INNSiDE – un hotel de 4 stele cinstit

Mai merg eu pe la hoteluri de 5 stele dar nu musai asta caut de la un hotel. De fapt, apreciez mai tare o destinație unde nu ai nevoie să stai la o locanță de 5 stele să te simți bine, chestie destul de rară, că oricât de civilizată ar fi țara asta, stelele par că se iau destul de des pe ochi frumoși, inclusiv dacă sunt 5.

Firește că sunt mai multe șanse ca un hotel de 5 stele să fie  luxul din pantaloni, dar în fine, ideea e că de unele servicii am nevoie de altele nu, în funcție și de context.

M-am blocat pe ăsta în timp ce căutam cu soția oarecum din scurt ( nici 3 luni în avans ) un hotel pentru vacanța cu copiii în Mallorca,că erau bilete de avion directe din UK și de aici în România.

Și voiam ceva in apropiere de Palma ( aeroport) și să fie cu plajă și cu piscină și cu 4 stele, nu de alta, dar am mai stat la 3 stele in Mallorca și a fost okish, dar ar fi mers ceva mai bine acum – am nevoie , iar dacă voiam de 5 stele , cam târziu  cu căutatul. Ori muie că s-au dat, ori 5 stele cam fake și 7000-8000 de euro pe 7 nopți – pentru două camere , să ne înțelegem. Ori 10k Euro plus pe hoteluri cinstite, dar decât așa  mai bine plăteam 5000+ avionul 7000 și mergeam direct in Seychelles la Constance Ephelia , sau în Maldive la Saii , că totuși.

Și am tot căutat 4 stele până vedeam stele verzi și soția îmi arăta numai chestii la care îmi venea să strâmb din nas , bă de locație, ba de piscine puține .

Am dat cu ochii în ăsta văzând o poza cu piscina la etajul de sus . Și că mai avea două mai jos. De fapt sunt două piscine la ultimul etaj și două la parter , dar alea sunt cu acces restrâns pentru niste camere de acolo și-s mai mereu goale.

Aveau și camere de 3 persoane , cu pat și canapea , pentru doi copii și bunica lor. Ceea ce și căutam.

Camerele sunt spațioase, cam așa e o cameră normală de 2 persoane.

Sunt curate sunt moderne, cam pe stil scandinav, adică minimalist așa. Vezi asta că “dulapul” de umerașe e de fapt expus și nu sunt fix suficiente spații de haine de 2 persoane pentru o săptămână în sertare, îți mai rămân și în troller câteva. De fapt am văzut problema asta și la hoteluri de 5 stele, dar decât dulapuri neșterse de praf mai bine astea curate și simple.

Mișto cabina de duș cu sticlă, dacă stai la distanță de sticlă e obscură, dacă te apropii te vezi translucid dacă pui curul sau țâțele pe sticlă se vede: lux, fix cum aș vrea o baie ensuite acasă. Despre care vreau sa spun de fapt altceva. La ce mai multe hoteluri la care am fost au probleme cu scurgerile, sunt executate de dorei, au panta invers , sunt ieftine și când ajung eu acolo sunt deja semiinfundate și alte nebunii.

Asta e fix cum trebuie să poți face duș bogat și să nu umpli toată baia , eventual și camera de apă.

Nu există carduri de intrat în cameră, îți dau brățări ca alea de resorturi all inclusive care au un tag RFID in ele, cu alea poți folosi liftul – doar către etajele la care ai voie să mergi, cu alea deschizi camera, cu alea am.vazut pe unii că cumpărau băuturi la bar , presupun că le puneau pe cameră. Eu mișto că astfel toate persoanele au cheie, inclusiv copiii și nu prea riști să o pierzi,nici nu se demagnetizează de la ținut pe telefon .

Au două grupuri de câte două lucruri în funcție de zonele de camere și , cum am zis, ai acces doar unde ai nevoie. In prima zi toată lumea se cam încurcă, aia e, tehnologie nouă oameni vechi. Ce voiam să spun e că nu se face codălie mare la lift.

Micul dejun cred că e OK. Cred in sensul că eu ori l-am sărit ori l-am minimizat, din motive de că sunt gras – intermitent fasting FTW. Am văzut că era coadă la bucătarul care făcea omletă pe loc , pe gustul oaspeților, că era unul și oamenii care voiau omletă din aia mult mai mulți.

Cafea la automate, not great , not terrible, ca la Cernobîl, am preferat să cumpăr mai încolo Iced Latte de la Starbucks – al’ceva. Șmecheria e că eu lângă hotel, cum ar veni în curtea lui, dacă ar avea una. Aș putea să iau micul dejun acolo și chiar mi-ar plăcea, dar deh, sunt prea bogat in jurul burții să mai mănânc și patiseria ăstora.

Frumos, civilizat. La fel și la gelateria din partea cealaltă a hotelului.

+uri: Ajungi la plaja in 2 timp și 3 mișcări deși hotelul nu e fix pe plajă și nu vezi marea direct din cameră ( asta poate fi dezavantaj pentru cine e fiert să vadă marea din cameră).

Ai cam tot ce îți trebuie de vacanță în jur. Inclusiv autobuz direct până la aeroport . Da, normal că poți să chemi taxi, dar zic așa.

A fost o problemă cu găsitul unui taxi la ora 11 ziua să meargă restul familiei la acvariul din Palma, că eu lucram . A u trebuit să ia autobuzul, ceea ce in vacanță, na. Unii nu ar vrea. Sigur, lucrurile se pot planifica, dar noi suntem români.

Curat și civilizat un pic peste ce vezi în general la alte hoteluri de 4 stele.

Internetul merge bine, eu venisem pregătit cu internet la pachet, dar al lor e lux.

-uri: mici.

Doamnele cu curățenia vin când vor ele, nu când vrei tu. De venit vin zilnic, respectă indicatorul DND, dar nu musai și pe cel de îmi faceți și mie camera acum? Nici macar zis din gură. Sigur , din gură zic și ele “vin într-un minut” …sau peste o oră.

Aerul condiționat merge și face ce trebuie, dar eu setat pe moduri economice, să nu facem risipă astea.

Săpunurile și șampoanele de la baie sunt OK, nu jeguri ieftine, au și “body lotion” – nu știu ce e aia, cred că alifie, dar – probabil am devenit noi prea fitoși de la mine la ultimul copil. Apa mării îți strică parul într-un fel iar șamponul lor cu balsam nu prea îl repară cum trebuie. Ne-am cumpărat altele, dar hei, astea nu sunt minusuri, sunt arfe, acum 10 ani mă spălăm cu cel mai ieftin hedănșoldărs mentolat și era OK. Ale ăstora de la hotel sunt mai de calitate de atât. Acuma nu mai, nene, vreau cu ph redus, cu ulei de argan, cu balsam , cu pula in cur: ce mai, hotelul e OK, nu are nimic în neregulă.

Bumți-bumți-buhni-cough-cough.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments