Sunt de alte tipuri , oameni care au s-au rupt de prieteni și de familii să le fie mai bine și unora și altora și văd acum Caramitrii care ii fac țapi ispășitori politic pentru incapacitatea statului de a oferi ceva mai bun.

Că e ușor să concluzionezi că “toți o ducem bine” cu țâța statului în gură, dar alții doar plătesc banii ăia, iar de primit iau muie, indifere că sunt diasporeni sau rezidenți.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
1 year ago

O prefer pe aia cu Dragnea si taximetristii.

Stropic
Stropic
1 year ago

Nu stiu, nu e asa absurd ce zice el. Partea de frustrare, adica, ca la AUR nu ma bag. Doar ca nu se aplica decat la anumite categorii din diaspora. La cei care au plecat ori pe santier ca salahori, ori ca ingrijitoare de batrani/copii. Si sunt destui, nu 3 oameni. In domeniile astea, salariile nu prea au crescut – din multe motive, dar mai ales imigranti din tari mai sarace bla bla etc dispusi sa lucreze ieftin. Astfel ca practic, salariile in italia in domeniile astea sunt cam aceleasi din anii 90. Pe cand salariile din Romania chiar au… Read more »

0040
0040
1 year ago

Un neam da cu carpa, sterge praf face curat prin case prin Italia. 15 euro pe ora ia, in mana. Cateodata primeste mai mult si depinde si cate ore baga. Am intrebat-o daca vrea sa revina in Ro, ca au mai crescut salariile, raspunsul a fost ceva de genul, “la pensie”. Si nu stiu unde in Ro iei cam 2000+ euro stergand praf si facand curat. In Ro cica ala e salariu de profesor universitar ( https://www.edupedu.ro/ce-salarii-de-baza-vor-primi-profesorii-pe-fiecare-functie-si-grad-didactic-daca-guvernul-aproba-cresterile-amanate-in-ultimii-2-ani-de-la-1-ianuarie-2022/ )

Stropic
Stropic
1 year ago

@Catalinx: cum am mai zis, nu se aplica la “multi, foarte multi” cum zice nenea asta. deci da, exagereaza numeric. e o categorie aparte, nu toata diaspora. plus, si daca ii validez premisa ca sunt frustrat ca se castiga mai bine in tara, nu vad de ce as vota cu aur, adica de unde si pana unde. Si partea asta nu o explica, habar nu am cum e asta cauza efect. Dar e o categorie marisoara de oameni care au plecat pe meseriile astea de care zic. Ca aia gaseai atunci. Care da, erau platite de 3 ori mai mult… Read more »